top of page
Søg
  • krimiormen

"MORD I BALLEN BRUGS"

En Samsø-krimi skrevet af Lena Jo Hursh


"Mord i Ballen Brugs" skrevet af Lena Jo Hursh

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Lena Jo Hursh


Serie: Samsø Krimi #2


Forlag: Forfatterskabet.dk


Udgivelse: 20. oktober 2020


Sider: 300


Format: Paperback


Genre: Krimi


ISBN: 9788794049238


Anmeldt: 2. december 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Forlagsbeskrivelse:


64-årige Lisbeth Møldrup har boet på Samsø i halvandet år. Hun har været i krise, og der har været bump på vejen, men livet på øen og den særlige ro, der er på Samsø, breder sig atter i hende. Den genfundne idyl spoleres dog brat, da Lisbeth igen ufrivilligt involveres i mord.


At hendes søster er flyttet til Samsø gør ikke sagen bedre. Søsteren har nemlig fået en ny veninde, som Lisbeth for alt i verden ikke ønsker i sit liv. Mord i Ballen Brugs er en selvstændig fortsættelse af Mord i Pillemark og handler om en ældre kvinde, der tumler med at finde sig selv, mens politiet tumler med at finde en morder eller to.


Om forfatteren:


Lena Jo Hursh (f. 1954) er tidligere buschauffør, socialrådgiver og kropsterapeut. Nu udekørende social- og sundhedsassistent i nattevagt på Samsø. Hun er forfatter til flere børnebøger.


Anmeldelse:


”Mord i Ballen Brugs” er D. 2. bog i Lena Jo Hursh serie om Samsø og den 64-årige Lisbeth Møldrup. Lisbeth flyttede til samsø i den 1. bog ”Mord i Pillemark”. Lisbeth flyttede til Samsø fordi hun var dybt ulykkelig, efter hendes kæreste Ian slog op med hende.


Ja, man kan sagtens lide af ulykkelig kærlighed, selvom man er ude over sin første ungdom og er en lidt mere end moden kvinde. Lisbeth befinder sig godt på Samsø og prøver at finde roen og lykken i sit nye liv. Lisbeths søster Laila og hendes mand Jan er også flyttet til Samsø.


Lisbeth er dog ikke videre begejstret for én af Lailas nye veninder. I ”Mord i Ballen Brugs” bliver Lisbeth endnu engang, ufrivilligt involveret i mord på Samsø. Lisbeths datter Sofie er blevet gift med politibetjenten Thomas. De har købt hus i Viby, lidt udenfor Aarhus.


Thomas bliver endnu engang sendt med et opklaringshold fra Aarhus til Samsø for at opklare et mord, måske flere. ”Mord i Ballen Brugs” starter i Aarhus hvor Lisbeth og hendes gode veninde Gitte skal i Teatret. Det er Aarhus festuge og de 2 veninder har planlagt at de skal ud og vælte Aarhus midtby.


Lisbeth føler sig glad, lykkelig og fri. Lige indtil hun ser sin gamle kæreste Ian og hans nye kæreste i teatret. Hun flygter nærmest ud af teatret og hjem til Samsø. Lisbeth er frustreret og vred på sig selv. Hun troede at hun var over sin kærestesorg, men det var hun åbenbart ikke helt.


Da hun falder lidt til ro, bliver hun flov over sin egen reaktion. Dagen efter skal Lisbeth i Ballen Brugs og handle ind. Indkøbsturen bliver kort og dybt ubehagelig for Lisbeth. Hun ser noget på gulvet der giver hende et chok, hun kaster op på gulvet og besvimer.


Landbetjenten Owe Holm Hansen bliver tilkaldt til Ballen Brugs. Man har fundet et kvindelig på gulvet, stukket ihjel med en saks. Owe er den slags landbetjent der egentlig ikke er meget for al for meget drama og gang i den. Han vil egentlig helst bare gå og liste rund og hygge sig med sin kone Maibrit og sin hund.


Mordet betyder at Owe må tilkalde Aarhus politi så de kan assistere Owe med opklaringen. Lisbeths svigersøn Thomas er én af den 15 mand høje opklaringsenhed, der bliver sendt til Samsø sammen med efterforskningslederen Jonsen.


Thomas bliver noget overrasket, da han opdager at det er hans svigermor der skal afhøres som et af de første vidner til mordet. ”Mord i Ballen Brugs” lever rigtig fint op til forfatterens skrivestil fra ”Mord i Pillemark”. Faktisk synes jeg at ”Mord i Ballen Brugs” er et step op når vi taler spænding og fart i en krimi.


Plottet i ”Mord i Ballen Brugs” er temmelig overraskende og genialt udtænkt. Jeg holder fast i min følelse fra den første bog, nemlig følelsen af ”Det stille vand, den dybe grund”. Man skal aldrig lade sig snyde af de små forsagte mennesker som virker så søde, omgængelige og behagelige.


Indimellem består disse mennesker af et brusende stormvejr, der venter på forløsning. ”Mord i Ballen Brugs” får mine absolut varmeste anbefalinger med på vejen. Det er en af den slags krimier der overrasker og hvor man står tilbage med et inderligt håb om, at forfatteren får inspiration til flere bøger i samme stil.

Eller som der står forrest i ”Mordet i Ballen Brugs”:


"En dag væk fra Samsø er en spildt dag!”


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page