top of page
Søg
  • krimiormen

"HELVEDESGABET"

krimi Mikkel Gomez & Henrik Tange # 2


"Helvedesgabet" skrevet af Frank Sebastian Hansen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Frank Sebastian Hansen

Forlag: EC Edition

Udgivelse: 8. april 2021

Sider: 271

Genre: Krimi

Serie: Mikkel Gomez & Henrik Tange #2

ISBN: 9788793783270

Anmeldt: 8. april 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En velhavende erhvervsmand bliver myrdet i sin villa på Møn. De to drabsefterforskere, Mikkel Gomez og Henrik Tange, indleder et opklaringsarbejde af det makabre mord i et lokalmiljø fuldt af tvivlsomme alliancer og indædt fjendskab.

Mordet på erhvervsmanden er imidlertid ikke den eneste forbrydelse, de to drabsefterforskere skal forholde sig til, da tingene tager en uventet drejning. Helvedesgabet er andet bind i krimiserien om makkerparret Mikkel Gomez og Henrik Tange fra Københavns politis drabsafdeling.

Første bind – De Forsvundne ­– udkom i 2020.

Om Forfatteren:

Frank Sebastian Hansen er født i 1972. Han er uddannet cand. mag i dansk og filosofi samt fotograf. Han har været boganmelder på Ekstra Bladet og i Go´ Morgen Danmark. Han debuterede i 2017 med den anmelderroste roman Billeder fra Lissabon.

I 2018 udkom novellesamlingen Komsammen.

Anmeldelse:

”Helvedesgabet” er forfatterens 2. bind i krimiserien med de 2 makkere Mikkel Gomez & Henrik Tange i hovedrollerne. Makkerparret er meget forskellige, men deres samarbejde fungerer godt. Læseren får nogle hentydninger undervejs i historien, til 1. bind ”De forsvundne”.

Jeg har ikke læst 1. bind, men følte mig alligevel godt fulgt på vej i ”Helvedesgabet”. Man får en grundig introduktion til karaktererne i ”Helvedesgabet”.

Handlingen er henlagt til Møn. Forretningsmanden Troels Clemmensen har holdt en vild fest i kælderen til sin villa. Hans unge kone Trine ligger ovenpå og sover, hun har ikke deltaget i festen. Festen bliver det sidste Troels tænker på. Trine går rundt ovenpå og undrer sig over, hvad Troels foretager sig.

Endelig finder Trine, Troels død i kælderen. Han er blevet dræbt på den mest modbydelige og bestialske måde. Trine ringer efter Olav, som er Troels Økonomidirektør. En handling der får Mikkel og Henrik til at undre sig, mere end almindeligt.

Hvad var det der gjorde at enken ikke ringede til politiet først? Troels var en mere end almindeligt, barsk forretningsmand.

Imens er Kriminalbetjenten Mikkel i sommerhus på Møn, sammen med sin 9-årige datter Clara og sin kæreste Gertrud. Det er efterårsferie. Mikkel er ansat ved kriminalpolitiet i afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns politi også kaldet SEØ særlig efterforskning øst. Senere venter de besøg af Mikkels far der er filosofilærer.

Mikkels makker Henrik bor med sin kone og børn i Vanløse. Henrik er ved at gøre klar til at tage til Thy til deres sommerhus. Henriks ferie bliver dog aflyst, da han bliver kaldt til Møn, for at hjælpe Mikkel med opklaringen af det bestialske mord.

Det går hurtigt op for Mikkel og Henrik, at de skal være meget varsomme med, hvem de stoler på i det lille samfund. Selv lokalbetjenten Sander Fritz, virker til at ville modarbejde opklaringen af mordet. Inden længe sker endnu et bestialsk mord og hele sagen tager en uventet drejning.

Måske er der tråde til den lokale kirkes kalkmalerier, Judas, ugler, tanker om djævlen og til fortidens store kærlighed. Man præsenteres for overvejelsen om, om kærlighed kan få enhver til at dræbe. Citat fra bogen:

”helvedesgabet hedder det her kalkmaleri. En scene, der optræder i mange kalkmalerier rundt om i de Danske kirker. Og motivet er næsten altid malet lige bag ved prædikestolen. Så kan folk nemlig sidde og gyse over, hvad der venter dem, hvis de ikke følger præstens formaninger.”

”Helvedesgabet” er en krimi i den noget mere bestialske genre. Som læser kan man gætte nok så ivrigt med på hvem gerningsmanden er uden at komme frem til svaret. Dette på trods af, at man følger gerningsmanden i drabene og i optakterne op til og lige efter drabene.

”Helvedesgabet” er vanvittig godt skrevet og evner at fastholde læseren i spænding, helt frem til sidste side. Man præsenteres for alliancer og fjendskab, langt ud over det sædvanlige. ”Helvedesgabet” inviterer til flere bøger med makkerparret Gomez og Tange.

”Helvedesgabet” får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Specielt hvis du er til den lidt mere blodige del af krimigenren.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


5/6 Roser

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page