top of page
Søg
  • krimiormen

"HUSET VED SØEN"

Thriller skrevet af Svenning Svenningsen


"Huset ved søen" skrevet af Svenning Svenningsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Svenning Svenningsen

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 12. december 2022

Side: 272

Format: Paperback

Genre: Thriller

ISBN: 9788794382229

Anmeldt:18. februar 2023

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En thriller om nutidens synder og fortidens hemmeligheder. Den pensionerede kunderådgiver Jens er flyttet ud i skoven i et lille hus med udsigt over søen, hvor livet er godt. Desværre er der andre, der også gerne vil have fingrene i området ved søen og hans lille hus, og de forsøger igen og igen at presse Jens til at sælge. Efterhånden eskalerer presset og bliver til egentlig terror. Men hvem står i virkeligheden bag? Jens og kriminalkommissær Møller prøver at komme til bunds i mysteriet, for hvem er ondskabsfuld nok til at bruge terror som våben, og hvad er det i virkeligheden, det hele handler om? Undervejs må Jens ikke bare forholde sig til den skjulte trussel, men også til kærligheden, der banker på, og som forstyrrer midt i alle trængslerne og opklaringsarbejdet, der ellers kræver al hans opmærksomhed. Det viser sig, at den hemmelige fjende og mysteriet trækker tråde tilbage til Anden Verdenskrig, til nazismen og jødeforfølgelsen – en sammenhæng, som kun langsomt dæmrer for Jens og kriminalkommissær Møller.



Anmeldelse:


”Huset ved søen” begyndte forfatteren på som en feel good roman med udgangspunkt i de smukke omgivelser som han selv bor i. Pludselig tager historien fart og mysteriet udfolder sig med fuld kraft for forfatteren. Bogen begynder stille og roligt men snart tager den menneskelige griskhed over og skubber fornuften i baggrunden.


Mennesker som man regner for gode og hæderlige, kan lige pludselig vise sig fra deres værste side. Den pensionerede kunderådgiver Jens Jensen er bogens hovedperson. Jens befinder sig godt i sit lille hus ude på landet, men pludselig får han tilbudt høje beløb, hvis han vil sælge sit hus til folk i området.


Men det er Jens ikke interesseret i. Han elsker at bo i sit lille hus og leve sit stille liv i sit lille hus i skoven med udsigt over søen. Efterhånden udvikler tilbuddene sig til decideret terror. På Sidelinien er Jens på vej ind i et nyt skønt forhold med en lokal dyrlæge.


Deres forhold udvikler sig stille og roligt til dyb og nær kærlighed. Kriminalkommissær Møller bliver involveret i Jens` problemer med terror og ubehagelige oplevelser. Det viser sig snart at mysteriet har tråde helt tilbage til Anden Verdenskrig, til Nazismen og Jødeforfølgelsen.


Det går kun langsomt op for Kriminalkommissær Møller og Jens at det er essensen af hele mysteriet. Forfatteren Svenning Svenningsen siger selv at ”Jeg startede egentlig med at ville skrive en novelle, men da jeg samtidig kom i gang med at læse om anden verdenskrig og nazismen, blev det helt naturligt en del af historien”.


”Huset ved søen” er vanvittig velskrevet og jeg følte mig hurtigt indfanget af selve historien og baggrunden for hele mysteriet. ”Huset ved søen” er virkelig en god og spændende thriller med den helt rette andel af mysterie, spænding, kærlighed og dramatik.


Mine varmeste anbefalinger skal lyde til denne thriller fra en bemærkelsesværdig velformuleret forfatter, der evner at skrive fængslende, dramatisk og smukt.


Vurdering: 4/6 roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

71 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page