top of page
Søg
  • krimiormen

"LIGET I TANGTAGET"

Angela Pecci & Michael Bech #6 skrevet af Hans-Willy Bautz


"Liget i tangtaget" skrevet af Hans-Willy Bautz

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hans-Willy Bautz

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 18. oktober 2021

Sider: 236

Format: paperback

Genre: Krimi-serie

Serie: Angela Pecci & Michael Bech #6

ISBN: 9788775750863

Anmeldt: 19. marts 2022

Bogen er et anmeldereksemplar, som jeg har modtaget fra forfatteren. Anmeldelsen er et udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Ved restaurering af et af de berømte tangtage på Læsø bliver der fundet et mumificeret lig af en ung mand, som sandsynligvis har ligget i taget i mange årtier. Det bliver naturligvis en opgave for den lokale landbetjent og hans kolleger fra Frederikshavn at efterforske dette fund.

Den dansk-tyske journalist Michael Bech og hans sicilianske kæreste, kriminalkommissæren Angela Pecci, er på ferie på øen og kan ikke lade være med at blande sig i efterforskningen i forbindelse med liget i tangtaget, men også i fundet af en ældre mand, som er blevet langtidskogt i en modersydepande på Læsø Saltsyderi.

Noget tyder på, at sidstnævnte har haft en viden om, hvem der har lagt liget i tangtaget. Følgelig skulle munden lukkes på ham, så der ikke kom skam over en nulevende familie. En ældre kvinde kommer ud for et brutalt overfald og en anden bliver under mystiske omstændigheder fundet død i sin seng.

Under deres efterforskning bliver Angela Pecci og Michael Bech truet og forfulgt. Det kommer til en skudveksling. Journalisten og kommissæren kommer ikke alene i forbindelse med deres efterforskning rundt på Læsø, men også som turister, så handlingen er en kombination af krimi, gastronomi, historie, landskaber og turisme parret med et stænk erotik.

Man kan roligt sige, at Liget i tangtaget er en kriminel turistguide, for hovedpersonerne kommer ganske simpelt rundt til de fleste af øens attraktioner.

Uddrag af bogen

”Pludselig gav hjælperen et brøl fra sig og råbte: ”Henning, kom lige herover. Der ligger et lig i taget!” ”Hva’ siger du? Et lig?” Tængemanden troede ikke sine egne ører. Ved nedrivningen af mange af de tangtage, som siden 2016 skulle restaureres, havde han og hans hjælpere da godt nok fundet mange mærkelige ting i dem.

Men altså aldrig liget af et menneske. Henning Johansen kravlede hurtigt op ad stigen til hjælperen, som, godt nok noget bleg i ansigtet, havde fjernet lidt mere af det gamle ålegræs. Ganske rigtigt. Der lå virkelig et mumificeret lig inde i taget.

”Fandens også!” udbrød tængemanden. ”Vi bliver nødt til at ringe til landbetjenten. Ingen kan jo vide, hvor længe han eller hun har ligget her, selvom jeg tror, det er adskillige årtier efter lagene af ålegræs at dømme. Og så er der jo lige saltet i ålegræsset, som sikkert har sørget for en vis form for konservering.”

Om forfatteren

Hans-Willy Bautz er født i Haslev i 1946. Han er handelsuddannet i autobranchen, men er også autodidakt journalist. Fra han var omkring 14 år gammel, har han skrevet for aviser. 1984-2014 arbejdede han i Uetze ved Hannover i Tyskland, hvor han udgav en ugeavis, som han selv var redaktør af.

I Tyskland har han fået udgivet to bøger med fortællinger og to krimier. I Danmark har han fået udgivet seks krimier og har planer om en syvende. Desuden har han oversat fire tyske krimier til dansk og har fået udgivet en børnebog i samarbejde med sin nabos 9-årige søn Theodor William Larsen.


Hans-Willy bautz udgivelser

ANMELDELSE:

”Liget i tangtaget” er ikke mindre end mit 7. bekendtskab med forfatteren Hans-Willy Bautz. Dermed synes jeg også, at jeg efterhånden kender forfatterens skrivestil. Bautz evner at flette faktiske turistattraktioner ind i en frit opfundet handling, krydret med mord, gastronomi, erotik, historie og landskaber.

Bautz evner at skrive så læseren føler sig helt tæt på Læsø, turistattraktionerne og den lokale befolkning. Hans-Willy Bautz tidligere udgivelser består af disse bøger alle i krimigenren:

6. Skelettet på slottet. En børnekrimi Skrevet i samarbejde med Theodor William Larsen.

7. Liget i Tangtaget.

Nu ved jeg af gode grunde ikke, hvor et eventuelt næste bind af historien fører os hen, men jeg har en indrømmelse. Det handler om den erotiske del af historien. I alle Bautz` bøger er der en lille snert af erotik og det er også fint nok.

Serien er trods alt møntet på det voksne læsesegment og jeg betragter ikke mig selv som specielt snerpet. I ”Liget i tangtaget” udvikler erotikken sig dog til et Swinger forhold imellem nogle af hovedpersonerne. Den passage i bogen føler jeg ikke rigtigt passer naturligt ind i historien.

Nu til lidt om bogens handling. Tængemand Henning Johansen og hans hjælper Carsten finder et gammelt lig i tangtaget på den store gård Havgården på Læsø. Arbejdet stoppes imens politiet undersøger det lidt makabre fund.

Liget er en mand der muligvis har ligget i taget i 50-100 år. Vores 2 hovedpersoner den Sicilianske Kriminalkommissær Angela Pecci og hendes Dansk-Tyske kæreste Journalisten Michael Bech er på ferie på Læsø i Michaels mors bil. De har lejet et sommerhus og involerer sig i mysteriet om manden i tangtaget.

Når Pecci er på ferie i Danmark sammen med Michael, så har hun tilladelse til at bære sit tjenestevåben. Årsagen til dette er, at Angela er jaget af den Sicilianske mafia. Når hun er på Sicilien, har hun livvagter til at passe på sit liv, men i Danmark må hun selv beskytte sit og Michaels liv.

I sommerhusets have ser de en person med et våben og derfor kontakter de landbetjenten Peter Mortensen. Det viser sig dog at den bevæbnede person er en lokal jæger. Det fundne lig i tangtaget vurderes til at være en ung mand, der har ligget i taget siden 1950.

Alle forsvindingssager fra den tid er på papir, så nu står politiet foran et hestearbejde med at finde en forsvunden person fra 1950`erne. Pecci og Bech kan ikke lade være med at blande sig i efterforskningen. Som de andre bind i Bautz`s serie om Angela Pecci og Michael Bech så er ”Liget i tangtaget” fyldt med en skøn blanding af en kriminel turistguide, gastronomiske oplevelser, lokalhistorie, mysterier og skønne personligheder.

”Liget i tangtaget” og hele serien som helhed tager udgangspunkt i lokale turistattraktioner og lokationernes historie, hvilket giver en helt særlig oplevelse af historien. Det gælder hvad enten du har kendskab til de enkelte steder eller overvejer selv at opsøge stederne som besøgende.

”Liget i tangtaget” får som krimi bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi med en realistisk handling, spændende personligheder og lokalkolorit.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page