top of page
Søg
  • krimiormen

"LIGET I BOGHANDLEN"

#2 af forfatteren Helen Cox` krimiserie om bibliotekaren Kitt Hartley


Forfatter: Helen Cox

Oversætter: Kamilla Pontoppidan Haderup

Originalsprog: Engelsk

Original titel: A body in the bookshop

Forlag: Forlaget Zara

Udgivelse: 1. november 2021

Sider: 324

Format: Paperback

Genre: Krimi-serie

Serie: Kitt Hartley #2

ISBN: 9788771164558

Anmeldt: 4. november 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

ET GLÆDELIGT GENSYN MED KITT HARTLEYBIBLIOTEKAR, LADY GREY TE-DRIKKENDE, NO-NONSENS KVINDE … OG DETEKTIV!

Julen nærmer sig i York, men det ser ud til, at julehyggen ikke helt har indfundet sig endnu … Da kriminalassistent Charlotte Banks suspenderes fra politiet under mistanke for at have overfaldet en formodet indbrudstyv, nægter bibliotekar Kitt Hartley og hendes veninde, Evie Bowes, at tro, at Charlotte er skyldig.

Hvem forsøger at hænge Charlotte op på overfaldet? Da Charlottes chef, kriminalkommissær Malcolm Halloran, ikke er i stand til at hjælpe på grund af hendes suspendering, beslutter Evie at tage sagen i egen hånd. Det kræver ikke meget at få overtalt Kitt til at hjælpe hende, for det gælder Charlottes karriere, og der skal også findes manglende værdifulde bøger!

Kitt og Evie efterforsker i et sammenspist fællesskab af boghandlere i York, og de kører på den mest sladderbefængte busrute i landet for at finde frem til sandheden bag indbruddet. Opdagelsen af et lig øger presset på Evie og Kitt.

Og nu bliver sagen også personlig for Kitt. Kan de fange morderen i tide?

Liget i boghandlen er anden bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.


”Liget i boghandlen” er 2. bind af forfatterens serie med bibliotekaren Kitt Hartley i hovedrollen. Jeg betragter serien som en moderne Agatha Christie serie. Helen Cox formår på eminent vis at tage krimi-handsken op efter krimiens mester Agatha Christie.

Stilen er Helen Cox, men man fornemmer tydeligt at min ungdoms krimidronning Christie har inspireret Helen Cox til denne serie af krimier med en fantastisk bibliotekar og hendes omgivelser. Læseren bliver ført sikkert igennem bogens forbrydelser og de usædvanlige karakterer som vi møder på vores vej igennem bøgerne.

Forfatterens 1. bind af serien er

Tilbage til ”Liget i boghandlen”. Kitts veninde Evie Bowes fik i 1. bind af serien et helt særligt forhold til Kriminalassistent Charlotte Banks. Nu er Charlotte Banks mistænkt for en forbrydelse, som Evie er overbevist om, at Charlotte ikke har begået.

Banks er derfor blevet suspenderet. Evie arbejder som massageterapeut hos Daisy chain beauty. Men efter at Evie var udsat for en forbrydelse i ”Dødbringende besked” kæmper hun med de ar som oplevelsen gav hende.

Det er 6 uger siden, at Evie fik sine ar. Det lykkes Evie at overtale Kitt til, at de skal hjælpe Banks. Det er nu ikke nogen vanskelig opgave. Kitt Hartley er altid frisk på et lille detektivjob. Kitt er blevet kæreste med Kriminalkommisær Malcolm Halloran.

Halloran er makker med Charlotte Banks, så inden længe er de alle 4 involveret i at prøve at opklare den forbrydelse, som Banks er mistænkt for at have begået. Banks og Halloran har fået en ny chef Ricci, som ikke ligefrem beskytter Banks.

Banks er mistænkt for at have slået en tyverimistænkt ned. Tyven, Alim Buruk, havde åbenbart stjålet nogle meget kostbare bøger fra en boghandel. Nu, da Banks er suspenderet, så kan hun ikke deltage i efterforskningen.

Evie opsøger tyven på hospitalet, men ender med at præsentere sig som veninden Kitt. Det går hurtigt op for Evie, at det var en dum fejl, men Kitt indvilger hurtigt i, at de 2 veninder må deltage i efterforskningen af gåden.

Bibliotekaren Kitt beslutter sig for, at de 2 veninder må tage rundt til de boghandlere der er i York, i håb om, at finde nogle svar på gåden om de forsvundne bøger. De 2 veninder stiger ind i en bus og møder ”spåkvinden” Ruby.

Ruby vil meget gerne fortælle Kitt hvad hun kan forvente sig i fremtiden, men Kitt glider altid af på Rubys forudsigelser. I ”Liget i boghandlen” sidder man kort fortalt med en krimi, der har alle de ingredienser som en god krimiserie skal indeholde.

Helen Cox har en fantastisk skrivestil, formår at konstruere et overraskende plot og er tilpas morsom og vanedannende. At man så i tilgift bliver præsenteret for en lille smuk og overraskende kærlighedshistorie, gør kun ”Liget i boghandlen” til så meget mere end ”Bare” en krimi.

”Liget i boghandlen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du, som jeg, elsker at finde en forfatter som formår at fastholde læseren i en morsom skrivestil, med et tilpas glimt i øjet.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen Findes på Chapter:


Bogen kan købes hos Tales:

Du kan besøge forlaget her:


5/6 Roser

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page