top of page
Søg
  • krimiormen

"MEDIEFILEJS"

En overlevelsesguide til mediebranchen skrevet af Jens Kjær Larsen


"Mediefilejs" skrevet af Jens Kjær Larsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jens Kjær Larsen

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 8. april 2021

Sider: 170

Format: Hæftet

Genre: Management

ISBN: 9788794049733

Anmeldt: 27. april 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Mediebranchen befolkes af kendte mennesker, effektive projektledere og kreative gunslingers med mundlæderet i orden. Du skal stå tidligt op for at ride med på dens galoperende hest. Og hvis du sidder for stift, falder du af. I denne overlevelsesguide lærer du at begå dig i en kulturelt toneangivende branche, der sidder på meget af det nationalt definerende flæsk i Danmark.

Bogen dissekerer mediebranchen og udstiller dens delelementer stykke for stykke. Den eksponerer indbyggede faldgruber og muteret DNA, og hudfletter de typer den befolkes af. Alt dette for at læseren kan blive klogere på the dos and dont´s og på hvordan man undgår at blive kværnet til pulver af den hæsblæsende branche.

Med denne overlevelsesguide i hånden kan du slippe for års mistrivsel i mediebranchen, og forbedre dine chancer gevaldigt for at få et langt og harmonisk arbejdsliv som matros ombord på dens skib.

Om forfatteren

Jens Kjær Larsen er tidligere popstjerne, studievært hos P3 og speaker på TV2. I dag arbejder han som Kreativ Producer for DR. Han bor i økolandsbyen Frikøbing i Hvalsø og har en deleko, som håndmalkes dagligt

Anmeldelse:

Jens Kjær Larsen har mere end 20 års erfaring i mediebranchen. ”Mediefilejs” er hans guide til dem, der gerne vil have en fod indenfor branchen. Lad mig starte med skrivestilen. ”Mediefilejs” er skrevet sprudlende, med et glimt i øjet og smækfyldt med sprogblomster.

I får lige et citat fra bogen, der illustrerer skrivestilen meget godt, hvor forfatteren beskriver, hvem han selv er:

”Hej! Jeg hedder Jens. Jeg er mediefilejs. En slags mediebranchens runddansende gøgler. En halvstuderet røver og charmetrold, der på et fundament af råt talent og erfaring gebærder sig hjemmevant i branchen. En yesman og trooper, der i en snæver vending kan kastes ind som studievært, instruktør, klipper, tekstforfatter, skæv idèmand, speaker, komponist eller omnipotent producertype. Kort sagt, en ressource og lækkerbisken af den slags, som mediechefer spiser til morgenmad.”

Så er stilen ligesom lagt. Starten er smækfyldt med nye gloser (Læs: Moderne) og et skvæt humor. Men man skal ikke lade sig snyde. ”Mediefilejs” er skam alvorligt ment og med masser af gode tips til dem, der gerne vil have en fod indenfor i branchen og os andre, der bare er nysgerrige på, hvad mediebranchen er for en størrelse her i 2021.

Det går op for læseren (mig) at der er en hær af dygtige mennesker bag, det man ser på skærmen. ”Mediefilejs” er kort sagt, en introduktion til at navigere rundt i mediebranchen skrevet seriøst, med faglig dygtighed og det helt rigtige, glimt i øjet.

På sine steder så er ”Mediefilejs” også en fortælling om de punkter i mediebranchen, der godt kunne trænge til forbedring. Forfatteren selv, gik fra at være falleret popmusiker (Medlem af Cut`N`Move) til at være markedsføringsmand.

Ingen pæne og korrekte ansøgninger her. Man skal gøre sig klart at analysefirmaer har kronede dage. Der bliver analyseret i alle ender og kanter i branchen. Det længste kapitel i ”Mediefilejs” omhandler mellemlederne i branchen, et emne som forfatteren har skarpe meninger om.

Læseren møder nærmest alle typer af mellemledere, faktisk vil jeg tro, at langt de fleste brancher møder de fleste af typerne. Det gælder lige fra flanøren der altid er en mandlig leder over ”Tom tønde-buldrer mindst” til ”Kronisk trold”.

Jeg har ikke indtrykket af, at forfatteren er den store tilhænger af mellemledere, men bedøm selv når du læser ”Mediefilejs”. Beskrivelserne er karikerede og morsomme. Lederne derimod får lidt pænere ord med på vejen.

Bag alle ordene om at navigere i mediebranchen, møder man også en reminder om at, man skal huske at more sig og have et godt liv ved siden af. Når man morer sig, holder man meget bedre fast i kreativiteten, som er et must i branchen.

”Mediefilejs” beskriver mange flere emner og kommer godt rundt i alle kroge i branchen. Det gælder alt fra fine, sjove og finurlige anekdoter til grå tipbokse til kommende mediefilejser om, hvordan man gebærder sig, hvis man gerne vil have succes i branchen og undgå diverse faldgruber.

Selvom undertegnede ikke har drømme der går i samme retning, så følte jeg mig godt oplyst, lærte en del undervejs med et kronisk smil på læben og forståelse for alvoren bag.

Vurdering 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


4/6 Roser

97 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page