top of page
Søg
  • krimiormen

"I SØNNENS NAVN"

Hængedynd #8 skrevet af Allan Erik Mortensen


"I sønnens navn" skrevet af Allan Erik Mortensen

Forfatter: Allan Erik Mortensen

Forlag: Lytteratur

Udgivelse: 29. juni 2021

Varighed: 8 timer 31 minutter

Oplæser: Peter Bøttger

Streamingstjeneste: Bookmate

Genre: Krimiserie

Serie: Hængedynd #8

ISBN-13: 9788770306416

Anmeldt: 26. juli 2021

Om bogen:

Jon Harding bliver kaldt til Holbæk, da et brutalt røveri mod en pengetransport er endt med, at chaufføren af transporten er blevet likvideret. Vagten er forsvundet, og meget peger på, at han var med til at udføre røveriet. Jon, Fabian og deres nye kollega, Aya, bliver yderligere udfordret, da endnu en mand fra transportfirmaet meldes savnet, og en ung kvinde frygtes kidnappet.

Da Forsvarets Efterretningstjeneste vil overtage sagen, må Jon og hans kollegaer kæmpe imod, og Jon må gøre sig helt klart, hvor meget han er villig til at ofre for at opklare sagen. Midt i det kaos, der omgiver Jon, kan han pludselig ikke komme i kontakt med sin makker – landbetjent Viggo Brodersen.

”I sønnens navn” er ottende bind i Hængedynd-serien.Jon Harding bliver kaldt til Holbæk, da et brutalt røveri mod en pengetransport er endt med, at chaufføren af transporten er blevet likvideret.


"I sønnens navn" lydbog

”I sønnens navn” er 8. bind i forfatterens krimiserie Hængedynd. Jeg hørte bogen som lydbog hos Bookmate, oplæst af Peter Bøttger. Bogen udkommer dog som fysisk bog D. 3. august. Jeg har tidligere læst ”De redeløse” som er 6. bind i serien.

Som altid vil jeg anbefale at man læser hele serien. Det har ingen betydning for selve handlingen i bogen. Men karaktererne i serien udvikler sig i takt med at der kommer flere bind til i serien. Serien består af følgende bind:’

1. ”Ringmanden” (2017)

2. ”Menneskeæder” (2018)

3. ”Fejemanden” (2018)

4. ”Arvingen” (2019)

5. ”Små øjne, kan også huske” (2019)

7. ”Straffes med døden” (2020)

8. ”I sønnens navn” (2021).

Det er temmelig imponerende at det kun har taget 4 år for forfatteren at få udgivet 8 bind i serien og med næste bind godt på vej allerede. I ”I sønnens navn” lægger historien hårdt ud med en mand der er på vej hjem i sin Audi med sin købepizza på bagsædet.

Han glæder sig over, der hvor hans liv er lige nu. På vej hjem bliver han dog fanget i en fotofælde. Da han ankommer ved sit hjem holder der en fremmed bil ved hans hus. Personen i bilen beder ham om hjælp til sin bil. Han kan ikke sige nej og mærker snart en strømpistol i nakken.

De 2 betjente Viggo Brodersen og Jon Harding har et finurligt makkerskab. De arbejder dog godt sammen. Jon har egentlig en fridag, da han bliver sendt til Holbæk. En pengetransport ser ud til at være blevet overfaldet. Meget snart står politiet med både røveri, kidnapning og mord.

Harding og Brodersen bliver presset til at samarbejde med FE, forsvarets efterretningsvæsen. Et samarbejde der ikke går videre gnidningsløst. Hvem kan stole på hvem og fortæller de involverede parter alt det de ved? Hvis man tænker, at med så mange udgivelser på så kort tid, så har forfatteren ikke haft tid til at udvikle et godt plot, nogle gennemarbejdede karakterer og en god historie, så kan man godt tænke om igen.

Historien er velskrevet og smækfyldt med drama, spænding, et skvæt humor. Der er fuld gang i handlingen og der er god sammenhæng i den absolut realistiske histori. Historien i ”I sønnens navn” er under udvikling hele vejen igennem og er skrevet i et fantastisk sprog med et overraskende plot.

”i Sønnens navn” kan sagtens læses uden at man har læst de foregående bind i serien. Men da karaktererne udvikler sig undervejs i serien, så må man da ikke snyde sig selv for de første 7 bind. Jeg giver ”i sønnens navn” skrevet af Allan Erik Mortensen mine varmeste anbefalinger med på vejen og serien Hængedynd i særdeleshed, hvis du er til grufulde handlinger, anderledes karakterer, et godt grin og en opklaring som selv hærdede krimilæsere bliver fanget af.

Anbefales til alle der elsker en god krimi med god dansk humor.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:



5/6 Roser

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page