top of page
Søg
  • krimiormen

"KARTOGRAFERNE"

Spændingsroman skrevet af Peng Shepherd


"Kartograferne" skrevet af Peng Shepherd

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Peng Shepherd


Originalsprog: Amerikansk


Originaltitel: The Cartographers


Oversætter: Lisbet Kjær Johansen


Forlag: Forlaget Gyldendal


Udgivelse: 1. maj 2023


Sider: 464


Format: Indbundet


Genre: Spændingsroman


ISBN-13: 9788702384543


Anmeldt: 26. maj 2023


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Anmeldelse:


På New York Public Library findes et kort tegnet i 1450 af en munk. Syd var i toppen og Nord i bunden. Nell studerer kortet interesseret. Hun synes at det er et mesterværk. Nell York er bogens hovedperson. Hun arbejder ikke længere som Kartograf selvom det er hendes oprindelige uddannelse.


Nell er nu Teknisk tegner hos Classic kort og Atlas. Som ung nyuddannet arbejdede hun hos New York Library. Nell drømte dengang om at overgå sin far. Men det er 10 år siden nu. For 10 år siden indtraf hændelsen med Rodekassen som gjorde at hun blev uvenner med sin far.


Humprey forstyrrer Nells tankerække. Nell drømmer altid om et nyt job som Kartograf, men det sker aldrig. Nell bliver ringet op fra sin fars telefon. Hun har ellers ikke talt med ham i de sidste 10 år. Hun tager ikke telefonen men møder i stedet op på biblioteket hvor han arbejder.


Samme sted som han fyrede hende fra for 10 år siden. Her får hun at vide at hendes far er død. Det ser umiddelbart ud til, at han var alene da han døde. Swann var hendes fars chef og hendes fars ven. Nells far blev kun 65 år. Da Nell kommer ind på sin fars kontor, så er det langt mere rodet end hun havde forventet at det ville være.


Nells mor Dr. Tamara Jasper-Young døde da Nell var helt lille. Hun døde i en brand hvor hun reddede Nell ud af flammerne. Swann påstår at Nells far var blevet meget mere uordentlig de senere år. Imens Swann er ude af kontoret så finder Nell sin mors gamle mappe gemt af vejen i et hemmeligt rum i faderens skrivebord.


Det er som om faderen havde gemt mappen til Nell. Dette fund fører Nell ud på en rejse igennem fortiden sammen med forældrenes gamle studiekammerater. ”Kartograferne” tryllebandt mig fra første side i bogen. Bogen er både underholdende og nervepirrende og omhandler kærlighed, tabt familie, urovækkende mord og uforklarlige mysterier.


Den forsvundne by der er en del af fortællingen har kortvarigt eksisteret i virkeligheden. Men om hvorvidt byens historie i bogen er en sand historie må læseren selv afgøre. Jeg har mine tvivl, men det må læseren selv afgøre. Uanset hvad så er ”kartograferne” en vanvittig spændende fortælling der evner at fastholde læseren i yderste spænding hele vejen igennem bogen.


Det er fantasifuldt, spændende og medrivende ingen tvivl om det. ”Kartograferne” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en historie i en helt særlig genre.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page