top of page
Søg
  • krimiormen

"FREMMED FJENDE"

Opdateret: 10. maj 2020

Skrevet af Birgitte Abdel


"Fremmed fjende" skrevet af Birgitte Abdel

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Birgitte AbdelUdgivelse: 28. september 2019


Sider: 438


Format: Hæftet


Genre: Krimi og Spændingsroman


ISBN-10: 8793755775


Anmeldt: 24. oktober 2019.


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmedelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.


Forlaget skriver:


Ved det almennyttige boligbyggeri Sjælsparken findes en 15-årig dreng bevidstløs efter et groft overfald. Politiets eneste vidne er ghetto-områdets lokale pusher, der angiver at have set en ung mand af fremmed herkomst flygte fra gerningsstedet. I en lejlighed i umiddelbar nærhed mødes en islamistisk terrorcelle.


Anonyme aktivister planlægger en demonstration på tiårsdagen for udgivelsen af Muhammedtegningerne. Snart rystes København af en hændelse, der puster liv i en slumrende frygt. FREMMED FJENDE er andet bind i serien om den egenrådige journalist, Beate Sejer Larsson, og den tilknappede kriminalkommissær, Steinar Knutsson.


Beate, der har svært ved at tilpasse sig gængse normer, tynges både på jobbet og i privatlivet. Hun nægter at forlige sig med familiens fortælling om, at hendes far omkom under en ferierejse i 2004. Afdækningen af terrorsagen og jagten på sandheden fører Beate helt ud på kanten.


Om forfatteren


Birgitte Abdel (f. 1963) har udgivet flere romaner og en digtsamling. Fortællingen om Beates skæve livshistorie startede med KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN.


Anmeldelse:


Vi møder endnu engang journalist på Dagbladet Beate Sejer Larsson. Beate kæmper en evig kamp i sit indre med en fortid der bliver åbnet lidt mere for i denne 2. bog med Beate i front. Man fornemmer at Beate har et udtalt misbrug af spiritus og piller. Beate går igen sine egne veje og man fornemmer ikke altid hvor hun er på vej hen.

Men i sidste ende giver hendes reaktionsmønstre måske meget god mening. Beates kollega Stefan har sit bøvl med at bakke Beate op og beskytte hende overfor Dagbladets ledelse.


Lidt om den 1. bog om Beate Sejer Larsson & Steinar Knutsson ”Kadaveret på Klosterbakken”:


Beate Sejer Larsson drages tilfældigt ind i begivenhederne om det suspekte behandlingssted Momenta, og hun beslutter sig for at finde frem til, hvad der ligger bag et mystisk dødsfald. Undervejs drages Kriminalkommissær Steinar Knutsson ind i opklaringen af mordet.


Læs min anmeldelse af ”Kadaveret på Klosterbakken” på min Blog: http://krimiormen.simplesite.com


Tilbage til ”Fremmed fjende”. Selve historien starter med at man finder den 15-årige Kenny Laursen. Det viser sig at hans far Klaus Bo Laursen har startet et slags vagtværn i Sjælsparken, hvor de bor. Sjælsparken er et almennyttigt boligbyggeri med en beboersammensætning blandet af etniske danskere og mennesker af anden etnisk baggrund.


Det bliver Kriminalkommissær Steinar Knutsson og hans team der får til opgave at efterforske overfaldet på Kenny Laursen. I en lejlighed i København mødes en flok mænd og man fornemmer at det her måske handler om en forestående terroraktion. Med til mødet er en hemmelig agent for PET.


Kriminalkommissær Steinar Knutsson besøger sammen med sin hund Hildur, Sjælsparken for at afhøre nogle af beboerne. Vi har at gøre med terroraktioner, mord, svigt, lemlæstelse, højreekstremisme og vold. Vores forventninger til hvor terrortruslen kommer fra bliver rykket og intet er måske som vi tror.


Hovedkarakteren i denne bog er helt klart kriminalkommissær Steinar Knutsson og hans efterforskningshold. Denne gang har Beate ikke helt så fremtrædende en rolle som hun havde i ”Kadaveret på Klosterbakken”. Det er absolut en fremragende historie med et uventet plot.


Mine fordomme kommer op til fornyet overvejelse. Sandheden er ikke altid det vi tror at den er. Man overraskes og forbavses konstant fra første kapitel.


Jeg har læst lidt kritiske røster omkring coveret på bogen, men det står mig helt klart at hvis der har været kritik, så er den bestemt fremsat af personer der ikke har læst ”Fremmed fjende”. Coveret på ”Fremmed fjende” hænger perfekt sammen med indholdet af bogen. Så lige en lille reminder herfra 😊 Husk at læse litteratur inden du fordømmer enten indhold eller udseende.


”Kadaveret på Klosterbakken” var god men ”Fremmed fjende” er eminent med et rigt karaktergalleri som kræver at man holder tungen lige i munden. I sidste ende giver karaktererne dog god mening og har en berettiget funktion. Stille og roligt flettes de forskellige dele af historien sammen i ”Fremmed fjende”.


Mine varmeste anbefalinger til ”Fremmed fjende” med et håb om at vi kommer til at møde Steinar Knutsson, Beate, Stefan, Hildur og alle de andre fra opklaringsholdet igen.


Vurdering: 6/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:Eller her:6/6 Roser

74 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

Comments


bottom of page