top of page
Søg
  • krimiormen

"INGEN UDVEJ"

Adam Fawley #3 skrevet af Cara Hunter


"Ingen udvej" skrevet af Cara Hunter (Foto GADS Forlag)

Forfatter: Cara Hunter

Oversætter: Brian Christensen

Originalsprog: Engelsk

Original titel: No way out

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 17. marts 2021

Sider: 369

Format: Paperback

Genre: Krimi serie

Serie: Adam Fawley #3

ISBN: 9788712059868

Anmeldt: 17. marts 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Cara Hunter (Foto GADS Forlag)

EN AF DE 100 BEDSTE KRIMIER SIDEN 1945 – THE SUNDAY TIMES

Kriminalinspektør Fawleys værste mareridt bliver til virkelighed, da han skal opklare en af de mest skræmmende sager i sin karriere i dette tredje selvstændige bind i Cara Hunters spændingsfyldte Oxford-serie. Midt i juleferien bliver to børn reddet ud af et brændende hus i det nordlige Oxford.

Den mindste af drengene er død, og hans storebror svæver mellem liv og død. Hvorfor var de alene hjemme? Hvor er deres mor, og hvorfor tager deres far ikke telefonen? Da Kriminalinspektør Fawley begynder at søge efter svar, står det efterhånden klart, at branden ikke var en ulykke.

Det var mord. Og morderen er stadig på fri fod ... Ingen udvej er tredje selvstændige bind i Oxford-serien, som følger kriminalinspektør Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police i den på overfladen så idylliske engelske by Oxford.

Bøgerne i serien indeholder alle en afsluttet historie og kan læses uafhængigt af hinanden.

”En af efterårets bedste thrillers.” SØNDAG om Skjult


"Skjult" skrevet af Cara Hunter

”Ingen udvej” er Cara Hunters 3. bind om kriminalinspektøren Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police i den engelske by Oxford. Det varierer lidt om forlaget kalder serien for en Oxford krimi eller Adam Fawley krimi. Jeg har dog valgt den sidste betegnelse, da Adam Fawley helt klart er hovedpersonen i serien.

Nå ja og så foregår serien selvfølgelig i den engelske by Oxford. Hunters serie bliver bestemt ikke ringere efterhånden som man lærer Fawley og de andre karakterer i serien at kende. Bøgerne i serien, som jeg også har læst og anmeldt, er disse:

3. Adam Fawley #3 ”Ingen udvej”.

Jeg kan absolut tilslutte mig The Independents udtalelse: ”Sluk telefonen og slå dig ned i sofaen. Du kommer ikke til at kunne slippe bogen igen.” Vi kommer ind i bogen lige ved juletid. Adam Fawley hader julen. Det har han egentlig altid gjort.

Hans kone Alex er rejst hjem til sin søster og deres ægteskab hænger i en meget tynd tråd. Adam og Alex`s søn Jake døde og nu ønsker Alex at adoptere, men det vil Adam absolut ikke. Imens tankerne farer rundt i hovedet på Adam ringer Gislingham fra hans team.

Et hus er brændt og et barn er omkommet mens et andet svæver i yderste livsfare. Men hvor forældrene er, vides ikke. Quinn er blevet degraderet og er nu Gislinghams underordnede, hvilket passer ham meget dårligt og han prøver at vise, at han fortjener at vende tilbage til sin tidligere, lidt højere rang.

Den kvindelige betjent Erica Somers får til opgave at overvære obduktionen af det lille barn. En opgave som ingen vel misunder hende. Betjenten Verity Everett prøver at kontakte faderen til børnene, Michael Esmond der er til konference i London, men uden held.

Fawleys team er på bar bund og må gå dybere ind i, at efterforske den lille families liv og baggrund. Som efterforskningen skrider frem, dukker der dystre hemmeligheder op til overfladen. Men Adam Fawley og hans team er stædige og gør alt hvad de kan for at afdække om branden var et uheld eller om der er kræfter på spil, der har forsøgt at udslette familien med alle midler.

Umiddelbart får man tanken, at alt i den lille familie måske ikke var som det burde have været. Er der virkelig nogen, der vil slå en helt almindelig familie ihjel? Og hvorfor? Cara Hunter har en fantastisk fængende skrivestil. Som læser følger man skiftevis efterforskningen og begivenheder op til katastrofen.

”Ingen udvej” byder på adskillige plottwists og på intet tidspunkt står historien stille. Cara Hunter er bestemt en forfatter der formår at fastholde læseren fra første side. ”Ingen udvej” er svær at slippe når man først er gået i gang med bogen og får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Jeg ser allerede frem til forhåbentlig endnu en bog med Adam Fawley. ”Ingen udvej” er absolut en krimi i den absolutte topklasse. I virkeligheden har man slet ikke lyst til at bogen ender, men vil bare læse meget mere.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


5/6 Roser

22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page