top of page
Søg
  • krimiormen

"EN NY BEGYNDELSE"

Biografi skrevet af Jørn Jønke Nielsen


"En ny begyndelse" skrevet af Jørn Jønke Nielsen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jørn Jønke Nielsen

Forlag: ImpactPress

Udgivelse: 24. november 2021

Sider: 458

Format: Hardback

Genre: Biografi

ISBN: 9788794221054

Anmeldt: 3. januar 2022

Jeg modtog bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

I "En ny begyndelse" fortæller Jørn Jønke Nielsen om de sidste dramatiske år af hans tid i Hells Angels inden han endte i alvorlig unåde og blev smidt ud. Gennem 40 år var Jørn Jønke Nielsen en af Hell Angels mest berygtede og fremtrædende personligheder.

Han var med til at etablere den skandinaviske afdeling af HA og var et indflydelsesrigt medlem. Men pludselig var det slut, og Jørn Jønke Nielsen var ikke længere ønsket i det hårdkogte fællesskab, som siden teenageårene havde formet hans identitet og liv.

I "En ny begyndelse" åbner Jørn Jønke Nielsen levende op for sin sidste tid i klubben og de dramatiske begivenheder og hidsige konflikter, der endte med at skubbe ham ud af HA. Bogen giver et skelsættende indblik i en ellers lukket verden af magt og intriger.


Udsnit af "En ny begyndelse"

ANMELDELSE

”En ny begyndelse” er det tidligere medlem af Hells Angels, Jørn Jønke Nielsens beretning om hans udsmidning af gruppen og de 10 år, der førte frem til den dag i 2020 hvor indflydelsesrige medlemmer gav Danmarks vel nok, mest kendte Rocker og Biker, status som udstødt.

I Hells Angels verden gav de Jønke en status som ”out bad, no contact” også kendt som bad standing. I denne bog beretter Jønke om de sidste 10 år af sit liv. ”En ny begyndelse” giver et usædvanligt blik ind i en gruppe mennesker, hvoraf en del har mere end almindelig kontakt med det Danske fængselsvæsen.

De fleste Danskere ”mødte” første gang Jønke, da han blev anklaget og dømt for at dræbe lederen af en konkurrerende gruppe, Makrellen fra rockergruppen ”Bullshit”. Siden da har han været et ledende medlem af Hells Angels og aktiv forfatter.

40 år nåede han at være medlem af Hells Angels inden den dag, hvor han blev udstødt. Historien fortæller Jønkes egen historie om hændelserne frem til hans farvel til Hells Angels. Umiddelbart, så vil jeg mene at ”En ny begyndelse” giver et unikt indblik i en gruppering, som de færreste får så nært et kendskab til, som forfatteren.

Man skal ikke negligere, at Jønke er en eminent forfatter og har en skrivestil, helt udover det sædvanlige. På trods af hans fortid som kriminel med mord og vold i bagagen, så evner Jønke, at skrive fængslende og levende om sin tid som biker og medlem af rockergruppen Hells Angels.

Det er mit første bekendtskab med Jønkes forfatterskab, men jeg er ikke i tvivl om hans evner til, at beskrive sin fortid levende og interessant. ”En ny begyndelse” indledes med forfatterens beskrivelse af hans exit ud af Hells Angels.

Det er kulminationen på flere års konflikter med ledende medlemmer af gruppen. Læseren følger med til den festlige side af hans medlemskab af gruppen og de mange møder som han deltog i, i Danmark og rundt omkring i hele verden til diverse internationale møder i ”broderskabet”.

Læseren får et indtryk af en organisation hvor fællesskabet betyder rigtig meget. Faktisk fornemmer man, at Hells Angels betyder mere end medlemmernes kødelige familier, børn eller ægtefæller. I november 2020 mødtes en gruppe HAMC`er på P-pladsen foran Royal Arena på Amager.

Jønke er mødt op sammen med de få personer, som han ved, at han kan stole på. De bliver informeret om, at de skal videre til Sverige. Selvom Jønke, Tommy og Irish ikke har pas med, så lykkes det dem alligevel at komme over broen og ind i Sverige.

Det skulle snart vise sig, at Jønke var dagens hovedperson. Det var den dag, at Jønke ikke længere var velkommen i HA, på trods af sine næsten 40 års medlemskab. Som læser fik jeg dog, det indtryk, at Jønke ikke længere følte sig godt tilpas i HAMC.

Fra denne aften træder vi 10 år tilbage i tiden og følger de sidste år på Sidelinien. Man får et indtryk, af et sammenhold og en gruppe der er fast sammentømret. Jeg sad tilbage med en følelse af, at det var Jønkes liv, at være et dedikeret medlem af rockergruppen.

Man får et billede af en hovedperson hvis halve liv, eller måske mere end det, er Hells Angels Motorcykel klub. ”En ny begyndelse” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er nysgerrig på, hvem Jønke og hans brødre er.

Man skal dog ikke glemme, at der er en del detaljer, som Jønke som tidligere medlem af HAMC, aldrig vil fortælle offentligheden.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


4/6 Roser

167 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page