top of page
Søg
  • krimiormen

"KOLLAPS"

Michael Plessner # 5 skrevet af Thomas Rathsack


"Kollaps" skrevet af Thomas Rathsack

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Thomas Rathsack

Forlag: Politikens Forlag

Serie: Michael Plessner #5

Udgivelse: 19. marts 2021

Sider: 320

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788740057935

Anmeldt: 19. marts 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Langsomt kommer Plessner til bevidsthed. Det er mørkt, og han befinder sig i en havareret bil med blodet dryppende fra et sår i panden. Han aner ikke, hvor han er. På passagersædet sidder en livløs kvinde, og i en rygsæk finder han en harddisk og en håndfuld reagensglas med vandprøver.

Over ham summer himlen pludselig af helikoptere. Lyskegler skærer sig igennem skoven. Instinktivt fornemmer han, at det ikke bare er et biluheld, han er vågnet op fra, men en menneskejagt. Og at han selv og kvinden er byttet.

Plessner er blevet kontaktet af en kvinde fra Forsvarets Efterretningstjeneste. Hun har tilbudt ham et anseeligt beløb for at tage til det nordlige Rusland og afholde et overlevelseskursus for en samling prominente rigmænd – og ved samme lejlighed hjembringe en særlig genstand fra det fjerne russiske område.

Plessners mavefornemmelse bød ham egentlig at sige nej til opgaven, men hans ubændige eventyrlyst og en flad tegnebog har gjort, at han har trodset rationale og instinkt.

Anmeldelse:

”Kollaps” er Thomas Rathsacks 5. bind i spændings-serien med den tidligere jægersoldat Michael Plessner i hovedrollen. Når man siger spænding, så er ”Kollaps” smækfyldt med spænding næsten før man læser første side og så holder spændingen alle 320 sider.

Der var på intet tidspunkt i ”Kollaps” hvor jeg kedede mig. Thomas Rathsack forstår virkelig at fastholde læseren yderst på stolen. Man er slet ikke i tvivl om at den tidligere jægersoldats oplevelser er skrevet af en person, der har haft hændelserne tæt inde på kroppen.

Det er mit første bekendtskab med Thomas Rathsack som forfatter, men det bliver bestemt ikke sidste gang. Jeg kender selvfølgelig forfatteren fra TV2-serien Korpset-gjort af det rette stof, hvor han er cheftræner. I Michael Plessner-serien er udkommet følgende:

1. Shadow army (2011).

2. Sort daggry (2013).

3. Dødemandsbugten (2015).

4. Djævlens døtre (2018).

5. Kollaps (2021).

Lidt om bogen: Michael Plessner vågner fortumlet og forslået op i en forulykket bil. Han aner ikke, hvor han er og hvorfor. Ved siden af ham, sidder en kvinde med brækket næse. De er helt sikkert på flugt fra noget eller nogen. Men Michael kan simpelthen ikke huske fra hvad eller hvem. Men flygte, det ved han at de må gøre.

I København, 6 dage tidligere er 2 unge fyre der bejler til at blive bandemedlemmer med vold, hærværk, tyveri og storbarmede damer på vej hjem fra byen. Fyrene finder en hjemløs, som de har tænkt sig at tæve, men det skulle de nok ikke have gjort.

Det er nemlig ikke en hvilken som helst hjemløs, det er nemlig Michael Plessner, tidligere Jægersoldat. Michael bliver opsøgt af en rødhåret kvinde. Hun vil gerne engagere Michael til en let opgave og så betaler hun ovenikøbet ganske rundhåndet.

Så rundhåndet, at Michael ikke engang overvejer at sige pænt nej tak. Det skulle han måske have gjort. Kvinde hedder Paprika Mittag og hendes opgave fører Michael på en hæsblæsende flugt. En flugt der starter i Rusland og fører Michael videre til Finland og derfra til Danmark.

En flugt hvor han gør sit yderste for at redde kvinden Siri, hendes mand Andrei og deres lille datter Sonja. Michael får brug for alle de ting han har lært som professionel soldat, hvis de skal slippe levende fra flugten. En flugt der involverer aflytning, droner, mystisk vand og en ganske særlig person fra Michaels fortid.

I glimt føres læseren igennem en del af Michaels fortid, helt tilbage til hans barndom i Hvalsø. Vi snydes da heller ikke for at følge Michaels fortid som jægersoldat i verdens brændpunkter. ”Kollaps” er skrevet i et forståeligt sprog uden alt for mange fagtermer.

Vi har at gøre med en forfatter og en hovedperson der følger sine instinkter og sin eventyrlyst. Det er sjældent man ser en dansk spændingsforfatter, der evner at skrive så troværdigt og fængslende om krigshandlinger og intriger som Thomas Rathsack.

Læn dig tilbage og nyd en spændingsfilm og et par timer i en sprængfarlig verden hvor verdensklimaet er i yderste fare. Mine bedste anbefalinger til ”Kollaps”, hvis du er til spænding i yderste potens.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:

"Kollaps" findes som lydbog her:


5/6 Roser

91 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page