top of page
Søg
  • krimiormen

"LYSET SKJULER ALLE SYNDER"

APÆNDINGSROMAN SKREVET AF THOMAS KAARSTED


"Lyset skjuler alle synder"

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Thomas Kaarsted

Forlag: Forlaget Olga

Udgivelse: 12. august 2022

Sider: 324

Format: paperback

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788793805422

Anmeldt: 22. oktober 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den prominente politiker Thomas Buch bliver juleaften fundet bevidstløs i sin lejlighed i Odense. Ved siden af ham ligger en mand i stramtsiddende latextøj. Manden, en hjemløs som Buck har samlet op på et herberg, er død af en overdosis metamfetamin.

Psykologen Conor Becker bliver ufrivilligt inddraget i sagen. Politikerens bagland forsøger at bevise, at han er offer for en konspiration. Samtidig efterforsker politiet en ung kvindes forsvinden. Hun havde en belastet familiehistorie og blev sidst set sammen med Thomas Bachs hustru.

En højt profileret psykolog og Conor Beckers kollega. I takt med at Conor Becker graver dybere i Buck-parrets fortid og den forsvundne kvindes familiehistorie, sker der en række voldsomme begivenheder, som alle har tråde til sagen, og både politiet og Conor Becker kommer under et ekstremt pres for at finde frem til, hvem der trækker i trådene, og sætte en stopper for voldsspiralen.

Omslagsillustrator: Rico Feldfoss


ANMELDELSE

”Lyset skjuler alle synder” er mit 2. bekendtskab med forfatteren Thomas Kaarsted. Jeg har tidligere læst og anmeldt hans debut

1. ”Steder tiden har glemt”

som fik 4 smukke roser i min anmeldelse. ”Lyset skjuler alle synder” har samme hovedperson som 1. bind nemlig psykologen Conor Becker. Conor har et vanskeligt sind og et lidt rodet privatliv med sine egne små private kontroverser.

I dette 2. bind er vi igen i Odense og bliver ført rundt i mere eller mindre kendte dele af den fynske ”hovedstad”. Den lokale politiker Buck er blevet fundet bevidstløs i sin lejlighed. Ved siden af lokalpolitikeren fandt man narkomanen Ronnie Petersson død.

Bundet og iklædt højst besynderlige klædningsgenstande. Nu bliver Conor viklet ind i den spegede sag om lokalpolitikeren og den døde homoseksuelle mand. Conor har tidligere assisteret politiet med opklaring af Kriminalsager.

Conors gamle ven Robert kontakter Conor om morgenen. De 2 venner har kendt hinanden siden barndommen. Faktisk siden Conors lillebror forsvandt i Fyns Tivoli, dengang det eksisterede. Om natten drømte Conor om Michaela.

Udover at Robert er hans barndomsven så er han også Professor i Psykologi. Thomas Buck og hans kone Maddie afholder middage men hvorfor har Thomas Buck øjensynligt en affære med en mand der åbenbart også er narkoman.

Om morgenen kommer Morten forbi Conor og beder ham om, at kigge Bach efter i sømmene. Conor læser op på Maddie og Bachs forhold. Conor Becker mødes med politikeren. Majbritte Jørgensens hus lå for enden af Mjølnervej.

Hvem ved, måske står Majbritte bag truslerne mod Buch. Majbrittes bror sidder i fængsel på livstid. Buch ser et overfald på Majbritte og prøver om han kan hjælpe hende. Conor bliver efterfølgende afhørt og Michaela kører ham efterfølgende hjem.

Om aftenen tager Conor på bar hvor han møder Bechs datter Benedikte. Conor drives dybere og dybere ind i den spegede sag. Conor kører til Bogense på Nordfyn for at tale med lokalredaktøren på den lokale avis om Ronnie Petersson.

Det viser sig at Thomas Buch har været i familiepleje hos Ronnies forældre i nogle måneder, da han var barn. Den oplysning overrasker Conor en del og nu tager efterforskningen for alvor fart. Thomas Kaarsted, historiker og souschef på Syddansk Universitetsbibliotek og nu forfatter, har gjort fyn til centrum for dramatiske begivenheder i sine bøger i spændingsromangenren.

Det er en dejlig detalje for denne anmelder, da jeg faktisk er ganske godt kendt på fyn. Som spændingsroman indeholder historien et overraskende plot og jeg havde ikke set den slutning komme, som bogen endte ud med. Jeg synes bestemt at det er skønt at opholde sig nogle timer sammen med forfatteren i en by, som der ikke findes mange spændingsromaner fra.

Jeg vil absolut give mine varmeste anbefalinger til den nytænkende, overraskende og spændende ”Lyset skjuler alle synder”. Ved samme lejlighed, så vil jeg opfordre forfatteren til at fortsætte sit gode arbejde, med at sammenstykke endnu flere bøger om Psykologen Conor Becker og hans utroligt spændende liv.

”Lyset skjuler alle synder” er absolut litteratur i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page