top of page
Søg
  • krimiormen

"JEG FINDER DIG"

En krimi skrevet af Harlan Coben.


"Jeg finder dig" skrevet af Harlan Coben

Forfatter: Harlan Coben

Originalt sprog: Engelsk

Oversætter: Johnnie McCoy

Forlag: Gads Forlag

Udgivelse: 27. oktober 2021

Sider: 342

Genre: Krimi

ISBN: 9788712066194

Anmeldt: 27. oktober 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Et lig på Manhattan, et stjålet maleri og en gammel kuffert giver nye spor i en uopklaret sag om kidnapning og mord. For over 20 år siden blev Patricia Lockwood kidnappet under et hjemmerøveri på familiens gods, hvor hendes far blev myrdet.

Det lykkedes Patricia at flygte efter måneder i fangenskab, men sagen forblev uopklaret, og de stjålne familiegenstande blev aldrig fundet igen. Indtil nu. I New York bliver en mand fundet dræbt i sin penthouse-lejlighed sammen med to ting: et stjålet Vermeer-maleri og en gammel kuffert med indgraverede initialer.

For første gang i årevis har myndighederne nye spor at gå efter. Kufferten og maleriet leder FBI i retningen af en bestemt mand: Windsor Horne Lockwood III. Eller Win, som hans venner kalder ham. Han aner bare ikke, hvordan hans kuffert og familiens stjålne maleri er havnet i den dræbte mands lejlighed.


Harlan Cobens bøger

”Jeg finder dig” er ikke mit første bekendtskab med forfatteren Harlan Coben. Jeg er meget begejstret for Cobens noget anderledes skrivestil. Læseren skal ikke forvente at man med det samme gennemskuer hvor Coben er på vej hen med sine krimier.

Det var gældende i både

2. ”Savner dig”.

Det gælder selvfølgelig også i ”Jeg finder dig”. Hovedpersonen i ”Jeg finder dig” er Win. Win er ud af en meget velhavende familie og vokset op på et gods. Læseren fornemmer hurtigt at Win ikke er som andre man før har mødt i krimi-genren.

Win har sin helt egen mening om ret og vrang. Rigtigt og forkert. ”Jeg finder dig” starter lige på og hårdt med, at læseren møder Win, der opsøger en mand som han slår ned. Manden har stalket adskillige kvinder, men han når altid at slippe uden om at blive fanget af politiet.

Manden er kendt som Big T. Da Win har tævet Big T, flyver han videre til New York. Da Win møder op på sit kontor, bliver han modtaget af 2 betjente der spørger efter Windsor Horne Lockwood, Wins fulde navn. De 2 betjente kommer fra FBI.

De vil tale med Win om et mord. De 2 betjente tager Win med til en hoarders lejlighed. I hoarderens soveværelse, hænger der et maleri af kunstneren Vermeer. Et maleri der har en værdi af omkring 200 millioner dollars. Maleriet blev stjålet fra Wins barndomshjem mange år tidligere.

Udover maleriet og den døde mand har man fundet en kuffert med Wins initialer på. Det var en kuffert som Wins tante Plum fik lavet til hver af de mandlige medlemmer af Wins familie, mange år tidligere. Efter besøget i hoarderens lejlighed flyver Win hjem til familiens gods i Lockwood.

Win har kontaktet sin kusine Patricia og beder hende om at møde Win på godset. Familiens Butler, der tilfældigvis også er deres advokat Nigel Duncan tager imod Win. Både Win og Patricia er i risiko for at blive mistænkt for mordet på Horderen.

Patricias far blev myrdet for mange år siden og i samme forbindelse blev Patricia bortført og var væk i 5 måneder. Win og Patricia aftaler at Win skal undersøge baggrunden for, at Horderen var i besiddelse af maleriet og Wins taske og dermed også mordet.

Da Win kommer tilbage til sit kontor, går han ned i kælderen og træner kampsport. PT som for mange år siden rekrutterede Win til FBI, kontakter Win og beder ham om at hjælpe med at finde den gruppe som bortførte Patricia og stjal malerierne fra Wins familie.

”Jeg finder dig” er absolut en krimi i en helt særlig klasse. Coben evner på helt særlig vis, at fastholde læseren i spænding og konstruere helt særlige plots, som overrasker og chokerer. Coben er absolut en forfatter i en helt særlig klasse.

Som læser bliver man overrumplet af hans helt særlige skrivestil og de usædvanlige karakterer som hans bøger er fyldt af. Harlan evner derudover på helt særlig vis at fylde sine bøger med humor, fede dialoger og en helt særlig drengerøvscharme.

”Jeg finder dig” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til plot-twists, anderledes helte og en krimi helt ud over det sædvanlige.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Bogen findes som lydbog:

Du kan besøge forlaget her:


5/6 Roser

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page