top of page
Søg
  • krimiormen

"KVINDEN I BLÅT"

Ruth Galloway #8 skrevet af Elly Griffiths


"Kvinden i blåt" skrevet af Elly Griffiths

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Elly Griffiths


Oversætter: Lærke Pade


Originalsprog: Engelsk


Original titel: The woman in blue


Forlag: Gads forlag


Udgivelse: 3. marts 2021


Sider: 360


Format: Paperback


Genre: Krimi-serie


Serie: Ruth Galloway #8


ISBN: 9788712060017


Anmeldt: 3. marts 2021


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


"De udstødte" skrevet af Elly Griffiths

8. bind i den populære krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway, som har solgt over 100.000 eksemplarer i Danmark alene. Hver bog indeholder en selvstændig historie, så bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.


På en kirkegård i Walsingham sidder en mystisk kvindeskikkelse. Hun er iklædt en blå kappe, og det ser ud, som om hun venter på nogen. Dagen efter bliver hun fundet myrdet, og vicekriminalkommissær Harry Nelson kan konstatere, at den døde kvinde var en smuk fotomodel indlagt på en lokal afvænningsklinik.


Ruth Galloways gamle veninde fra universitetet er præst i Walsingham, som er et gammelt pilgrimsmål i Norfolk, der vrimler med nonner, præster og nysgerrige turister. Hun tilkalder Ruth i forbindelse med en anden ubehagelig sag:


Veninden er begyndt at modtage hadske, anonyme breve, der indeholder referencer til ”en kvinde i blåt”. Sammenhængen mellem den døde kvinde og trusselsbrevene kan umuligt være et tilfælde. Mens det lille samfund forbereder sig på det årlige påskespil om Jesu korsfæstelse, indleder Ruth og Nelson en kamp mod tiden.


For alt tyder på, at morderen vil slå til igen.


"Fuld af atmosfære." THE NEW YORK TIMES


"Jeg er vild med Elly Griffiths’ krimier. Man skiftevis gyser og griner højt, det er simpelthen så godt." KATRINE ENGBERG, KRIMIFORFATTER


"Stemmer fra graven" skrevet af Elly Griffiths

”Kvinden i blåt” er Elly Griffiths 8. bind om arkæologen Ruth Galloway. Serien som helhed er helt fantastisk og ikke 2 af bøgerne minder om hinanden. Hvis man lige ser bort fra, at hovedpersonerne gennemgående er de samme.


Bagerst i ”Kvinden i blåt” er der en lille skøn detalje. Der er en beskrivelse af seriens hovedpersoner og hvad de står for. Jeg er ret vild med ideen. Hvis man bliver i tvivl om, hvem den enkelte karakter er, så har man et sted, man kan slå dem op og få repeteret deres rolle i serien.


Det er alle sammen karakterer, der er med i næsten alle bøgerne. For mit vedkommende er det 3. bind i serien, at jeg giver mig i kast med. Jeg synes nu sagtens, at jeg kan følge med i relationerne imellem karaktererne. Jeg har tidligere læst og anmeldt



Kottagen er et hus, der ligger som en indgang til en kirkegård. Druiden Cathbad opholder sig midlertidigt i huset, da han passer Justins kat imens Justin er i Irland. Sent om aftenen ser Cathbad en kvinde i en blå kappe inde på kirkegården.


Kvinden står foran en helt hvid gravsten. Cathbad er meget mystificeret over synet. Harry Nelson bliver kontaktet, der er blevet fundet et kvindelig udenfor byen Walsingham. Sammen med kriminaloverbetjentene Dave Clough og Tim Heathfield tager han ud til findestedet.


Kvinden er 20-25 år, ufatteligt smuk og klædt i en slags blå kappe. På kvindens bryst ligger der en rosenkrans. Kvinden er fra et nærliggende sanatorium og privathospital, der tager sig af stofmisbrugere. Ruth Galloway har fulgt sin datter Kate i skole og hører først om den døde kvinde, da hun møder ind på universitetet.


Samme morgen modtager Ruth en mail fra en tidligere medstuderende Hillary Smithson. Hillary er nu præst og har modtaget nogle trusselbreve som hun gerne vil vise Ruth. Hillary ved at politiet bruger Ruth som konsulent og tænker at hun måske via sine kontakter, kan fortælle Hillary om hun skal være bekymret.


I brevene er der nogle bibelske citater og henvisninger til, at en kvinde ikke kan være præst. Det der rammer Ruth mest i brevene, er at der er visse henvisninger til en kvinde i blåt. Hun viser Nelson brevene da hun bliver voldsomt bekymret for sin gamle veninde.


Nelson tager brevene dybt alvorligt. Det kunne være henvisninger til den døde kvinde. Samtidig med opklaringen af mordet, befinder Nelson sig i en alvorlig krise i sit ægteskab og tiltrækkes, som altid, voldsomt og dybt af Ruth Galloway.


”Kvinden i blåt” er absolut én af mine favoritter. Den er skrevet i et enkelt sprog med en overskuelig handling og stadig så læseren føler gyset over mysteriet der krydres med en tilpas mængde humor. Som altid, så er det absolut en fordel at læse en serie fra en ende af.


Men lige præcis Elly Griffiths serie om Ruth Galloway er konstrueret, så de kan læses helt uafhængigt af hinanden. ”Kvinden i blåt” får mine varmeste anbefalinger med på vejen. ”Kvinden i blåt er bestemt en krimi i topklasse.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:


Bogen findes som lydbog her:


Besøg forlaget her:



5/6 Roser


16 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page