top of page
Søg
  • krimiormen

"I PESTENS TID"

En Coronakomedie. skrevet af Hanne Guldberg Mikkelsen


"I pestens tid" skrevet af Hanne Guldberg Mikkelsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Hanne Guldberg Mikkelsen

Forlag: Forlaget Brændpunkt

Udgivelse: 10. august 2021

Sider: 136

Genre: Skønlitteratur

Isbn: 9788794083805

Indbinding: paperback

Anmeldt: 10. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

- en coronakomedie.

Statsminister Dagmar Dreyer kastes ud i sit livs værste krise: Kort efter, at pandemi nummer et er afblæst, og Dagmar har haft tid til at pudse vinduer og nyde en makrelmad, banker en ny pandemi på. Centralt i fortællingen står lensbaronesse Bolette Krukow, som stikker af hjemmefra kort før sin 75-års fødselsdag.

Med sig i bagagen har hun kortvennerne Den hvide Dame, Vætten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik. Hun har – muligvis – også en lille smule byldepest i lommen på sin oilskinsjakke. Da en redaktør findes bevidstløs på sin redaktion med tydelige tegn på pest, må statsministeren, FE, PET og Nost samt adskillige berømte virologer erkende, at landet formentlig står overfor en epidemi med pandemisk potentiale.

Bogen har klangbund i en mere dyster virkelighed og opridser i korte historiske afsnit to centrale pandemier i fortiden og sætter den seneste og de kommende i relation til disse. Man kan vælge at læse historien med en skelen til netop stedfundne og stadig højaktuelle begivenheder – men man kan også lade være.


"I pestens tid" Coverbillede

I søndre Uvelse tjekker lokalredaktør Per-Erik Karlsen sin hjemmegjorte Bjæske. Statsminister Dagmar Dreyer nyder en smøg i dybeste hemmelighed, for at fejre at epidemien er ovre. Det siger Sundhedsdirektør Anton Bing og så må det jo være rigtigt.

Anton Bing selv er meget bekymret. Hans kat Vinterberg er begyndt at skrante. Bing er på vej med minifærgen Virus til den lille ø Fæholt, til en reception. Det samme er den næsten 75-årige Lensbaronesse Bolette, hele historiens virkelige hovedperson.

Bolettes bror 60-årige Kurt Kristoffer Lensbaron Krukow er også med på færgen. Bolette ledsages af spøgelset Den Hvide Dame, der døde i 1621. For 100 år siden solgte familien Krakow den lille ø Fæholt til staten. Siden da er øen blevet brugt til tophemmelig og farlig forskning i virus.

Nu skal laboratoriet lukkes og flyttes ind midt i hovedstaden. Den bekendtgørelse som Borgmesteren kommer med under receptionen på Fæholt kommer som lidt af et chok for både Bolette og hendes bror Kurt Kristoffer.

Rekaktør Karlsen beder Baronesse Bolette om et interview i anledning af hendes 75-års fødselsdag. Baronessen siger ja men har dog helt andre planer. Bolette har planlagt en rejse sammen med sine venner spøgelset Den hvide dame, Vætten Valdemar og Nissen Namminersorneruulutik.

De 4 venner trænger til at komme ud efter at have været i karantæne i lidt mere end et år på grund af pandemien. Så nu vil Baronesse Bolette og hendes venner slå sig løs for alvor.

Bygningerne på Fæholt blev bygget efter den Spanske syge i 1921. Nu er der planlagt en helt ny fremtid for Fæholt og de gamle bygninger.

Karaktererne i ”I pestens tid” er karikerede og underfundige med små hentydninger til nogle af de personligheder som vi i vores egen virkelighed har stiftet bekendtskab med i de sidste par år. ”I pestens tid” er en Coronakomedie med det helt rigtige glimt i øjet og så rablende skæv, at man morer sig i passende mængder.

Det er humor på højt plan og alligevel med en lille spids alvor så man føler lettelsen over at bogen kommer så tæt på virkeligheden og alligevel lidt langt fra. ”I pestens tid” er en velskrevet historie der i bund og grund giver rigtig god mening.

Historien er nutidig og vedkommende og med plads til en tilpas afstand til virkelighedens verden. Hvem trænger ikke til lidt morskab helt ned i maven så hele kroppen ryster af latter og få et helt års isolation, mere eller mindre, lidt på afstand.

”I pestens tid” er litteratur som man kan betragte med virkeligheden i baghovedet, men man kan også vælge bare at læne sig tilbage et par timer og lade sig underholde. ”I pestens tid” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du for et par timer gerne vil lade virkeligheden have sig selv og bare hygge dig i selskab med rigtig morsom litteratur.

”I pestens tid” er virkeligheden set med nogle forunderlige skæve briller på. ”I pestens tid” er nyt og alligevel så havde man vel forventet, at man ovenpå Coronaen ville se litteratur tage Corona under kærligbehandling, men nok ikke noget i stil med ”I pestens tid”.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


4/6 Roser

21 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page