top of page
Søg
  • krimiormen

"GENVEJEN"

Ungdomsgyser skrevet af D. S. Henriksen


"Genvejen" skrevet af D. S. Henriksen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: D. S. Henriksen

Forlag: 2 Feet Entertainment

Udgivelse: 24. august 2021

Sider: 130

Genre: ungdomsgyser

Isbn: 9788779949409

Format: paperback

Anmeldt: 24. august 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En genvej leder en gruppe unge ind på en sær, gammel kirkegård en sen sommeraften, og mens mørket falder på og skyggerne synes mere levende, ændrer alt sig, og et mareridt folder sig ud. ‘Genvejen’ er en stemningsfuld gyser om forskellighed, mangel på trygge rammer, forelskelse og om det, der måske gemmer sig i skyggerne, når fantasien leger med, og det, der måske er virkeligt i al sin rædsel.

D.S. Henriksen, eller Daniel Henriksen som han også kalder sig, har i løbet af 2010’erne markeret sig som en ny frisk og sprudlende dansk forfatter. Hans bøger er både humoristiske og uhyggelige og skrevet med Henriksens helt egen og let genkendelige pen.

‘Genvejen’ er D.S. Henriksens første udgivelse på 2 Feet Entertainment.


De 4 unge skoleelever Freya, Kian, Bertram og Julius har aftalt at mødes en aften i 1985 efter spisetid. Freya finder på en historie ud fra sin fantasi, imens de går deres aftentur. Efterhånden som de 4 unge oplever flere uhyggelige begivenheder på turen i virkelighedens verden, bliver Freyas fantasifulde selvopfundne historie mere og mere uhyggelig.

Men kan historien overtrumfe virkelighedens oplevelser? Det er Kian der er vores fortæller. Kian og Freya er lidt lune på hinanden og kommer tættere på hinanden efterhånden som aftenen og historien skrider frem. Imens de 4 venner går, hører den lidt ældre Bertram musik.

Bertram har gået på adskillige skoler, som han af forskellige årsager er blevet bortvist fra. Denne særlige aften er første gang, de 4 unge kommer tættere på hinandens personlige historier og Bertram fortæller de andre, hvorfor han endte lige præcis i deres klasse.

Kians far er naturvejleder, men Kian kan ikke rigtig huske, hvad de planter de møder hedder. Kian er en smule usikker, nok også fordi Freya er med på turen. Han er lidt nervøs for, hvad Freya synes om ham og bange for at han sKal komme til at dumme sig overfor den dejlige Freya.

Vennerne kommer forbi en gammel Saab, der ser ud til at være kørt ind i et træ. Den gamle bil ser helt forladt ud. Freyas fantasi begynder at lege med den gamle bil, der bare står der, som om nogen bare har forladt den. Hver gang de 4 unge møder et nyt mysterium på deres tur, går Freyas fantasi lidt i selvsving.

Freyas fantasi løber helt løbsk med hovedløse mennesker og lig i den gamle Saabs bagagerum. Faktisk smitter det af på de andre unge, så de snart ikke ved hvad der er fantasi og hvad der er virkelighed. Da de kommer forbi en gammel uhyggelig kirkegård, så går deres fantasi helt i selvsving.

Turen ender med at de 4 venner bliver skræmt fra sans og samling. ”Genvejen” er en stemningsfyldt og intens gyser for de modige unge, der er fans af lettere gysere. Jeg anbefaler bogen til de 14-18-årige eller de unge voksne der holder af et godt gys og en grum kirkegård.

”Genvejen” er absolut velskrevet og med en fin karakteristik og en handling der giver god mening. ”Genvejen” viser læseren en virkelighed der ligger lige på grænsen til der hvor fantasien ligger på lur. Man møder 4 unge mennesker der har et tæt og intenst venskab meget tæt på virkelighedens unge mennesker af i dag.

”Genvejen” giver et rigtigt fint billede af hvordan nutidens unge interagerer med hinanden og deres fantasi. På trods af, at historien foregår for en del år siden, så tror jeg sagtens, at man kan sammenligne den med nutidens unge.

Jeg er overbevist om, at hvis du ikke normalt er den store ”læsehest” så vil ”Genvejen” være det helt rette sted at starte med at læse en rigtig god, fængslende og gysende grum historie. ”Genvejen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til gys og spænding, med den rette portion humor flettet ind i historien.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


4/6 Roser

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page