top of page
Søg
  • krimiormen

"KROKODILLEVOGTEREN"

Krimi skrevet af Katrine Engberg


"Krokodillevogteren" skrevet af Katrine Engberg

Forfatter: Katrine Engberg


Forlag: Lindhardt og Ringhof


Udgivelse: 2016


Sider: 408


Format: Hæftet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788711904855


Anmeldt: 14. maj 2020


Anmeldelse:


En krokodillevogter er en fugl, der lever i krokodillernes nærhed og menes at advare dem mod truende farer. Det er gået stærkt for Katrine Engberg efter hendes debut ”Krokodillevogteren” i 2016. Allerede i 2017 udkom 2. bind ”Blodmåne” 3. bind ”Glasvinge” i 2018 samt 4. bind ”Vådeskud” i 2019.


Alle 4 bind har fået utrolig meget ros og hun har længe været placeret i toppen af Danske krimiforfattere.


Jeg må med skam melde at jeg faktisk har haft ”Krokodillevogteren” liggende i et stykke tid. Men nu fik jeg endelig læst denne formidable debut af Katrine Engberg. Jeg har siden 2016 hørt Katrine fortælle på det årlige Bogforum. Udover at jeg nu ved at hun skriver eminent, så er hun en fantastisk historiefortæller.


”Krokodillevogteren” købte jeg selv og nu fik jeg så puttet den ind imellem alle de mange skønne udgivelser, som jeg har modtaget som anmeldereksemplarer. Nu til bogen.


Den ældre mand Gregers Hermansen skal ned med sit affald og falder uheldigvis ind ad døren til underboerne og lander oven på et lig. Så er vi ellers hårdt og skræmmende i gang med historien. De 2 kriminalbetjente Jeppe Kørner og Pernille Werner får til opgave at opklare dødsfaldet.


Efterforskerne har arbejdet sammen i en del år, men man fornemmer hurtigt at de nok ikke ligefrem er slyngvenner. Men gode sammen, det er de 2 Werner og Kørner. Gregers har fået et hjerteanfald og kan ikke fortælle de 2 opdagere noget, så umiddelbare er de lidt på bar bund.


Der boede 2 unge piger i lejligheden og de ved ikke om det er én af dem der er blevet myrdet. Husets ejer Esther de Laurenti bor også i huset. Én af beboerne er i gang med at skrive en krimi. Mordet har ufatteligt mange detaljer til fælles med denne krimi.

Snart afdækker Kørner og Werner ofrets egne hemmeligheder, men er de årsagen til mordet? Werner og Kørner får nu hurtigt mistanke til en mulig gerningsmand men endnu et mord sætter dem i et stort dilemma. De får overtalt forfatteren til at kommunikere med morderen og snart står de også med en forsvinding og en kidnapning.


”Krokodillevogteren” er smækfyldt med drama og spænding. En vanvittig velskrevet krimi der fanger læseren fra første side. ”Krokodillevogteren” kunne såmænd sagtens være skrevet af en langt mere erfaren og trænet krimiforfatter.


På intet tidspunkt strejfede det mine tanker at Katrine Engberg er debutant. ”Krokodillevogteren” er eminent skruet sammen med et genialt plot. Derudover så er titlen spot on. Det er fuldt forståeligt at Katrine Engbergs forfatterskab på disse få år nærmest er eksploderet.


Hovedkaraktererne i historien Jeppe Kørner og Anette Werner er fantastisk godt beskrevet og i en noget anderledes liga end flertallet af detektiver i de gængse krimier. På trods af at de 2 er så forskellige at de gang på gang irriterer hinanden, nærmest til døde, så har de alligevel et fællesskab og samarbejde lidt ud over det sædvanlige.


”Krokodillevogteren” er absolut en krimi i topklasse og det giver sig selv hvorfor forfatteren har fået så stor succes med sit forfatterskab.


Vurdering: 6/6 Roser Krimiormen


Besøg forlaget her:



6/6 Roser

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page