top of page
Søg
  • krimiormen

"HJÆLPEREN"

CALLUM DOYLE #2 skrevet af David Jackson


"Hjælperen" skrevet af Callum Jackson

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: David Jackson


Forlag: Forlaget Zara


Udgivelse: 1. november 2019


Sider: 428


Format: Indbundet


Genre: Thriller


ISBN: 9788771162530


Anmeldt: 19. september 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


En anonym person ringer og er villig til at give dig et fingerpeg, der vil hjælpe dig med at løse en række mord. Men der er en betingelse: du må ikke fortælle nogen om den hjælp, du får. Hvad gør du? Hvis du afslår tilbuddet, har du ikke noget at gå efter, og flere mennesker vil dø.


Men hvis du accepterer og ikke tolker sporene korrekt, vil de stadig dø, og du vil have skjult oplysninger, der kunne have stoppet en morder. Den beslutning, du tager, vil få konsekvenser, som vil hjemsøge dig resten af dit liv.


Tidligere udgivet af samme forfatter PARIA, som er første bind i serien om NYPD-detektiv Callum Doyle.


Andre udgaver: E-bog, ePub.


Anmeldelse:


”Hjælperen” er David Jacksons 2. bind i thrillerserien om politibetjenten Callum Doyle. 1. Bind ”Paria” anmeldte jeg for noget tid siden. Du kan læse anmeldelsen af "Paria" her:



Dette 2. bind følger fint op på forgængeren.

Jeg vil endda gå så langt som at sige at ”Hjælperen” er et step op i forhold til ”Paria”. Bogen starter med en mand der er inde i en boghandel og studerer ekspedienten. For noget tid siden arbejdede manden på en pigeskole i Paris. Han føler sig tiltrukket af de grimme og stille mennesker.


Hvordan mon de overlever? Hun giver ham lov til at skrive sit telefonnummer på sin arm. Han går amok i en blodrus med sin skalpel. Hun burde have vidst det, tænker han. ”Hjælperen” starter voldsomt, grusomt og blodigt.


Politiassistent af 2. grad Callum Doyle sidder på stationen. Han er igen blevet skubbet ud af centrum af drabsafdelingen og sidder med sager som han synes er mere end kedelige. Efter afslutningen af sagerne i ”Paria” var han ellers lidt på toppen og på talefod md sine kollegaer.


Men nu er han blevet skubbet ud i periferien af efterforskningsenheden igen. Der er sket et frygteligt blodigt mord og det går op for Doyle at de døde betjente fra tidligere stadig spøger i afdelingen. Derfor bliver Doyle ikke rigtigt inddraget i efterforskningen.


Til Doyles overraskelse beder hans chef ham om at deltage i efterforskningen af mordet. Måske er der alligevel en lille chance for, at Doyle igen får lov til at deltage på lige for med sine kollegaer. Den døde pige er den 20-årige Cindy Mellish.


Cindy arbejdede i boghandlen, ved siden af sine studier. Doyle er dog godt klar over, at han nok ikke får en hovedrolle i opklaringen af mordet. Men bare det, at han får lov til at deltage er godt nok for Doyle. På pigens arm er der skrevet et telefonnummer.


Doyle ved at de første 3 tal er landekoden for Irland. Det ved Doyle fordi han er født i Irland. De sidste tal er Doyles telefonnummer. Nu frygter Doyle at han kommer til at spille en hovedrolle i opklaringen af sagen. En hovedrolle som han bestemt ikke ønsker sig.


Ikke på den måde. Pas på med, hvad du ønsker dig, Doyle. Senere bliver Doyle ringet op af en ukendt stemme. Stemmen fortæller Doyle, at han kan hjælpe Doyle ind i varmen igen. Stemmen kan hjælpe Doyle med at opklare sagen, påstår han.


Doyle må dog ikke fortælle en levende sjæl om opkaldet. Doyle kan redde liv ved at indgå aftalen. Nu står Doyle igen i en situation, som han hellere var foruden. Så starter en serie af mord og Callum Doyle kæmper imod tiden og sin egen samvittighed.


”Hjælperen” er smækfyldt med action i en vanvittig spændende og nervepirrende kamp for at få stoppet mordene. Plottet i historien ramte mig nærmest som et chok. På intet tidspunkt havde jeg spottet, hvor historien ville ende.


”Hjælperen” slutter så fantastisk intens, at jeg ønskede at den ikke stoppede. Jeg håber virkelig at vi møder Callum Doyle i et 3. bind også. ”Hjælperen” er vanvittig god underholdning, hvis du er til en spændende, dramatisk og neglebidende thriller.


”Hjælperen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen og fejer ”Paria” ned på den næstbedste placering af de 2 bind om Callum Doyle.


Vurdering: 5/6

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg Forlaget her:


5/6 Roser

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page