top of page
Søg
  • krimiormen

"MORD PÅ HEDEN"

Kitt Hartley-krimi #3 skrevet af Helen Cox


"Mord på heden" skrevet af Helen Cox

ANMELDEREKSEMPLAR

Kitt Hartley #3.

Forfatter: Helen Cox

Oversætter: Søren K. Barsøe

Originalsprog: Engelsk

Original titel: Murder on the Moorland

Forlag: Forlaget Zara

Udgivelse: 11. juli 2022

Sider: 320

Format: Paperback

Genre: Krimiserie

Serie: Kitt Hartley #3

ISBN: 9788771165432

Anmeldt: 25. juli 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Et glædeligt gensyn med Kitt Hartley – bibliotekar og detektiv Kitt Hartley vågner til nyheden om, at der er begået et mord i Irendale, en landsby på den vilde Yorkshire hede, hvor hendes kæreste, kriminalkommissær Malcolm Halloran, boede med sin hustru, indtil hun blev myrdet for fem år siden.

De to mord synes at være identiske helt ned til det symbol, som er skåret ind i offerets hånd. Ude af stand til at lade det lokale politi løse mordgåden, tager Kitt og Halloran til Irendale, hvor der venter et litterært mysterium, der skal løses, inden mordet kan opklares.

En linje fra et angelsaksisk digt er blevet fundet på offeret, og det fører Kitt og Halloran til et skjulested og endnu et kryptisk spor. Hvad er forbindelsen til mordet på Hallorans hustru for så længe siden? At finde morderen kræver opfindsomhed fra Kitt og Halloran og deres brogede venneflok.

Mord på heden er tredje bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie. Kitt Hartley-serien byder læseren på spænding, humor, skæve personligheder og ikke mindst kærlighed.


INDERFLAPPEN FRA BOGEN

ANMELDELSE:

”Mord på heden” er Helen Cox` 3. krimi i forfatterens serie om bibliotekaren Kitt Hartley og hendes venner/kolleger. Jeg har læst alle 3 bind i serien, som består af følgende bind:

2. Liget i Boghandlen (2021), samt dette 3. bind

3. ”Mord på heden.

Som jeg har skrevet før:

Helen Cox formår at fastholde læseren i en morsom skrivestil med et tilpas glimt i øjet.

Dette udsagn lever Cox til fulde op til i dette 3. bind af krimiserien. For at få det fulde udbytte af karakterernes udvikling, så vil jeg klart anbefale, at man læser alle 3 bind i den rigtige rækkefølge. Javist, du kan sagtens læse bindene uafhængigt af hinanden, så går man bare glip af karakterernes individuelle udvikling.

Hele serien indeholder en fantastisk skrivestil, har et overraskende plot og er tilpas morsom og vanedannende. At man så i tilgift bliver præsenteret for en lille smuk kærlighedshistorie, gør kun bøgerne til så meget mere end ”Bare” en krimiserie.

Hele serien har bibliotekaren Kitt Hartley i hovedrollen. Jeg betragter serien som en moderne Agatha Christie serie. Helen Cox formår på eminent vis at tage krimi-handsken op efter krimiens mester Agatha Christie. Lidt om handlingen:

Efterforskeren Malcolm Halloran og Bibliotekaren Kitt Hartley har efterhånden været kærester i 10 måneder. Mal er på vej til at besøge sin 1. kones morder i fængslet. Han er aldrig rigtig kommet sig over hendes mord og episoden ligger som en skygge over hans nye forhold.

Ikke forstået sådan, at han ikke er forelsket i Kitt. Det er han skam. Endda rigtig meget. Alligevel ligger morderen Jeremy Kerrs handlinger som en ækel skygge over det nye forhold. Udover at ”Mordet på heden” er en fænomenal krimi så er bogen faktisk også en rigtig smuk og fængslende kærlighedshistorie.

Men nu er sagen den, at endnu en kvinde er blevet dræbt og Halloran mistænker Kerr, for at have haft en finger med i spillet. Mordet på kvinden Amber Downing minder temmelig meget i udførsel om mordet på Hallorans 1. kone.

Derudover så blev mordet på Amber begået i den by, som Halloran boede i sammen med sin kone, langt ude på heden. Udåden er begået i landsbyen Irendale, på den vilde Yorkshire hede. Den lokale efterforsker Bailey accepterer, at Halloran og Kitt assisterer ham i efterforskningen, sådan lidt i det skjulte.

Halloran er nemlig på tvungen orlov og skulle egentlig slappe af, så han mentalt kan komme lidt ovenpå igen. ”Mord på heden” er præcis, som de 2 første bøger i serien, smækfyldt med spænding, drama og kærlighed. En skøn forening af en smuk kærlighedshistorie og en grufuld krimi.

Helen Cox har en helt særlig evne til, at fastholde læseren i spænding og udrulle et helt særligt plot, der formår at overraske og begejstre mig, som læser. ”Mord på heden” har, i forhold til de 2 første bind i serien, en lille overvægt af Malcolm og Kitts kærlighedshistorie.

Det betyder dog ikke, at der er givet køb på spændingen, næsten tværtimod. ”Mord på heden” får de varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til et mix af krimi, svigt og mord krydret med et stænk kærlighed.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Du kan besøge forlaget her:

Her kan du finde de forskellige lydbogsapps:


5/6 Roser

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page