top of page
Søg
  • krimiormen

"MALMÖSYNDROMET"

Spændingsroman skrevet af Keld Broksø


"Malmösyndromet" skrevet af Keld Broksø

Forfatter: Keld Broksø

Forlag: Ambush Books

Udgivelse: 1. juni 2022

Sider: 404

Format: e-bog

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788797386514

Anmeldt: 7. juni 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Isoleret ved en smuk, skånsk højmose opdager en dansk kriminalbetjent under en karantæne med meditativ isolation i skøn natur grusomme hemmeligheder om illegale våben. De har spor fra det krigshærgede Ukraine midt under den russiske invasion i en kontrastfyldt handling.

Den omfatter også det idylliske Provence og et plaget Malmö og København med grus i samarbejdet over Øresundsbroen. Ministre fra de to nabolande tvinges til at se trusler i øjnene fra ekstreme miljøers yderste fløje. De ender i en konflikt, der tryktester de danske og svenske demokratier, når de bliver taget som gidsler i en nådesløs kamp lige ude på gaderne.

Ministrenes normale, politiske radar slår slet ikke til i håndteringen af dilemmaer, der rækker langt ud over egne landegrænser - og hovedpersonernes personlige grænser for mod, handlekraft og evner til at gennemskue mennesker og tage beslutninger under pres.

Den udfordrede, danske kriminalbetjent bliver centrum og drivende kraft, når andre paralyseres af handlingslammelse overfor rædselsvækkende mysterier.


ANMELDELSE

”Malmösyndromet” er forfatteren Keld Broksøs 7. spændingsroman og mit 2. bekendtskab med forfatteren. Tidligere har jeg læst og anmeldt

Faktisk helt tilbage i sommeren 2019. På daværende tidspunkt, skrev jeg, at ”Fjendespor” var en fantastisk rejse igennem Balkan.

Denne gang i ”Malmösyndromet” henlægges scenen til de dybe og mørke skove i Sverige og Storbyen København med afstikkere til det urohærgede Ukraine. Lidt kort om bogen:

Isoleret ved en smuk, skånsk højmose opdager en dansk kriminalbetjent under en karantæne med meditativ isolation i skøn natur grusomme hemmeligheder om illegale våben.

De har spor fra det krigshærgede Ukraine, det idylliske Provence og et plaget Malmö og København med grus i samarbejdet over Øresundsbroen. Ministre fra de to nabolande tvinges til at se trusler i øjnene fra ekstreme miljøers yderste fløje.

De ender i en konflikt, der tryktester de danske og svenske demokratiers værdier, når de bliver taget som gidsler i en nådesløs kamp. Ministrenes normale, politiske radar slår slet ikke til i håndteringen af dilemmaer, der rækker langt ud over egne landegrænser - og hovedpersonernes personlige grænser for mod, handlekraft og evner til at gennemskue mennesker og tage beslutninger under pres.

Hovedpersonen Stefan Kushova Andersen er den samme hovedperson, som i ”Fjendespor”. På trods af sammenhængen, så kan bøgerne læses uafhængigt af hinanden. Denne gang er Stefan på tvungen orlov fra Københavns politi i en hytte dybt inde i de Svenske skove.

Stefan bor ved Sydhavnen. Hans lejlighed er dog sat til salg. Nu befinder Stefan sig altså aktuelt ved en mose, dybt inde i en Svensk skov. Midt imellem mudder og blade ser han en hånd og noget af en arm. Det virker som om, der er et muligt gerningssted, lige for næsen af Stefan.

Umiddelbart er han i vildrede, om han bare skal ignorere det han har set. Nu er han jo altså på tvungen orlov. Men Stefans efterforskningsgen kan man ikke sådan lige ignorere. Det skulle han nok have gjort… Fundet af denne døde person fører snart Stefan ud i en efterforskning af uhørte dimensioner.

Stefan er dog så dybt inde i skoven, at han intet mobilsignal har og han bliver nødt til, at nærme sig de nærmeste naboer, der dog bor et par km fra hans egen lejede hytte. På samme tid i Malmö gør en snigmorder sig klar til en helt særlig operation.

En Somalier bliver ramt i skulderen af snigmorderens skud. Dette attentat bliver dog kun det første af mange attentater i henholdsvis Malmö og København. Stefan der, som bekendt, befinder sig dybt inde i skoven, bliver snart trukket ind i disse attentater, uden at ville det.

Noget jeg har lært om forfatteren Keld Broksø er, at hans forfatterskab tager udgangspunkt i virkelige hændelser. Hændelser i historien som ikke ret mange mennesker kender til. Stefan Kushova Andersen er Hovedpersonen i hans spændingsromaner.

Et andet lighedspunkt er at bøgerne er fantastisk velskrevet i et fantastisk sprog og smækfyldt med spænding fra første side. Læn dig tilbage og lad dig føre med i en dramatisk spændingsroman hvor intet er givet fra start.

”Malmösyndromet” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til spænding i yderste potens, med en snert af virkeligheden flettet ind i handlingen.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page