top of page
Søg
  • krimiormen

"LEWISMANDEN"

2. BIND I LEWIS-TRILOGIEN skrevet af Peter May


"Lewismanden" skrevet af Peter May

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Peter May

Oversat af: Ninna Brenøe

Original titel: The Lewisman

Forlag: Gyldendal

Udgivelse: 5. januar 2023

Sider: 384

Format: Paperback

Genre: Kriminalroman

Serie: Lewis-trilogien #2

ISBN: 9788702350920

Anmeldt: 6. marts 2023


Om bogen:

"Lewismanden" er andet bind i Peter Mays forrygende Lewis-trilogi Et velbevaret lige findes i en tørvemose på Isle of Lewis, og øens indbyggere mener afgjort, at der er tale om et skelsættende fund. Den døde bliver kendt som "Lewismanden", og de forventer, at det er et fund i samme kategori som Tollundmanden.


Men illusionerne lider et chokerende knæk, da teknikere finder en Elvis-tatovering på manden. Endvidere afslører dna-analyser en forbindelse til en af øens kendte borgere. Fin Macleod fra Edinburghs politi overdrages modvilligt efterforskningen, som afslører store dele af Skotlands og hans egen dystre historie. Peter May fortsætter på blændende vis hans Peter Mays Lewis-trilogi med "Lewismanden", der viser nye sider af det lille lokalsamfunds mørke hemmeligheder.


Anmeldelse:


Hovedkarakteren i Peter Mays trilogi med undertitlen Lewis-trilogien er endnu engang Fin Macleod. ”Sorthuset” var 1. bind i serien. Den anmeldte jeg i oktober 2022. ”Sorthuset” er en stærk fortælling om et menneskes opvækst og hvilken betydning Fins barndom får for resten af hans liv.


Det er stærkt, interessant og tå krummende læsning. Alle de mennesker Fin møder på øen er også mennesker som han har kendt i sin barndom og ungdom. Det var der, jeg var, som læser. ”Sorthuset” er én af den slags bøger, der evner at bjergtage mig i lang tid efter at sidste side er lukket.


”Sorthuset” er en stærk fortælling, meget langt fra min hverdag, som læser. Nu har jeg så læst 2. bind af trilogien om efterforskeren Fin Macleod. Denne gang med titlen ”Lewismanden”. ”Lewismanden” er fuldt på højde med ”Sorthuset” når det kommer til spænding, handling og også dybt bevægende.


Fin Macleod bevæger sig endnu engang gennem det vilde og smukke ølandskab, der står i så dyb kontrast til de tragiske hemmeligheder, han afdækker om Skotlands mørke fortid. Præcis som i ”Sorthuset” så blev jeg fuldstændig tryllebundet af historien i ”Lewismanden”.


Bogen er svær at lægge fra sig og man fængsles af spændingen om de mennesker og skæbner, som man præsenteres for. Det kan godt være at kriminallitteratur skal underholde, men Peter Mays skrivestil, tilbyder så meget mere end ren underholdning.


Hovedpersonen Fins fortid kommer igen på spil i den spændende historie om et lig der dukker op i en tørvemose. Fantastisk endnu engang at optrævle en forbrydelse ved afsløringer af knaster i relationerne mellem øens beboere gennem et helt liv. Godt plot, Peter May.


”Lewismanden” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi i en helt særlig klasse.


Vurdering: 5/6 Roser.


5/6 Roser

44 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page