top of page
Søg
  • krimiormen

"GEIGER"

Spændingsroman skrevet af Gustaf Sködeman


"Geiger" skrevet af Gustaf Sködeman

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Gustaf Skördeman


Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens forlag


Udgivelse: 1. juli 2020


Sider: 425


Format: Hæftet


Genre: Spændingsroman


ISBN: 9788740064209


Anmeldt: 1. juli 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i mere end 30 år. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aft rækkeren i bund.


Den myrdede er Stellan Broman, hele Sveriges pensionerede tv-legende. Da politibetjenten Sara Nowak hører om mordet blander hun sig straks, selvom det er uden for hendes område. Hendes kollega ved at Sara nærmest er vokset op i familiens store villa i den stockholmske forstad, og at der er brug for hende.


Hun bryder alle regler og slutter sig til efterforskningen, mens hendes fortid, som tålmodigt har ventet i årevis, nu sniger sig ind på hende.Et familiedrab ud af det blå forgrener sig i en gammel DDR-spionring, i terrorbevægelser og intense konfrontationer mellem mødre og døtre i denne medrivende spændingsroman, som er den første i en planlagt trilogi.


Andre udgaver:


E-bog, ePub, Lydbog, download


Anmeldelse:


”Geiger” er en spændingsroman. Det er Gustaf Skördermans debut, utroligt nok. Utroligt fordi den i min verden er skrevet som en spændingsroman skrevet af de allerbedste indenfor genren. Alene det at ”Geiger” inden udgivelsen allerede var solgt til udgivelse i 20 lande, siger vel det meste.


Hovedpersonen er Sara Nowak. Sara arbejder normalt som politibetjent med prostituerede og deres kunder sammen med sin makker David. Sara er lidt for aggressiv, efter Davids smag. Sara er datter af den polskfødte Jane og en ukendt far.


Da Sara var barn, boede Jane og Sara i et lille hus hos den landsfaderlige underholdningsvært Stellan Broman, hans kone Agneta og deres 2 døtre, Malin og Lotta. Jane gjorde rent for familien og Sara var veninde med de 2 døtre af familien og følte sig næsten som Stellan og Agnetas 3. barn.


Nu har Agneta slået Stellan ihjel af uransagelige årsager og Sara føler sig forpligtet til at presse sig ind på opklaringen. Måske var virkeligheden ikke helt som Sara husker den. Som hun nærmer sig en opklaring af sagen kommer der detaljer frem om Saras opvækst, som hun nok hellere havde set, var forblevet i glemmebogen.


Vi får et godt indblik i DDR og sovjet under den kolde krig og hvad der skete efter Berlinmurens fald. Imens efterforskningen står på flygter Agneta og flere mennesker bliver myrdet. Samtidig har Sara store problemer på hjemmefronten.


Sara er gift med den meget velhavende forretningsmand Martin. Sammen har de 2 børn. Den 12-årige Olle og 19-årige Ebba. Sara rammes af dårlig samvittighed overfor sin familie. Hun overvejer om hun igennem årene måske har været alt for lidt til stede for sin familie på grund af sit arbejde og sit ønske om en karriere.


Ved siden af efterforskningen bruger Sara en del ressourcer på at tænke over sit liv. Men Sara fortsætter ufortrødent sit opklaringsarbejde. Man bliver som læser fuldstændigt tryllebundet af spænding fra 1. kapitel. På intet tidspunkt står historien stille og der sker konstant noget nyt.


Plottet er overraskende og genialt. Et plot som man slet ikke havde set komme. Som om det ikke er nok, så bliver man overrasket gang på gang af drejninger af historien. Jeg er, som man nok kan høre, fan af hele historien og glæder mig meget til at læse mere af forfatteren.


Faktisk kan jeg næsten ikke vente. Hvis du er enig med mig, så kan jeg glæde dig med, at ”Geiger” er planlagt til at være den første fortælling i en trilogi. På trods af at der er planlagt 2 yderligere bøger, så synes jeg faktisk at ”Geiger” bliver fint afsluttet og jeg følte bestemt ikke at der var huller eller manglende afslutninger i historien.


Normalt er jeg ikke den store ynder af spionfortællinger, men ”Geiger” har så mange facetter udover spion-delen at det ikke betyder spor. Den indeholder også planlagte terroraktioner, mord, familiedramaer, gamle mænds upassende begær og trafficking.


Man må vel konkludere at ”Geiger” har lidt for enhver ”Smag” i spændingsromaner. Undertegnede var i hvert fald begejstret for blandingen.


Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page