Søg
  • krimiormen

"FALKEBLIK"

#3 MED ANNA BLAAFALK SKREVET AF TOMMY THORSTEINSSON


"Falkeblik" skrevet af Tommy Thorsteinsson

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Tommy Thorsteinsson


Forlag: Superlux


Udgivelse: 12. januar 2021


Sider: 326


Format: Paperback


Genre: Krimi-serie


Serie: Anna Blaafalk #3


ISBN: 9788793796683


Anmeldt: 1. marts 2021


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf. Sideløbende hørte jeg bogen på Bookmate som lydbog. Indlæst af Torben Sekov.


"Ensom ulv" skrevet af Tommy Thorsteinsson

Det er sensommer i Danmark, og gaderne summer af liv. Anna Blaafalk åbner sin hoveddør. Udenfor står en kvinde, der er kommet for at gøre op med fortiden. Et dobbeltmord i Hamborg trækker tråde til terrorlederen The Tailor, manden bag angrebene i København i 2016.


PET modtageralarmerende efterretninger fra Tyskland. Danmark er tilsyneladende målet for The Tailors terrorplaner, og han er allerede ankommet. Samtidig kidnappes to teenagere i henholdsvis København og Odense.


Efterforskernes blod fryser til is, da de opdager, at deres tidligere kollega, det løsgående missil Sara Berg, står bag. Drabschef Victor Bachs team bliver ufrivilligt parret med Anders Axelsens nye enhed. Med ekspertbistand fra NC3 og Dieter Wolf får de en altoverskyggende opgave.


At opspore og eliminere terrortruslen. Anna, føler sig tilsidesat, da hun sættes på Napoleonssagen. En coldcase, der blandt andet omhandler et uopklaret drab. Alle troede, at historien om Napoleon var opstået blandt eleverne på politiskolen.


Legenden fortæller om Napoleon, at han er en korrupt betjent, der styrer det københavnske narkomarked med hård hånd. Pludselig eskalerer sagen, og Anna må se i øjnene, at Napoleon eksisterer, og at han måske er tættere på, end hun aner.


Men det skal vise sig, at alt bliver endnu værre! Falkeblik er tredje bind i den anmelderroste serie om Anna Blaafalk og efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet.


"Havhvepsen" skrevet af Tommy Thorsteinsson

”Falkeblik” skrevet af Tommy Thorsteinsson er mit 3. bekendtskab med forfatteren. Det er også forfatterens 3. udgivelse. Alle 3 bøger har Anna Blaafalk i hovedrollen. Jeg vil på det varmeste anbefale at man læser alle 3 bøger, for at få det fulde udbytte af historierne om Anna Blaafalk og efterforskningsenheden. De tidligere udgivelser er:


1. Ensom ulv (2017)


2. Havhvepsen (2019)


Denne gang har efterforskningsenheden med terror at gøre af den allermest grusomme slags. Der er mord og børn der bliver kidnappet. Sagerne skal vise sig at hænge sammen. Da efterforskerne finder ud af, at Annas gamle fjende Sara Berg har en hovedrolle i disse sager, så bliver Anna sat på en meget gammel sag.


Den gamle sag ved hun ikke rigtig om er en legende eller om det faktisk er en reel sag. Det handler om en bagmand for narkotikahandel, der bliver kaldt for Napoleon. Alle mener at Napoleon enten er en betjent eller en der har med efterforskning at gøre.

Napoleon har huseret i flere årtier. Hvis han eksisterer, så må han være tudsegammel. Det Anna finder ud af, ender med at blive et chok, både for hende selv, men også for hele efterforskningsenheden og for læseren.


Selve terrorsagen lægger ud med 4 mørke mænd, der er ankommet til Hamborg. De 4 mænd taler Arabisk. Det er her vi møder den berygtede terrorist The Tailor første gang. The Tailor er kynisk, grusom og uden hæmninger.


The Tailor passer faktisk helt perfekt sammen med en gammel kending: Sara Berg. Sara har slået sig sammen med Jari Peikkunen også kaldet for Finnen. Finnen bliver styret med hård hånd af Sara. 2 unge, uskyldige Nikita Larsson og Albert Vang, spiller en meget central rolle i terroristernes planer.


Sara drømmer om at nærme sig The Tailor og toppen i hans organisation. Der er ingen grænser for hvad Sara vil gøre for at nå sit mål. Men Saras største drøm er, at skade Anna så meget at Anna enten dør eller bliver en krøbling, resten af sit liv.

Under alt dette dukker Annas søster, Maria op, hjemme hos Anna og Anders Axelsen, som nu bor i Rungsted. Søsteren har været narkoman i mange år, men fastholder, at hun nu er clean. Men Anna og Anders er skeptiske. Anna har ikke set søsteren i 7 år og de ved begge af bitter erfaring, at det kan være risikabelt at stole på en narkoman.

Maria får lov til at bo hos Anna og Anders i et par dage. ”Falkeblik” er fuldstændig eminent skrevet og plottet er genialt udtænkt. Faktisk kunne jeg godt læse meget mere om Anna Blaafalk, Anders Axelsen, Sara Berg og alle de andre.


Jeg har slet ikke lyst til at slippe dem endnu. ”Falkeblik” er én af den slags pageturnere, som man bare vil have meget mere af. ”Falkeblik” er absolut på højde med eliten af Danske krimiforfattere. Hele serien med Anna Blaafalk og efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet er absolut noget af det bedste der er skrevet længe og får mine varmeste anbefalinger med på vejen.


Sådan skal det gøres…


Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.


Bogen kan købes her:

Tales


Bogen findes som lydbog her:

Bookmate


Besøg forlaget her:

Superlux


6/6 Roser

98 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle