top of page
Søg
  • krimiormen

"FOR BARNETS BEDSTE"

Krimi skrevet af Line Holm & Stine Bolther


"For barnets bedste" skrevet af Line Holm & Stine Bolther

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Line Holm & Stine Bolther


Forlag: Politikens forlag


Udgivelse: 3. september 2020


Sider: 485


Format: Hæftet


Genre: Krimi


ISBN: 9788740056860


Anmeldt: 5. september 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


"For barnets bedste" er Line Tolstrup Holm og Stine Bolthers første krimi om historikeren Maria Just, som bliver involveret i efterforskningen af et bestialsk mord og dets forbindelse til et dystert kapitel i Danmarks historie. På politimuseet i København er historiker Maria Just i færd med at tilrettelægge en udstilling om uopklarede mordsager gennem 100 år.


Imens bliver Røde Kors’ generalsekretær fundet myrdet på opsigtvækkende vis, og med et gådefuldt tegn indriset i korpuset. Sagens to efterforskere Mikael Dirk og Frederik Dahlin er rådvilde, mens både toppolitikere, medierne og politiledelsen presser på for at få et gennembrud i sagen.


I Marias arbejde falder hun tilfældigt over en forbindelse mellem mordet på generalsekretæren og et uopklaret dobbeltdrab i Hellerup for mere end 50 år siden. Pludseligt befinder hun sig midt i efterforskningen, der trækker tråde Danmarks magtfulde elite og mørke begivenheder i Danmarkshistorien.


Makkerparret Line Tolstrup Holm og Stine Bolther indleder på medrivende vis deres serie om Maria Just i "For barnets bedste", som med sin forening af historiske detaljer og intense krimielementer er blændende læsning.


Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub


Anmeldelse:


”For barnets bedste” er en krimi skrevet af Line Holm & Stine Bolther. ”For barnets bedste" er forfatternes første samarbejde. Forhåbentlig fortsætter de samarbejdet i endnu en krimi. En tidlig morgen findes Røde Kors generalsekretær, Georg Schmidt bestialsk myrdet.


Efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin bliver sat på sagen. 2 meget forskellige personligheder. Det er deres første sag som makkerpar. Så udover at de skal opklare et mord uden mange spor, så skal de også lære hinanden at kende.


Udover at Mikael og Frederik står lidt på bar bund i deres efterforskning, så begynder ledelsen og politikerne at presse dem. De vil se resultater hurtigt. Undervejs beslutter politiledelsen, at de vil offentliggøre detaljer, som man under en normal efterforskning, ikke afslører.


Det betyder at deres efterforskning bliver yderligere vanskeliggjort. Mikael og Frederik er virkelig under hårdt pres. Deres undersøgelser viser dog at, Generalsekretæren har visse skeletter i skabet, som nødigt tåler at komme til offentlighedens kendskab.


Politihistorikeren 31-årige Maria Just arbejder på politimuseet og er i gang med at forberede en udstilling om de sidste 100 års uopklarede mordsager i Danmark. Maria falder tilfældigt over en sag 52 år tidligere, som hun er helt sikker på har nogle fællestræk med mordet på generalsekretæren.


Hun indleder et samarbejde med Mikael og Frederik. Inden længe er Maria langt mere involveret i efterforskningen end godt er. Maria er oprindeligt vokset op ved Esbjerg og er datter af en fisker. For mange år siden druknede hendes far og det har givet Maria nogle voldsomme traumer, som hun har svært ved at komme over.


Mikael Dirk på sin side har også oplevelser i sin fortid som han kæmper med. Undervejs i historien bliver læseren blandt andet taget med på det såkaldte Dark net på internettet og en tur forbi rigsarkivet. Pludselig begynder politikerne i integrationsudvalget at modtage trusselbreve og Mikael og Frederik frygter at, gerningsmanden endnu ikke er færdig med en eller anden helt særlig mission.


”For barnets bedste” er virkelig velskrevet med et overraskende plot. I tilgift så har forfatterne flettet op til flere virkelige hændelser ind i historien, hvilket gør ”For barnets bedste” så meget mere troværdig. Det eneste der måske kan trække en smule ned, er de ufatteligt mange detaljer, man skal igennem på de første 200 sider.


Men derefter kan man næsten ikke slippe bogen igen. Selve baggrundshistorien har faktisk rod i en virkelig politisk beslutning tilbage i 50`erne. DET er skræmmende. I den virkelige verden gennemførte Danmark et socialt eksperiment i 1950'erne.


22 grønlandske børn blev tvangsfjernet af myndighederne og sendt til Danmark. Meningen var, at børnene skulle vende hjem som danske veluddannede spydspidser og redde Grønlands fremtid. Om eksperimentet så lykkedes, er en helt anden snak.


Man fornemmer tydeligt en snert af samfundskritik i historien, som vel nok kan give anledning til debat. Det er en grum historie, der samtidig indeholder en del aktuelle emner såvel som kig tilbage i historien. ”For barnets bedste” er eminent skrevet og som læser sukker man efter mere fra de 2 forfattere når man har læst sidste side.

”For barnets bedste” får mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser

31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page