top of page
Søg
  • krimiormen

"FABERGÈS SIDSTE ÆG"

Spændingsroman skrevet af Steffen Groth


"Fabergès sidste æg" skrevet af Steffen Groth

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Steffen Groth


Forlag: Byens Forlag


Udgivelse: 12. marts 2020


Sider: 475


Format: Hæftet


Genre: Spændingsroman


ISBN-13: 9788793758971


Anmeldt: 11. maj 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Sara Kaufman føler, hun er jaget. Nej, hun ved det. Nogen har dræbt hendes søster i noget, politiet kalder et ritualmord, og nu er hun den næste på morderens liste. Er det, fordi hendes familie gemmer på en hemmelighed så stor som Israel? Eller fordi hendes tipoldefar var mester hos den russiske zars hofjuveler Peter Carl Fabergé?


Det ved hun til gengæld ikke, men morderen gør, og han venter bare på at slå til igen.


Anmeldelse:


”Fabergès sidste æg” er en spændingsroman skrevet af Steffen Groth. Omdrejningspunktet er den russiske hofjuveler Peter Carl Fabergèrs sidste æg til Zaren i starten af 1900-tallet. Sara Kaufman og hendes jødiske slægt er hovedpersonen, der nærmest ufrivilligt bliver kastet ind i begivenhedernes centrum.


Noget tyder på at familien gemmer på en hemmelighed som nogen vil slå ihjel for at få fat i. Problemet er at Sara ikke ved hvad det handler om. Saras slægt har helt tilbage til hendes tipoldefar været guldsmede. Saras tipoldefar var mester hos Fabergè og arbejdede på Zarens sidste æg inden revolutionen.


I Saras familie binder der sig en stor hemmelighed til de ældste døtre, som ingen andre ved noget om. Saras søster Henriette Miriam er gift med Janus og er guldsmed. Hun bestyrer familiens guldsmedie. Pludselig bliver Henriette fundet død.


Henriette er blevet frygteligt tortureret og bliver fundet i en synagoge. Er det et religiøst rituelt mord, noget om en såkaldt brudebog eller handler det om noget helt andet? Saras mormor Rebekka er egentlig født i Danmark men har det meste af sit liv boet i New York hvor historien i ”Fabergès sidste æg” tager udgangspunkt.


Den danske guldsmed Carsten Melchior er ankommet til New York da han håber at indlede et samarbejde med Henriette om at nyudvikle på idèen om Fabergès æg i samarbejde med den amerikanske guldsmedebutik Stein ejet af Saras familie.


Endnu et mord finder sted. Sara og Carsten bliver nødt til at finde ud af hvem morderen er. Deres undersøgelser fører dem langt omkring. Blandt andet til Rusland og Danmark. Men de er ikke alene. Både morderen og CIA følger hele tiden deres spor.


Pludselig er Sara og Carstens søgen efter familiens hemmelighed, et kapløb mod tiden. Imens bliver Saras familie færre og færre efterhånden som morderen slår til igen. Sara har dog en særlig evne som hjælper dem undervejs.


Hun kan fornemme når hun er i fare. ”Fabergès sidste æg” er en helt fantastisk spændingsroman. Jeg var fanget af historien fra første side. ”Fabergès sidste æg” starter lige på og hårdt og på intet tidspunkt igennem historien sættes farten ned.


Sproget er helt ligetil. De eneste steder hvor farten blev sat lidt ned for mit vedkommende, var passager hvor forfatteren brugte termer som hører den jødiske kultur til. Da jeg intet kendskab har til jøder som sådan, så blev jeg lidt tabt der.


Men det er selvfølgelig bare et hul i min personlige viden. ”Fabergès sidste æg” indledes med en lille genialitet. Et slægtstræ over Sara Kaufmanns slægt, hvilket gør det noget nemmere at følge med i alle de forfædre der flettes ind i selve historien.

”Fabergès sidste æg” har et overraskende og tankevækkende plot og man gribes hurtigt af spændingen. ”Fabergès sidste æg” har bestemt et  interessant tema som udfordrede min viden og pirrede min nysgerrighed.


”Fabergès sidste æg” var mit første bekendtskab med forfatteren, men historien inviterede bestemt til et ønske om at indtage meget mere litteratur fra Steffen Groths hånd. Mine bedste anbefalinger til ”Fabergès sidste æg” som udover at give viden om den historiske hofjuvelèr også giver viden flere tusinde år tilbage i vores fælles historie. Bogen fås både som e-bog og fysisk bog.


Vurdering: 5/6 Roser


Krimiormen


Besøg forlaget her:



Bogen kan købes her:




5/6 Roser


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page