top of page
Søg
  • krimiormen

"MESTERMANDEN"

Fink #3 skrevet af Morten Remar


"Mestermanden" skrevet af Morten Remar

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Morten Remar

Forlag: Lux

Omslagsgrafiker: Betina Drews

Udgivelse: 21.juni 2022

Sider: 332

Format: Hardback

Genre: Krimi

Serie: Fink #3

ISBN: 9788775671564

Anmeldt: 10. juli 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Tredje bind i den fængslende spændingsserie om journalisten Jakob Fink. Jakob er i dyb krise. Han ved ikke, hvad han vil med sit liv, han er plaget af de begivenheder,han oplevede som barn, og han mangler som altid penge. Hans elskede Sheila er rejst tilbage til Mogadishu, og han har ikke hørt fra hende længe.

For at skrabe penge sammen tilat rejse ned og finde hende, tager han arbejde som ghostwriter for en velhavende advokat,som han bliver venner med. Men en morgen finder Jakob advokaten død i sit træningslokale– dræbt på den mest brutale måde.

Jakob bliver involveret i sagen og opdager, at det er enkamp med tiden, hvis han skal undgå, at flere ofre skal møde samme grusomme skæbne. Samtidig dukker en dødelig trussel op fra Jakobs fortid, og han må beslutte, om han skal tage sagen i egen hånd og dermed overskride sine egne moralske grænser.

Mestermanden foregår ligesom den foregående bog i Viborg og trækker tråde tilbage itiden - ikke kun til en gammel sag, men også til den tid, hvor byens bøddel, mestermanden,havde til opgave at hugge hovedet af tyveknægte, voldtægtsmænd og mordere.Den sporløse

ANMELDELSE

”Mestermanden” er ikke den første bog jeg har læst og anmeldt af Morten Remar. Faktisk er det den 3. udgivelse af musikeren og forfatteren jeg har givet mig i kast med. Jeg har tidligere læst

1. Amok (hans debut) samt

Begge udgivelser læste jeg for 3 år siden, hvor jeg også mødte forfatteren til Bogforum i 2019. Jeg skal være ærlig og tilstå, at hans tidligste udgivelser ikke imponerede mig specielt meget. Til gengæld så er ”Mestermanden” noget nær et mesterværk.

Bogen er et eksempel på, at øvelse gør mester. Enten er det forklaringen eller også det faktum, at Fink-serien er noget helt nyt og anderledes. Sproget er meget bedre end debuten, ligesom sammenhængen i historien også er langt mere professionel.

”Mestermanden” er 3. bog i Remars serie om journalisten Jakob Fink. Jeg har faktisk de første 2 bind liggende, men har været lidt tilbageholdende med, at give mig i kast med dem, da netop de 2 første udgivelser af forfatteren ikke var nogen udpræget succes.

Det har ”Mestermanden” absolut ændret på. Bravo Morten Remar. ”Mestermanden” beviser bare, at man ikke skal give op, hvis man i grundsubstansen faktisk har evnerne for at skrive rigtig gode bøger med nerve, spænding og substans.

Som i nok kan forstå, så glæder jeg mig vildt meget til at give mig i kast med Remars første 2 bind i serien. I handlingen på ”Mestermanden” befinder vi os i omegnen af Viborg. Vi møder Jakob Fink, der er ved at gøre sig klar til sin aftale med advokaten Max som han er ghostwriter for.

Max er ved at få skrevet sine erindringer, men Jakob og Max er ikke nået særlig langt i fortællingen, da Jakob finder Max dræbt. Jakobs veninde Josefine får til opgave at opklare sagen. Josefine står foran en mulig forfremmelse.

Men kan hun forfremmes når nu hun finder ud af, at hun, ved et uheld, er blevet gravid? Det var bestemt ikke meningen, at Josefine skulle være alene mor og slet ikke lige nu. Mordet på Max bliver ikke den eneste forbrydelse som læseren præsenteres for i ”Mestermanden” og snart går det op for Jakob, at årsagen må findes i Max fortid.

Jakob må nu navigere i sin relation til Josefine og sit erhverv som Journalist. En meget svær balancegang. Samtidig har Jakob indledt et forhold til Eva, selvom han egentlig stadig er dybt forelsket i Sheila, der befinder sig i Mogadishu.

”Mestermanden” er fuldstændig formidabelt konstrueret og formår at fastholde læseren i dybeste spænding hele vejen igennem historien. Derudover lægger ”Mestermanden” fænomenalt op til en 4. bog i serien om Jakob Fink og hans oplevelser.

Mestermandens plot overraskede mig og historien endte i en retning, som jeg ikke havde set komme. BUM Remar, sådan skal den skæres. ”Mestermanden” er en krimi i topklasse smækfyldt med spænding, der trækker tråde til fortiden og med en gerningsmand, som overrasker og forbløffer.

Læseren bliver ført tilbage til hovedkarakterernes fortid og til vores egen fortid hvor en mestermand var fortidens bøddel. Mine varmeste anbefalinger skal lyde til dette pragteksemplar af en krimi smækfyldt med drama og spænding.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.


6/6 Roser


32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page