top of page
Søg
  • krimiormen

"ET HUS MED TUSIND ØJNE"

Krimi skrevet af Benni Bødker


"Et hus med tusind øjne" skrevet af Benni Bødker

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Benni Bødker

Forlag: Gyldendal

Udgivelse: 3. januar 2023

Side: 333

Format: Hardback

Genre: Krimi

ISBN: 9788702382440

Anmeldt:19. februar 2023

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


"Et hus med tusind øjne" af Benni Bødker er en hæsblæsende kriminalroman om en tidligere PET-agent, hvis fortid begynder at indhente ham på dødelig vis. Rune Kriegers karriere endte brat, da hans efterforskning af en række nynazistiske dødstrusler førte til en uskyldig kvindes død i et bilbombeattentat.


Nu er han begyndt at modtage en række anonyme breve, der tyder på en forbindelse til den ældre Holocaust-benægter Willy Gelsted. Sporene fører Rune tilbage til Lolland, som han forlod i flugt, da han var ung. Her finder han Gelsteds forladte hus, der er fyldt med noter om den østtyske efterretningstjeneste og spionagesager fra den kolde krig.


I sin jagt på Gelsted må Rune konfrontere sin smertefulde fortid inden andre mister livet...Storpolitik, forræderi og den kolde krigs glemte ofte er hovedelementer i Benni Bødkers velkomponerede og fængslende "Et hus med tusind øjne".




Anmeldelse:


I forbindelse med den kommende Krimimesse 2023 i Horsens Statsfængsel, eller rettere, det tidligere Statsfængsel, så fik jeg tilsendt en pakke med 5 skønne bøger i Krimigenren fra Forlaget Gyldendal. Der i blandt krimien ”Et hus med tusind øjne”.


Jeg har ikke tidligere læst nogen bøger skrevet af Benni Bødker, så dette blev min debut, og sikken en debut. Skulle Benni Bødker udkomme med flere bøger så er jeg helt klart med som én af hans faste læsere. Bødker evner at skrive med masser af kød, saft og kraft i ”Et hus med tusind øjne”.


På intet tidspunkt føler man, at siderne står stille i denne krimi og man fængsles af det spændende emne og ideerne om storpolitik, forræderi og den kolde krigs Danske ofre. Bogen lægger ud med en mand kaldet Steiner der møder op hos Frank Giesler efter nogle af de dokumenter som Giesler er i besiddelse af.


Det er nogle af de gamle dokumenter som Stasi ikke nåede at brænde ved genforeningen af Tyskland. Manden hedder egentlig ikke Steiner, men han har fundet det han søgte. Tidligere PET-agent Rune Krieger er egentlig vores hovedperson. Rune modtager et anonymt brev.


Indeni brevet ligger der et kort over et landskab. Rune er egentlig kommunikationschef i det sikkerhedsfirma som han ejer sammen med én af sine venner. Hans kollega og medejer af firmaet Peter Kalsø er nybagt far, så han har egentlig nok om ørerne og virker en smule stresset.


Rune viser Peter det mystiske kort, men Peter ved heller ikke hvor det stammer fra. Bag på kortet er der en lille notits ”Husker du Juvenal”. Rune bliver overbevist om, at det er Willy Gelsted, der har sendt ham det anonyme brev. Runes datter Sofie tager en tur til Sverige for at besøge en veninde og det giver Rune mulighed for, at fordybe sig i mysteriet.


Rune finder ud af, at Gelsted bor på Lolland, hvor Rune selv stammer fra. Rune tager til Lolland for at besøge Willy Gelsted, men det ser ikke ud til, at Gelsted er hjemme. Gelsted har været alene siden hans kone for over 20 år siden, brændte inde i hans bil.


”Et hus med tusind øjne” er vanvittig spændende og fængslede mig i en helt særlig grad. Benni Bødker evner i en helt særlig grad at fange læseren ind i sit univers, med rod i virkelighedens verden. Jeg ser virkelig i helt særlig grad frem til at høre hvad Forfatteren har at fortælle om sit forfatterskab på årets Krimimesse.


Det er under alle omstændigheder, noget jeg ser frem til. Mine varmeste anbefalinger, skal lyde til ”Et hus med tusind øjne”, hvis du er til en krimi, der indeholder noget helt særligt.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.



62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page