top of page
Søg
  • krimiormen

"INTET"

Krimi skrevet af Catherine Ryan Howard


"Intet" skrevet af Catherine Ryan Howard

Forfatter: Catherine Ryan Howard

Originalt sprog: Engelsk

Original titel: The nothing man

Oversætter: Johnnie McCoy

Forlag: Forlaget Zara

Udgivelse: 15. oktober 2021

Sider: 342

Genre: Krimi

ISBN: 978877163919

Anmeldt: 15. oktober 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Bare 12 år gammel er Eve Black den eneste overlevende i sin familie efter et overfald begået af den berygtede voldsmand "Intetmanden". Nu er hun voksen og besat af at finde den mand, der ødelagde hendes liv. Jim Doyle, der er sikkerhedsvagt i et supermarked, er gået i gang med at læse bogen "Intetmanden".

Eve har skrevet den som en sand beretning og erindringsbog over den efterforskning, som blev ført for at finde den mand, der dræbte hele hendes familie. Side for side vokser hans vrede. Jim er nemlig ikke bare interesseret i at læse om "Intetmanden".

Han er "Intetmanden". Jim opdager hurtigt, hvor faretruende tæt Eve er på at finde frem til sandheden. Han indser, at hun ikke giver op, før hun har fundet ham. Han har intet andet valg, end at stoppe hende, inden hun finder ham.

Bogen er inspireret af virkelige begivenheder.

"Genialt plot, udført så realistisk, at man sidder med hjertet i halsen. Hvis du elsker true crime og krimier, så serverer Catherine Ryan Howard en raffineret hybrid."- Lone Theils.


"Intet" skrevet af Catherine Ryan Howard

”Intet” er inspireret af Michelle McNamaras bog om den Amerikanske seriemorder The golden gate killer ”Jeg forsvinder i mørket”. Forskellen er at ”Intet” er Irsk fiktion modsat McNamaras bog. I ”Intet” følger læseren en seriemorder der falder over en bog skrevet af et offer til én af hans forbrydelser.

Det betyder at man har en bog inden i bogen. En meget usædvanlig måde at konstruere en bogs indhold på. Sikkerhedsvagten Jim Doyle er ikke nogen bemærkelsesværdig personlighed. Han er en jævnt kedelig mand, der lever et jævnt kedeligt liv i et ikke speciel kærligheds fyldt ægteskab med sin hustru Noreen.

Jim og Noreen har en voksen datter Katie sammen. Men Jim har et alter ego som medierne kaldte for Intetmanden. Intetmanden voldtog og dræbte kvinder og i flere tilfælde deres mænd. Eve Blacks forældre og søster blev dræbt af Intetmanden, Eve overlevede som den eneste.

Nu har Eve skrevet en bog om de tragiske begivenheder, hvor hun mistede sine forældre og lillesøsteren Anna, der kun blev 7 år gammel. Eve var 12 år da den tragiske hændelse fandt sted. Det er nu 18 år siden at Eves familie blev dræbt og Eve har indledt et samarbejde med efterforskeren Ed der tidligere havde arbejdet sammen med Jim Doyle, da han var ansat ved politiet.

Jim læser indledningen til bogen som Eve har skrevet og Jim føler, at han bliver nødt til at læse bogen, for at finde ud af hvor meget Eve kan huske. Efterhånden som Jim læser bogen, bliver han mere og mere vred. Jim beslutter sig for, at Eve bliver nødt til at dø.

Lige da Eves familie var blevet dræbt skjulte Eve sig sammen med sin bedstemor, så Jim ikke kunne finde hende. Midt i bogen er der en blyantstegning af Jim, der faktisk er ret så vellignende. Tegningen er lavet ud fra det eneste vidnes beskrivelse af Jim.

Jim bruger de næste par eftermiddage i sin bil til at læse Eves beretning. Det er tydeligt at Eve drømmer om, at hun ubevidst har en viden om Intetmanden der kan føre til pågribelsen af gerningsmanden. Eve fortæller om sin familie og om søsteren Anna, som aldrig nåede at blive voksen og det er alt sammen Intetmandens skyld.

Jim er opslugt af Eves fortælling. Jim er efterhånden blevet 63 år og har ikke længere den samme energi som han havde 20 år tidligere. Jim har kontroverser med naboerne. Deres hund besørger på Jim og Noreens græsplæne.

De skulle bare vide hvem Jim var, så ville de nok ikke grine så fjoget. ”Intet” er absolut velskrevet og har et karaktergalleri lidt ud over det sædvanlige. ”Intet” indeholder i virkeligheden 2 historier i én flettet eminent ind i hinanden.

”Intet” er bestemt en god historie til de læsere der elsker en god krimi blendet med true crime. Selve inspirationen til ”Intet” kommer fra virkelighedens verden udført så realistisk at det raffinerede plot overrasker og er ganske uforudsigeligt.

”Intet” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du både er til en god krimi eller spændende true crime.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


5/6 Roser

19 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page