top of page
Søg
  • krimiormen

"MAVERICK"

Spændingsroman skrevet af Michael Ford


"Maverick" skrevet af Michael Ford

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Michael Ford


Forlag: EgoLibris


Udgivelse: 26. marts 2020


Sider: 280


Format: Hæftet


Genre: Spændingsroman


ISBN-13: 9788793959163


Anmeldt: 26. marts 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Som den ensomme ulv går hovedpersonen Tom Smith sine egne veje og passer helst sig selv, indtil han en dag bliver klar over, at Amira, der gennem længere tid har været hans elev, er forsvundet på en rejse til Syrien, hvor hun ville hente sin elskede bedstemor til Danmark. Tom bliver ansporet til at forlade sin enspænderhverdag i Ålsgårde for at tage til den krigshærgede Idlib-provins i Syrien og hjælpe Amira.

Mens han kaster sig ud i sit livs sidste eventyr for at redde Amira, bliver han samtidig plaget af den underlødige advokat, der under påskud af at ville skrive hans livshistorie forsøger at komme ind på livet af Tom. Det viser sig, at advokaten er drevet af mørke intentioner, som Tom og hans husholderske sammen beslutter sig for at afdække.


Om Forfatteren:


Michael Fords politiske interesse og personlige erfaringer fra Mellemøsten udmønter sig i en meget virkelighedsnær skildring af Aleppo og de dramatiske begivenheder, Amira og Tom Smith bliver udsat for. ”Jeg har som barn og ung blandt andet boet i Beirut i Libanon, hvor min familie var udstationeret. Det skabte min interesse for det mellem- østlige område, som både politisk og religiøst er et potentielt arnested for konflikt og terror, og jeg græmmes ved det vanvid, der får lov at ske der på magthavernes befaling. Mine romaner såvel som mine kronikker er min måde at sige fra overfor det vanvid, vi ser der,” siger Michael Ford, der gennem 18 år har arbejdet som lærer på Al-Irchad Skolen i Helsingør, som fortrinsvis har elever med arabisk baggrund.

Den bevidste brug af ironi og humor i sproget giver Michael Ford mulighed til at forholde sig til meget seriøse og alvorlige emner uden at gå på kompromis med spænding og læseoplevelse.


Anmeldelse:”Maverick” skrevet af Michael Ford er en spændingsroman af den lidt anderledes slags. Hovedpersonen er Den 68-årige skolelærer Tom Smith. Han har stadig lidt undervisningstimer på den skole hvor han har arbejdet i en del år efterhånden. Én af hans elever 15-årige Amira stammer fra Syrien men flygtede for nogle år siden, sammen med sin familie, til Danmark.


Tom har lært Amira at tale og skrive dansk og er Amiras egen private helt. Amira har fået lov til at rejse til Syrien for at hente sin mormor med til Danmark. Men noget går helt galt og pludselig får Amira akut brug for en helt der kan redde hende ud af en forfærdelig situation. Hjemme i Danmark tuller Tom rundt og hygger sig lidt med de par dage om ugen hvor han stadig underviser.


Tom har haft et spændende og meget eventyrligt liv og han har en hemmelig drøm om at skrive om sine oplevelser. Han kan ikke rigtigt tage sig sammen men en dag bliver han opsøgt af sin sagfører Martin Hansen. Tom bryder sig egentlig ikke meget om Martin ”Sådan en vinkelskriver”.


En vinkelskriver er en person, der uden at være beskikket advokat driver virksomhed med juridisk rådgivning og anden juridisk bistand. Tom tror ikke på at Martin har helt rent mel i posen. Martin fortæller Tom at han gerne vil skrive en bog om Toms liv. Et liv der er noget ud over det sædvanlige og langt fra kedeligt.


Martin siger at det er en lille hobby han har. Men er det nu også det og er han til at stole på? Tom beslutter sig alligevel for, i første omgang, at takke ja til tilbuddet. Tom er alligevel lidt nysgerrig på hvad det faktisk er Martin vil. Stille og roligt bygger historien sig op omkring Tom.


Tom har virkelig haft et eventyrligt og anderledes liv. Imellem Toms fortællinger til Martin følger man hvad der sker med Amira i Syrien. Amira er i en vanskelig position men det lykkes hende, langt hen ad vejen, at tro på at der findes en udvej. Fordi det har hendes elskede, lærer Tom lært hende.


”Maverick” er en noget anderledes spændingsroman og hvor er det dejligt befriende at fordybe sig i litteratur der er anderledes og forfriskende. Der er ikke meget spænding til at starte med, men det kommer i allerhøjeste grad som man når længere ind i historien. Men hvem er så Maverick? Citat fra bogen:


”Hvad i alverden har han rodet sig ud i denne gang? Han handler altid impulsivt, inden han tænker sig om. Ellers havde han sikkert ikke foretaget sig særligt meget i sit liv. Bare levet den ene dag efter den anden. Indtil han løb tør for dage. Han må bare indse, at han blev født som en enegænger – en ensom ulv. Hurtig på aftrækkeren, stil spørgsmål bagefter! Han kan ikke lave sig selv om. Han er den, han er.”


”Maverick” er rigtig god underholdning fyldt med spænding, en interessant og anderledes livshistorie der fører os op i de svenske skove til nordsjælland og såmænd også til Syrien og Beirut. Mine absolut varmeste anbefalinger til ”Maverick” som bestemt er en rigtig velskrevet spændingsroman med dybsindige passager der lægger fint op til spændingen, specielt i den sidste halvdel af ”Maverick”.

Derudover så er ”Maverick” bestemt ikke uden humor.


Vurdering: 5/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:5/6 Roser

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

Comments


bottom of page