top of page
Søg
  • krimiormen

"EN PLET PÅ KITLEN"

Kriminalroman skrevet af Klaus Wilmann


"En plet på kitlen" skrevet af Klaus Wilmann

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Klaus Wilmann



Udgivelse: 1. maj 2020


Sider: 277


Format: Hæftet


Genre: Kriminalroman


ISBN: 9788793927568


Anmeldt: 11. juli 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”


Sådan lød teksten i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Han skrev om navne og holdt altid øje med både jubilæer og dødsfald. Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm sætter sig for at afdække historien bag.


Derved sætter han uforvarende gang i begivenheder, som får helt uoverskuelige konsekvenser.


Om forfatteren


Klaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen ”Brug den sunde fornuft” om de vilkår nutidens børn møder, spændt ud mellem voksnes bekymring og optimisme.Forfatteren har bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik.


Denne roman er forfatterens skønlitterære debut.


Andre udgaver:


E-bog, ePub


Anmeldelse:


”En plet på kitlen” er Klaus Wilmanns skønlitterære debut. En kriminalroman udgivet tidligere i år. Forfatteren er nu ikke helt ukendt som forfatter. Tidligere har han bidraget med et utal af fagbøger. Man fornemmer tydeligt at Klaus Wilmann ikke er helt grøn udi forfattergerningen.


”En plet på kitlen” er bestemt et rigtigt godt bud på en anderledes og nytænkende kriminalroman. Udover at være smækfyldt med spænding og drama så har ”En plet på kitlen” humor og det lidt groteske i fokus. Hovedpersonen Wilhelm Møller er en ældre journalist der læser dødsannoncer.


Wilhelm er gift med Ingrid på 23. år. Udefra set lever Wilhelm et kedeligt liv hvor både samlivet med Ingrid i Vanløse og hans job som journalist er gråt og trist. Karrieren som journalist er ikke helt blevet sådan som han drømte om som ung.


Ingrid venter egentlig kun på sølvbrylluppet, så vil hun rive sig fri af sin kedelige og grå mand. I forvejen lever parret nærmest hver deres liv. Alle drømmene er lagt ned og pakket væk. Det hele er egentlig lidt trist. Men så læser Wilhelm at

sundhedsforvaltningen efterlyser pårørende til en nyligt afdød mand, Erik Holsted Hansen.


Wilhelm regner med at Holsted Hansen var en ældre ensom mand og beslutter sig for at undersøge hvem den afdøde var og så skrive hans historie som en lille serie i avisen. Et andet sted i byen. På Amagerbrogade sidder 23-årige Jonas i sin lejlighed. Han er lige blevet fyret som portør på hospitalet og er for nyligt blevet forladt af sin kæreste.


Jonas forstår ikke hvordan han kunne miste sit job. Han mener ikke selv at han havde gjort noget forkert. Jonas vender sin situation med den lille lokale købmand Khalil. Khalil viser sig som en ikke helt almindelig købmand. Khalil har altid haft en drøm om at studere på universitetet, men sådan skulle det ikke være.


Derfor fordriver han tiden imellem kunderne med sin helt særlige interesse i mennesker. Wilhelm Møller bliver nødt til at være mere aktiv end han har været i mange år i sin søgen efter historien om Erik Holsted Hansens liv. Inden længe bliver Wilhelm, Jonas og Khalils liv mere eller mindre flettet sammen.


Dog uden at de egentlig møder hinanden. ”En plet på kitlen” er fantastisk velskrevet med et anderledes og fantastisk udspekuleret plot og en højst overraskende slutning på historien. Karaktererne i historien er til tider karikerede og man kan næsten ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, på trods af det alvorlige emne som ”En plet på kitlen” tager fat i.


Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Klaus Wilmann kan et eller andet særligt med ord og handlingsskift. ”En plet på kitlen” er en stille og rolig historie hvor tilfældigheder flettes ind i hinanden for at ende ud i bagmænd med en ganske grum dagsorden.


En krimi uden de mange store blodige scener, men med et skræmmende og interessant tema. Med andre ord. ”En plet på kitlen” får bestemt mine varmeste anbefalinger, hvis man er til en kriminalroman af de stille, med et godt velovervejet emne, et overraskende plot og en ikke mindre overraskende slutning.


Vurdering: 4/6 Roser


Krimiormen


Besøg forlaget her:


Bogen kan købes her:


4/6 Roser

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page