top of page
Søg
  • krimiormen

"EN SANG FOR DE LEVENDE"

Roman skrevet af Irene Scharbau


"En sang for de levende" skrevet af Irene Scharbau

Forfatter: Irene Scharbau

Forlag: Forlaget Indblik.dk

Udgivelse: 19. maj 2022

Sider: 300

Format: Hæftet

Genre: Roman

ISBN: 9788793959583

Anmeldt: 20. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

År 2055:

Chris er it-specialist med en fortid i Forsvarets Center for Cybersikkerhed. Verden er presset af klimaflygtninge, og EU er i færd med at bygge en mur fra La Rochelle til Odessa. Soldater skyder alle, der forsøger at trænge ind fra det glo- hede Sydeuropa og Afrika.

En dag rammes hele kloden af et ødelæggende anslag. Chris forsøger at hjælpe sine venner til et sikkert sted ved Lolland. Det går slet ikke som planlagt.


ANMELDELSE

”En sang for de levende” er forfatterens bud på, hvad der eventuelt kan ske i fremtiden, hvis al strøm forsvinder og klimaet ikke bliver reddet. Romanen er et tankevækkende bud på, hvad der sker i fremtiden, hvis vi ikke vågner op som samfund og styrer politikerne derhen hvor vi som samfund vil have det politiske system.

Romanen er vel også et opråb til os som menneskehed, hvis vi ikke får gjort noget alvorligt for klimaforandringerne. Forfatteren har sideløbende med romanen lavet en You-tube video med en sang med titlen ”A song for the living” som Irene Scharbou har indspillet til fortællingen.

”En sang for de levende” prikker til os som jordens befolkning, hvis ikke vi snart vågner op og gør noget alvorligt for at redde de næste generationer. I selve historien er vi flyttet frem til året 2055 hvor noget slukker for den store kontakt og 6 travle mennesker bliver isoleret på en øde ø.

Det bliver et ophold som ændrer de 6 menneskers fremtid radikalt og presser dem ud i situationer der præger dem, for resten af deres liv. Hvor langt er de villige til at gå for at redde deres lille lukkede samfund. Vil de lukke andre ind i deres lille lukkede univers?

Chris en 35-årig sikkerhedsspecialist samler de 6 meget forskellige mennesker på en ø som Chris har fået for et stykke arbejde som han/hun har lavet. Det særlige ved Chris er, at Chris` køn er ukendt. Chris har været så forudseende at øen er blevet fyldt op med et reservelager så man kan overleve på øen i rigtig lang tid, uden at skulle tilbage til fastlandet.

Det er 6 meget forskellige mennesker der har fundet sammen på den lille ø. En soldat, en enlig mor med 2 små børn, én af Chris` venner der har en lækker tvillingebror, En Fransk kvinde og en afrikansk flygtning og så Chris der plages af dårlig samvittighed over den viden som Chris sidder inde med.

Soldaten Benjamin Larsen kunne man godt mistænke for, at være plaget af PTSD og han trækker sig længere og længere væk fra de andre på øen og isolerer sig selv yderligere. Benjamin har en mere end almindelig løs aftrækkerfinger og erfaring med at aflive andre mennesker uden at være plaget af dårlig samvittighed over de gerninger som han har i bagagen.

Den Franske kvinde Michelle har vel altid levet af sin krop og denne gang finder hun også en mand som hun kan beskytte sig bag. Den enlige mor Ann lider af en stofskiftesygdom, der betyder, at hun er afhængig af medicin og hvem ved, hvornår hun ikke længere kan skaffe sin livsnødvendige medicin.

”En sang for de levende” er en stærk fortælling om en gruppe mennesker der bliver isoleret på en øde ø. Det betyder, at de er dybt afhængige af hinanden og hen ad vejen så vil det vise sig om de, hver især, har styrken til at overleve, indtil verden bliver lidt mere normal igen.

Hvis de kan holde ud inden verden, går under. ”En sang for de levende” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du har styrken til at leve med i de overlevendes fortælling.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.


4/6 Roser

18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page