top of page
Søg
  • krimiormen

"KASTANIENS DNA"

Retssalskrimi skrevet af Palle Hyldgård Poulsen


"Kastaniens DNA skrevet af Palle Hyldgård Poulsen

Forfatter: Palle Hyldgård Poulsen


Forlag: Peckinpah


Udgivelse: 3. december 2018


Sider: 384


Format: Hæftet


Genre: Krimi


ISBN: 9788797093801


Anmeldt: 17. september 2020


Om bogen:


Kastaniens DNA er den første danske retssalskrimi nogensinde!

"Nervepirrende og overrumplende!" lyder anbefalingen fra tv-ikonet Flemming Toft på forsiden af Kastaniens DNA.


Omtale af historien fra bogens bagside:


På tre år er ni unge mænd og kvinder fundet dræbt med munden opskåret som et stort klovneagtigt smil. Den danske presse har derfor kaldt sagen for ”Klovnemordene”. Et tiende offer får munden skåret op, men overlever mirakuløst.


Den franskfødte milliardær, Pierre Astola, bliver udpeget som gerningsmanden, og hans DNA er på gerningsstedet. Mysteriet om ”Klovnemordene” virker opklaret. Kun én ting står i vejen. I retten skal Pierre Astola forsvares af den hårdkogte topadvokat, William Kastanien.


Retssalskrimien er meget populær i USA, og nu er genren endelig kommet til Danmark. Kastaniens DNA har en tør humor, et intelligent plot og vil overraske selv den mest hardcore krimifan.


Andre udgaver:

Bog, hæftet. Lydbog, download


Anmeldelse:


”Kastaniens DNA” er en af mine egne bøger som jeg købte for noget tid siden. Det er en krimidebut skrevet af Palle Hyldgård Poulsen. Eller det vil sige ”Kastaniens DNA” er i virkeligheden en retssalskrimi, da en del af handlingen foregår i en retssal.


”Kastaniens DNA” starter 24 år tidligere på Ebeltoft politistation hvor William Kastanien sidder til forhør. Begge Williams forældre og hans tvillingebror Zander er døde og William bliver mistænkt for at være gerningsmanden. Williams forældre var styrtende rige, så politiet mente, at det var nærliggende at tro, at William havde myrdet dem.


24 år senere i København. Drabschefen for Københavns politi er den 58-årige Michael Skåstrup. Michael har en Peruviansk kone og 2 børn og bor i Rødovre. På 3 år er 9 mennesker fundet bestialsk myrdet og med munden skåret op til et grufuldt smil.

I pressen bliver mordene kaldt for ”Klovnemordene” på grund af disse smil. På grund af Michaels mangeårige erfaring, så har han fået til opgave at efterforske mordene. I de mellemliggende år er William Kastanien blevet advokat.


William arbejder tæt sammen med advokatfirmaets efterforskningschef den 60-årige Frank Clausen. Frank har tidligere været ansat i politiet, men arbejder altså nu med efterforskning for advokatfirmaet. På alarmcentralen modtager man et opkald fra en skrigende kvinde.


Stemmen tilhører den prostituerede Yasmina Højlund, Klovnemorderens 10. offer. Yasmina har fået klippet sine læber af, men hun lever stadig da redderne og politiet ankommer til hendes lejlighed på Østerbro. Michael og Vicepolitikommisær Lars Cortsen er de første betjente på gerningsstedet.


Yasmina fortæller at det var rigmanden, den Franskfødte Pierre Astoli der overfaldt hende. Pierre har kun 3 interesser i livet. Kvinder, atomfysik og spekulationer. På baggrund af Yasminas udtalelser bliver Pierre Astoli anholdt.


Direktør og bestyrelsesformanden for advokatfirmaet Svend Laen ringer efter William, da Pierre er blevet anholdt. William og Frank mødes med Pierre Astoli personlige assistent Hanne Forsel. De ønsker at William skal være Pierres forsvarer.

William indvilger. ”Kastaniens DNA” har fuldt fart over feltet helt vejen igennem.


Historien er makaber, grusom og nervepirrende. ”Kastaniens DNA” er bestemt ikke for sarte sjæle med sine bestialske mord og mænd der udnytter kvinder til et eneste formål.


At opfylde de velhavende mænds behov. Uanset konsekvenserne. Der er ganske vist også kvinder i samfundets øverste top blandt karaktererne. Men de udfylder næsten kun biroller blandt karaktererne. Bortset fra det, så er ”Kastaniens DNA” en fuldstændig fantastisk debut.


Velskrevet, nervepirrende og med et utal af overraskelser til læseren undervejs. Plottet er absolut gennemtænkt og velresearched. Der hersker ingen tvivl om, at der ligger et meget grundigt forarbejde bag ”Kastaniens DNA”.


Virkelig eminent af en forfatter der ikke tidligere har udgivet en krimi. Palle Hyldgård Poulsen har helt klart ordene i sin magt. Det kan man slet ikke være i tvivl om. ”Kastaniens DNA” er en troværdig krimi, med både drama, tortur, sex, mandschauvanisme og bestialske mord.


Jeg var rigtig godt underholdt undervejs og giver mine varmeste anbefalinger til denne pageturner. En eminent debut der lover godt for en eventuel efterfølger. Personligt vil jeg da gerne vide meget mere om William Kastanien som er bogens egentlige hovedperson.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg Kastaniens DNA her:


5/6 Roser


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page