top of page
Søg
  • krimiormen

"HEJRENS SKRIG"

North Devon-krimi #2 skrevet af Ann Cleeves


"Hejrens skrig"

Forfatter: Ann Cleeves

Oversat af: Line Beck Rasmussen

Original titel: The Heron`s cry

Forlag: GADs Forlag

Udgivelse: 17. august 2022

Sider: 384

Format: Paperback

Genre: Krimi

ISBN: 9788712059370

Anmeldt: 10. oktober 2022

Om bogen:

Det er en usædvanligt varm sommer i North Devon, og turisterne strømmer til kysten. Vicekriminalkommissær Matthew Venn bliver kaldt ud til et gerningssted på en landlig ejendom beboet af en gruppe kunstnere. Her finder han et nøje iscenesat mord:

En lokal læge, Dr. Yeo, er blevet dræbt med et skår fra en glasvase, som hans glaspusterdatter har lavet. Dr. Yeo virker som et usandsynligt mordoffer. Han var en god mand, forgudet af sin datter og vellidt i lokalmiljøet, hvor han kæmpede for patienternes rettigheder.

Da man finder endnu et lig, dræbt på samme måde som det første, må Matthew Venn træde varsomt og navigere med snilde i de mange løgne, der gemmer sig under overfladen i det lille lokalsamfund. Og sagen går faretruende tæt på hans eget privatliv.

Hejrens skrig er andet selvstændige bind i serien om kriminalkommissær Matthew Venn. En overraskende og stemningsfuld krimi fra det nordlige Devons naturskønne omgivelser. Første bind i serien, Døden på stranden, findes nu som tv-serie, ligesom de populære tv-serier Vera og Shetland.


”Hejrens skrig” er forfatterens 2. bind i hendes serie med vicekriminalkommissær Matthew Venn i hovedrollen.

1. bind ”Døden på stranden” findes også som TV-serie.

I denne bog bliver Matthew Venn kaldt ud til en landlig ejendom beboet af en gruppe kunstnere.

Venns medarbejder Jen er enlig mor og nyder livet som singlekvinde. Jen har været til en fest hvor hun møder en læge, der gerne vil tale med hende. Men Jen er beruset og nyder festen, så det går lidt hen over hovedet på hende.

Næste morgen vågner Jen ved 10-tiden, ved at hendes 16-årige datter Ella kalder på hende. Matthew Venn ringer til Jen og fortæller at de har et mistænkeligt dødsfald. Matthew og Ross May venter på hende på gerningsstedet.

Jen har været på stedet sammen med es, et rigtigt kunstnerkollektiv. Kunstneren Eve fandt sin far død i sit kunstnerværksted. Offeret er Nigel Yeo. Retsmedicineren Sally er også ankommet. Matthew banker på Leys dør. Ley bliver chokeret over dødsfaldet og inviterer Matthew indenfor.

Eves mor var blevet dement og hendes far havde taget et job i patientforeningen for at kunne passe moderen. Sally Pengelly venter på Matthew i lighuset. Bagefter tager Matthew hjem til sin mand Jonathan. Jonathan er i gang med aftensmaden.

Matthew har ikke set sin mor i mange år. Da han sprang ud som homoseksuel blev han smidt ud hjemmefra og fra deres fælles kirke. Han har nu igen fået kontakt med sin mor og de inviterer hende, hjem til Matthew og Jonathan for at spise.

Det er temmelig grænseoverskridende både for moderen og for Matthew. Matthews medarbejder Ross har sine egne problemer på hjemmefronten. De hygger sig dog sammen inden Ross tager ind på stationen. Matthew undersøger den dræbtes hjem imens Jonathan gør klar til besøget af Matthews mor.

Eve kører en tur, bare for at komme væk hjemmefra og væk fra faderens dødssted. Imens henter Matthew sin mor. Han er spændt og nervøs for middagen. Stemningen imellem dem er stadig anspændt. Det er trods alt mange år siden, at Matthew blev smidt ud hjemmefra.

Deres eftermiddag sammen går dog fint, indtil Jen ringer efter Matthew. Der er blevet fundet endnu et lig. Eve har fundet liget af endnu en død mand. Jonathan ankommer til gerningsstedet og tager med Eve hjem sammen med Jen.

Eve er som forstenet. Matthew og hans efterforskere er nu ude i en efterforskning der virkelig ”trækker tænder ud”. Hele historien evner at overraske og chokere læseren i en helt særlig grad. Hele serien er vanvittig godt velskrevet og i en helt særlig liga.

Allerede på nuværende tidspunkt, ser jeg frem til mange flere oplevelser sammen med Matthew Venn og hans efterforskere. Handlingen er fantastisk og i en helt særlig liga. Hovedpersonen Matthew Venn er en rolig og stabil personlighed.

Venn har en helt særlig baggrund. ”Hejrens skrig” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi i en helt særlig klasse. Et fremragende eksempel på forfatterens formidable talent.

Vurdering: 5/6 Roser.

Bogen findes hos Mofibo:

https://mofibo.com/dk/da/books/hejrens-skrig-en-north-devon-krimi-1879269

Krimiormen.


5/6 Roser

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page