Søg
  • krimiormen

"MANDEN I TRE DELE"

krimi skrevet af Thomas Bagger


"Manden i tre dele" skrevet af Thomas Bagger

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Thomas Bagger

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 28. juni 2021

Sider: 382

Genre: krimi

Isbn: 9788740068276

Indbinding: Hæftet

Anmeldt: 28. juni 2021

Om Bogen:

På en forblæst bakke i Sønderjylland finder politiet liget af en nøgen mand. Den døde er dækket til med en presenning og beskyttet mod vilde dyr af en ultralyds-skræmmer. Forvirringen er total, og det hjælper ikke ligefrem, da det viser sig, at manden døde tre dage tidligere og er blevet stjålet fra det lokale lighus.

Men den nøgne mand er ikke forbrydelsen. Han er budskabet. Smøl Vold har i årtier skjult en langt mere spektakulær og gruopvækkende hemmelighed, der lynhurtigt får verdenspressens opmærksomhed. To specialagenter fra enheden Task Force 14 tilkaldes fra København.

Den gådefulde David Flugt og den excentriske Lucas Stage. Agenterne får en kølig modtagelse af de lokale politifolk og møder hård modstand i en landsdel, hvor folk køber deres gardiner nedrullede, og de flade marklandskaber kaster lange skygger.

David og Lucas kommer hurtigt på sporet af en skræmmende seriemorder og jagten går ind. Men det, agenterne ikke ved, er, at de også jagter hinanden. Manden i tre dele er en intens historie om skadelig kærlighed og giftig loyalitet.

Anmeldelse:

I ”Manden i tre dele” er handlingen henlagt til Sønderjylland med små afstikkere til en del af Østeuropa. Historien starter flere år tidligere. En lille dreng vågner af et mareridt midt om natten. Han står op for at tisse, men hører mærkelige lyde udenfor forældrenes dør. Det han ser, gør et stort og uudsletteligt indtryk på den lille dreng.

Mange år senere ser svineavleren Claus Fockbek hvide lysglimt og hører lyden af en sirene oppe på den fredede bakkekam Smøl Vold sent om natten. Ved kassen der fremkommer med lyden, ser Claus liget af en død mand. Kassen er en skadedyrsskræmmer der skal holde ræve og andre dyr væk fra liget.

Liget viser sig at være en ældre mand der var død 3 dage tidligere. Nogen har hentet liget i lighuset og flyttet det ud på bakkekammen. Hen over ligets underkrop er der strukket en presenning og nogen har ridset nogle bogstaver ind i brystet på liget.

Jenny Selander vågner med rødvinstømmermænd og hjertesorg. Hendes kollega og drabschef ved Esbjerg Hovedstation, William Grandberg ligger ved siden af hende. Aftenen før slog William op med Jenny og hun forstår ikke helt hvorfor.

William er yngste søn af Laust Grandberg, tidligere ejer af en af Sønderjyllands største Bygge- og Anlægsvirksomheder. Nu er virksomheden ejet af Williams ene bror. William og Jenny tager ud på Smøl Vold, men det viser sig snart, at William er inhabil.

Snart møder vi den mystiske David Flugt og den excentriske Lucas Stage, der er specialagenter ved enheden Task Force 14. De 2 agenter bliver tilkaldt for at assistere Esbjerg politi med opklaringen af den mystiske hændelse. Det viser sig snart at fundet af liget kun er toppen af en række grusomme forbrydelser.

Forbrydelser der har tråde meget længere ud end nogen i deres vildeste fantasi kunne forestille sig. ”Manden i tre dele” er fantastisk velskrevet med en genial sammenhæng i handlingen og et overraskende og gennemarbejdet plot. I parantes bemærket, så er karakterernes navne, en lille genialitet i sig selv.

Karaktergalleriet er interessant og anderledes og man skal ikke tro, at man har spottet hvordan en karakter vil reagere, for pludselig overraskes man af en udvikling, som man slet ikke har set komme. Jeg nåede langt ind i bogens handling, inden det gik op for mig hvorfor vi sidder med titlen ”Manden i tre dele”, faktisk endnu en genialitet fra forfatterens side.

”Manden i tre dele” overrasker gang på gang lige når man tror at man har helt styr på handlingen så går historien i en helt ny retning. ”Manden i tre dele” er absolut månedens bedste krimi. Thomas Bagger springer alle rammer for hvordan en page turner skal skrues sammen for at fastholde læseren i spænding yderst på stolen fra første side og hele vejen igennem bogen lige til sidste side.

Forbered dig på at have god tid, fred, ro og en god kop ved siden af dig når du skal til at læse denne krimi i topklasse. ”Manden i tre dele” er svær at slippe, når man først er begyndt.

”Manden i tre dele” får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du vil overraskes og trænger til en intens og giftig historie.

Som en lille serviceoplysning, så kan jeg glæde læseren med, at Thomas Bagger allerede er i gang med endnu en krimi, med een af hovedkaraktererne i "Manden i tre dele" i hovedrollen. En oplysning, som jeg personligt blev meget begejstret for.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Du kan besøge forlaget her:

Politikens Forlag


6/6 Roser

25 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle