Søg
  • krimiormen

"FORTABT"

Opdateret: 18. sep.

Kate Burkholder #13 skrevet af Linda Castillo


"Fortabt" skrevet af Linda Castillo

Forfatter: Linda Castillo

Forlag: Politikens Forlag/Hr. Ferdinand

Udgivelse: 31. marts 2022

Sider: 345

Format: Hardback

Genre: Krimi-serie

Serie: Kate Burkholder #13

ISBN: 9788740075625

Anmeldt: 17. september 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Linda Castillo mister aldrig pusten. Med trettende bind i serien om Kate Burkholder beviser hun endnu en gang, at hun har en mesterlig indsigt i udkantens dramaer. Politichefen Kate Burkholder er i chok. En ung kvinde findes brutalt myrdet på et rodet motelværelse, og hun genkender offeret som Rachael Schwartz:

Rachael, den charmerende, men hårdt plagede pige, som forlod amishsamfundet for mange år siden. Hvorfor var hun tilbage i byen? Og hvem myrdede hende? Kate husker Rachael som den eneste pige, der var lige så dårlig til at være amish, som Kate selv.

Men jo mere kendskab Kate får til Rachaels liv, des mere overbevises hun om, at hun levede op til sit tvivlsomme ry. Som barn var Rachael en provokatør og regelbryder, hvis beslutning om at forlade amish-samfundet knuste hendes forældre og bedste ven.

Hendes grænsesøgende livsstil skaffede hende masser af kærlighed, men også mange fjender. Efterhånden som sagen intensiveres, og gamle hemmeligheder kommer for en dag, hjemsøges Painter’s Mill igen af den koldblodige morder.

Nogen vil gøre alt, for at mysteriet om Rachaels fortid ikke kommer frem i lyset, og da morderen slår til igen, er offeret en, der står Kate meget nær.


ANMELDELSE

”Fortabt” er 13. bind af Linda Castillos bind om den tidligere Amishkvinde og politichef Kate Burkholder. Jeg har tidligere læst 12. bind i serien:

1. Ude i kulden og nu dette 13. bind i serien

2. Fortabt.

Alle bindene kan læses uafhængigt af hinanden. Historiens handling er, at Rachael schwartz for 13 år siden forlod Painters Mill og sin fortid som pige i Amishsamfundet. Nu er Rachael i nærheden af sit fødehjem igen, på et lurvet hotel.

Det bliver det sidste sted, Rachael oplever inden hun bliver slået til plukfisk af et bat. Kate Burkholder er Politichef i Painters Mill midt i Amishland. Kate kendte Rachael som barn, selvom Kate er en del år ældre end Rachael. Kates bedre halvdel og kæreste er John Tomasetti, Specialagent ved BCI, Ohio: Bureau of Criminal Investigations.

Sammen er de 2 elskende ved at renovere deres gård. Lois Monroe ringer til Kate. Lois er hendes faste dagvagt. Der er fundet et lig på Willowdell Motel. Det viser sig at være Rachael. Snart er Kate til stede på motellet. Der er kun 5 betjente ansat i Kates korps.

Doug henry opdagede liget, da han skulle gøre rent på hendes værelse, tidligt om morgenen. Værelset var registreret i navnet Schwartz. Mona har ikke tjekket om der skulle være andre på værelset. Det går op for Kate at Rachael er den kvinde, som hun kendte som barn.

Kate kendte offeret og hendes familie da hun var barn i Amishsamfundet. Rachael havde også forladt sin familie som helt ung, præcis ligesom Kate. Kate ved straks, at hun vil gøre næsten hvad som helst, for at finde ud af hvad der skete med Rachael på motellet.

Som datteren Rachael så kender Kate også pigens forældre Dan og Rhoda Schwartz. Parret fordømte hurtigt Kate da hun var ung. Nu skal parret have at vide, at deres udstødte datter er død. Parret så stadig deres datter med lange mellemrum, i håb om, at hun en dag ville vende tilbage til Amishfolket.

Da Kate vender tilbage til Motellet så er politibilerne talstærkt til stede. Tomasetti er også dukket op på motellet. Rachaels seneste kæreste Muskowski bliver hentet ind til afhøring. Loretta var Rachaels bedste veninde, da de var børn, på trods af deres meget forskellige opførsel.

Sammen med sin mand Ben driver Loretta nu et lille mejeri. Historien giver et tilbageblik til sommeren 2008. Loretta tænker tilbage på den aften hvor Rachael lokker hende med til fest. Rachael har skrevet en bog, der beskriver de vanskeligheder som hun havde i deres tidligste ungdomsår.

”Fortabt” beskriver de unge Amishfolks vanskeligheder under deres opvækst. Det er virkelig svært at navigere i en verden så meget forskellig fra den verden som de skal navigere rundt i som Amishfolk. Det er en verden milevidt fra det øvrige Amerikanske folk.

”Fortabt” er en fantastisk krimi der hænger godt sammen med et fantastisk plot. ”Fortabt” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en historie, der hænger eminent sammen. ”Fortabt” holder læseren fast i et spændingsgreb hele vejen igennem.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle