top of page
Søg
  • krimiormen

"FREJAS VINGER"

2. bind af Freja trilogien skrevet af Martin Holmslykke


"Frejas vinger" skrevet af Martin Holmslykke

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Martin HolmslykkeUdgivelse: 27. juli 2020


Sider: 340


Format: Hæftet


Genre: Nordisk Krimi/trilogi


ISBN: 9788797227138


Anmeldt: 27. juli 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


To personer ryger overbord på Oslofærgen og forsvinder i det iskolde vand. Hvorfor følger de efter Christopher og Isabella? Og hvilken sammenhæng er der med nøglerne? I kampen mellem asatroende kvinder og kristne mænd viser Isabella pludselig, at hun ikke er den, hun har udgivet sig for.


”Frejas vinger” er andet bind i trilogien med det umage detektivpar Christopher Kingo og Isabella Luz. Christopher og hans datter Carla bor på Islands Brygge. Christophers søster Winni er vendt hjem fra USA og tager sig meget af Carla.


Christopher vil ikke tale med Isabella, efter at hun har forrådt ham. Han ønsker ikke at blive rodet ind i en malstrøm af drab og hemmeligheder, men spørgsmålet om mordet på Carlas mor spøger. Da en person prøver at dræbe Carla og Winni, er Christopher tvunget ind i kampen.


Isabella har ved en hurtig indsats reddet Carla og Winni, og derfor tilgiver Christopher hende. Sammen tager de sagen op, og sporet fører rundt i Europa i jagt på historiske nøgler og sandheden. I hælene på dem er de to grupper af asatroende kvinder og kristne mænd, og et opgør mellem dem er uundgåeligt.


”Frejas vinger” er en nervepirrende krimi med inspiration fra Dan Brown.


Anmeldelse:


”Frejas vinger” er 2. del af trilogien om Isabella Luz og Christopher Kingos søgen efter sandheden om mordet på veninden Ditte Freulich. Hele vejen igennem deres søgen efter nogle mystiske nøgler og gåder har de 2 grupperinger i hælene.


Som man kommer igennem ”Frejas vinger” opdager man at den ene gruppering egentlig bare prøver at beskytte de 2 detektiver. Mens den anden kun venter på at de skal finde alle nøglerne, inden de sørger for, at de ikke vil kunne fortælle nogen om deres oplevelser.


De 2 grupperinger består af nogle asatroende kvinder og nogle kristne mænd. I ”Frejas vinger” bliver det meget mere klart hvem de forskellige grupperinger er i forhold til 1. del ”Frejas blod”. De oprindelige asatroende kvinder kalder sig for Frejas døtre og tror ikke på at vold løser nogle problemer.


Men nogle af kvinderne har skilt sig ud i det de kalder De sorte katte. Denne gruppering ledes af Bodil Steensen kaldet Panteren. Panteren mener at den eneste vej frem er vold og mord. Denne gruppering har kæmpet imod de kristne mænd siden 1972 fordi de tror at vold er den eneste middel til at opnå matriarkalske samfund i norden.


Mændene ledes af den efterhånden aldrende Johannes Højager med hjælp fra hans ”Disciple”. I ”Frejas vinger” kommer vi ind i historien lige før 1. del ”Frejas blod” slutter. Christopher ønsker aldrig at se Isabella igen, efter at hun svigtede ham.


Der er nu gået 5 år og hver eneste uge modtager Christopher et postkort med kun eet ord: Undskyld. Christopher regner med at kortene kommer fra Isabella. Han er flyttet til Islands Brygge sammen med datteren Carla og søsteren Winni bor i et rækkehus på Amager.


Winni er en stor støtte for Christopher. Det nager dog stadig Christopher at han aldrig rigtig fandt ud af hvem der egentlig myrdede Ditte og ikke mindst hvorfor. Disciplen Michael Frederiksen fra de kristne mænd bliver sendt afsted for at holde øje med Christopher så han kan beskytte ham, hvis de sorte katte angriber ham.


Det lykkes Isabella at redde Winni og Carla fra et attentat begået af de sorte katte. Christopher sender Winni og Carla til Paris og beslutter sig for at give Isabella endnu en chance. De får aldrig fred før de har fundet løsningen på gåden.


Isabella og Christopher starter nu en vild jagt på sandheden med de 2 grupperinger lige i hælene. En jagt der fører dem vidt omkring i Europa og til sidst ender ud i en optakt til en formidabel afslutning på trilogien om Freja. ”Frejas vinger” er helt klart i en lidt bedre liga end ”Frejas blod”.


Historien giver lige en lille smule bedre mening og tempoet er bestemt skruet en smule op. ”Frejas vinger” er en fantastisk spændende historie og jeg ser virkelig frem til afslutningen på trilogien ”Frejas tårer” der skulle udkomme i 2021, Der er virkelig noget at glæde sig til.


”Frejas vinger” er virkelig velskrevet, ufatteligt spændende og har en sammenhængende historie med en virkelig interessant udvikling af  karaktererne. Mine varmeste anbefalinger til Freja trilogien som helhed og ”Frejas vinger” i særdeleshed.


Vurdering; 5/6 Roser


Krimiormen


Bogen kan købes her:5/6 Roser

49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page