top of page
Søg
  • krimiormen

"Kilderne i Samburu"

Skrevet af Bo Jensen


ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Bo Jensen


Forlag: Forlaget Brændpunkt


Udgivelse: 30. maj 2024


Sider: 390


Format: Hæftet


Genre: Krimi


ISBN-13: 9788794534307


Anmeldt: 10. juni 2024


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Anmeldelse:


Samburu i 2002. Flemming Lindgaard har været ude for en ulykke. Flemmings ansigt indikerer dog, at der ikke er tale om en helt almindelig ulykke. Ambassadesekretæren Rasmus er ikke i tvivl. Ambassadøren Jens Brock har ringet til Rasmus og bedt ham om at undersøge sagen.


Flemming var vandingeniør i Samburu. Jens Brock er opmærksom på, at de må tage Flemmings dødsfald alvorligt. Rasmus ‘kæreste Ulrika vågner op ved siden af Rasmus og vil tage hjem til sig selv. Chaufføren Samuel kører Rasmus til Samburu. Rasmus har tidligere mødt Flemming på ambassaden i anledning af den Danske Dronnings fødselsdag.


Omkring frokosttid når Rasmus og chaufføren deres bestemmelsessted. Rasmus møder politibetjenten Kioko Mutumo fra Kamba en af de mellemstore stammer. Kioko tror at mordvåbenet er en rungu.  En rungu er et langt skaft med en kugle på størrelse med en knytnæve der har lavet skaden på Flemmings hoved.  


Mutumu og Rasmus aftaler at følges ad under efterforskningen. Sammen kører de ud til Flemmings afrikanske kone Joyce. Flemmings kone er Kenyaner og har en søn fra et tidligere ægteskab. Flemmings kone havde hørt lidt tumult fra en anden bygning, men turde ikke løbe derover.


Samburuerne har været lidt utilfredse med græsningen som Flemming har indskrænket. Flemming har 2 børn fra et tidligere ægteskab Lisbeth og Jakob. Flemming har dog ikke haft meget kontakt med sine børn imens han har været gift med Joyce.


Overfaldsmændene virker til at have været en del. Måske omkring 10 personer. Rasmus og Samuel bliver indlogeret i et par hytter imens de skal opklare mordet og Rasmus ringer til Ulrika. Svenskeren Håkan Blomgren opsøger Rasmus om aftenen da han er ude og spise.


Håkan kendte Flemming temmelig godt. Næste dag tager Rasmus ud til Flemmings hus og kigger hans kontor igennem. Den Danske betjent der skal overtage sagen ankommer og Rasmus` opgave bliver overdraget til ham og det Kenyanske politi.

5 år senere da Rasmus er hjemme i Danmark igen og arbejder i det Danske udenrigsministerium bliver han på en ferie opsøgt af Håkon der aldrig har glemt sagen.


Rasmus er i mellemtiden blevet gift og har 2 små tvillinger. Der går ikke lang tid inden Rasmus bliver opslugt af det gamle mord igen. Hans kone er dog noget bekymret over hans private efterforskning, da hun er bekymret for om de oprindelige mordere vil komme efter Rasmus.


Det viser sig også snart at der er nogen der ikke er interesseret i at Rasmus graver i den gamle sag.


”Kilderne i Samburu” er skrevet af debutanten Bo Jensen der dog har erfaring fra faglitterære bøger og artikler. Denne bog er dog Bo Jensens skønlitterære debut. Bo Jensen er tidligere diplomat og Afrika-kender. Bo har boet 20 år i Afrika blandt andet som ambassadør.


Man mærker tydeligt i ”Kilderne i Samburu” at han har et indgående kendskab til den afrikanske kultur og det afrikanske landskab. ”Kilderne i Samburu” er absolut velskrevet i et fængslende sprog og jeg er dybt imponeret over forfatterens indgående kendskab til den afrikanske kultur og det afrikanske kontinent.


Vurdering: 5/6 Roser.


Krimiormen.20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

Comments


bottom of page