top of page
Søg
  • krimiormen

"LEG MED DØDEN"

Krimi skrevet af Rachel Abbott


"Leg med døden" skrevet af Rachel Abbott

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Rachel Abbott


Forlag: GADS Forlag


Udgivelse: 27. marts 2020


Sider: 384


Format: Hæftet


Genre: Krimi


ISBN: 9788712056942


Anmeldt: 2. juli 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Leg med døden er andet bind i krimiserien om Stephanie King. Denne gang er en gruppe venner samlet i en smuk villa i Cornwall, som snart viser sig at danne rammen om en leg med fatale følger. Det er præcis et år siden, vennegruppen sidst var samlet for at fejre Lucas og Ninas bryllup, som skulle afholdes på Lucas’ vidunderlige landsted.


Men brylluppet fandt aldrig sted. I stedet endte dagen i en tragedie, da Lucas’ søster Alexandra omkom. Nu har Lucas inviteret vennerne tilbage for at højtideligholde årsdagen. Ingen ved med sikkerhed, hvad der skal ske. Det eneste, de ved, er, at Lucas har planlagt en leg. Og alle skal lege med.


Leg med døden er den perfekte thriller til fans af psykologisk suspense.


Anmeldelse:


”Leg med døden” er en krimi skrevet af Rachel Abbott. Talepædagogen Jemma er lykkeligt gift med plastikkirurgen Matt. Eller lykkelig er måske så meget sagt fordi, for et år siden begyndte deres ægteskab at krakelere. Det var sidste gang de var på godset i Cornwall, Polskirrin.


De var mødt forventningsfulde op på godset for at deltage i Matts ven Lucas Jarrets bryllup med Franske Nina Bèlanger. Dengang var de 9 venner der mødtes til festlighederne. Nu er de kun 8 tilbage. Disse 8 venner er nu kaldt sammen endnu engang for at lege en leg.


Der var nemlig én person der døde inden brylluppet overhovedet blev til noget. Når Lucas trommer sine venner sammen, så kommer de. Lucas har, synes Jemma, en helt uforklarlig magt over sine venner. Måske er det fordi Lucas er helt ufatteligt velhavende eller også har det noget at gøre med en frygtelig hændelse fra vennernes fortid.


De har alle kendt hinanden fra de var meget unge. Lucas og Matts fædre spillede golf sammen da drengene var børn. Senere kom Andrew og Nick til. Andrews kæreste den mystiske Chandra er selvfølgelig også med. Ligesom Nicks tvillingesøster Isabel.


Her et år efter at de var inviteret til det famøse bryllup er Lucas` tillukkede søster Alex ikke med. Jemma fik indtrykket af at der var noget galt med Alex. Hun holdt sig meget for sig selv og var meget svær at komme i kontakt med. Der er helt tydeligt sket et eller andet med Alex dengang vennerne var omkring 14 år.


Noget som har påvirket Alex’ liv og personlighed ganske dramatisk. Aftenen før brylluppet mødte alle vennerne op til middag i deres pæneste skrud, undtagen Alex. Hun ankommer senere stille og forsagt. Jemma undrer sig over hvad det er for en forfærdelig oplevelse som Alex har været udsat for.


Næste morgen vågner Jemma til lyden af et skrig nede fra vandet og mareridtet begynder for alvor. Stephanie King er efterforsker og lever sammen med Angus Brodie som også er efterforsker. Stephanie efterforsker dødsfaldet men konklusionen bliver at det er et selvmord.


Lucas er på ingen måde overbevist om at det er et selvmord. Han beslutter sig for at han vil finde ud af hvem af hans venner der slog en ihjel aftenen før brylluppet. Derfor har han nu besluttet sig for at de 8 venner skal lege en leg. Ingen af vennerne er på polskirrin med deres gode vilje og bliver presset igennem en leg om døden som de ikke ønsker at deltage i.


Særligt ikke den skyldige…Men hvem er det? ”Leg med døden” er fantastisk velkomponeret. Selvom jeg måske havde forventet lidt mere fart over feltet. Historien er bestemt velskrevet og spændingen bygges langsomt op til man når klimaks.


Undervejs er flere af vennerne i ”Leg med døden” i livsfare og ingen ved efterhånden hvem de kan stole på. Mine varmeste anbefalinger til ”Leg med døden” hvis du er til en rolig krimi uden voldsomme blodige scener, men med masser af psykologisk spænding.


Er du til Agatha Christies univers i nyt spændende format så må ”Leg med døden” absolut være en must-read.


Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:



4/6 Roser

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page