top of page
Søg
  • krimiormen

"HERRENS HUS"

MANUS ALBINO #4 SKREVET AF SØREN & MORTEN ELLEMOSE


"Herrens hus" skrevet af Søren & Morten Ellemose

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Søren & Morten EllemoseUdgivelse: 27. marts 2020


Sider: 346


Format: Hæftet


Genre: Krimithriller


ISBN-13: 9788793755284


Anmeldt: 6. juni 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Den aldrende kriminalkommissær Henning Lorentzen nyder stilheden i sit sommerhus på vestkysten. Journalist Xenia Holm er i Indien for at undersøge en sag om giftige kemikalier hos modegiganten GreatSales. Da advokat Phillip Rosenkrantz, partner i et af landets hæderkronede advokatfirmaer, begår selvmord, udløses en kædereaktion af begivenheder.


Snart må alle involverede erkende, at fortidens synder melder deres ankomst. HERRENS HUS er 4. bind i Manus Albino-serien om kriminalkommissær Henning Lorentzen, Louise Jensen, Martin Asgaard og Xenia Holm.

HERRENS HUS starter, hvor Havfruens Død endte.


Anmeldelse:


”Herrens hus” er 4. bind i serien Manus Albino skrevet af brødrene Søren & Morten Ellemose. De 2 forfatter- og forlagsbrødre har en eminent evne til at skrive nogle fantastiske page-turnere og de holder sig ikke til en enkelt genre. Serien Manus Albino har jeg været dybt imponeret over siden jeg læste det første bind ”Københavns brand”.


Serien starter med et lig i en jadegrøn rejsekuffert i en penthouse lejlighed i København. Derfra gik det med fuld fart med den ene mere fantasifulde forbrydelse efter den anden. Hovedpersonerne i serien er den aldrende kriminalkommisær Henning Lorentzen og hans assistent, den lynende intelligente Louise Jensen.


Kriminalassistent Thomas Kokdahl er Lonrentzens ivrige assistent og Xenia Holm er en journalist, lidt udover det sædvanlige. Manus Albino serien bør læses fra en ende af, da hver bog starter hvor efterfølgeren sluttede. Ret så bogstaveligt.


Hele serien er virkelig fantastisk velskrevet med forfatternes sædvanlige pift af skøn humor drysset velvilligt ud over siderne. ”Herrens hus” starter i Brasilien og ender såmænd i Rumænien. Det er lykkedes afdøde Sebastian La Cour at sende et brev til Louise hinsides graven.


Et brev som det var meningen der skulle blive det sidste som Louise så. Men nu er Louise altså lidt ud over det sædvanlige. Så det går ikke helt som Sebastian spåede. Både Lorentzen og Kokdahl tror at Louise er død, men pludselig dukker hun op for at hjælpe med en sag om en advokats selvmord.


Egentlig var Lorentzen trådt tilbage med han kan ikke helt undvære lugten i manegen. Trekløveret er atter samlet. Xenia Holm har fat i en sag om danske modefirmaer der får syet deres tøj i Indien. De indiske arbejdere lever under kummerlige forhold uden tanke for arbejdsmiljø.


Privat er Xenia forelsket, for første gang i sit liv, i Petersen. Sideløbende med disse sager er der historien om Herrens hus. Citat fra bogen:


”Herrens hus mindede på mange måder om frimurerlogen. Her var også skarpt opdelte grader blandt logens medlemmer, og nogle af de hemmelige ritualer og adgangskrav var tilmed delvist kopieret. Herrens hus adskilte sig dog på èt væsentligt forhold fra andre hemmelige loger, som omverdenen kendte til. Herrens hus var ikke kendt af nogen udenfor logen. De var intetsteds beskrevet på nettet, og der var ingen kontaktmuligheder. Offentligheden anede ikke, at de eksisterede og kendte intet til deres ritualer eller hemmeligheder. Kun medlemmerne selv kendte til logen, og ingen af dem ville nogensinde bryde deres ed om, at logen kom før alt andet. Det turde de ikke risikere.”


Så er scenen ellers sat for ”Herrens hus”. ”Herrens hus” er som de tidligere bind i serien Manus Albino fantastisk godt skruet sammen. Der er afsluttede historier, men samtidig er der også en del åbne slutninger som man må forvente bliver afsluttet i 5. og sidst bind ”Dannebrogs fald”.


Kriminalkommissær Henning Lorentzen, journalist Xenia Holm og Louise Jensen bringes sammen en sidste gang i 5. bind. Pentalogien om Manus Albino fuldendes med det største terrorangreb i Danmarks historie ifølge forlaget, men hvornår bogen udkommer, vides endnu ikke.


Men mon ikke at den snart er på trapperne. Jeg vil i hvert fald glæde mig til en forhåbentlig fængende afslutning på Manus Albino. Mine varmeste anbefalinger til hele serien.


Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen


besøg Manus Albino her:


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser

64 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

コメント


bottom of page