top of page
Søg
  • krimiormen

"DØDEN PÅ STRANDEN"

North Devon-krimi #1 skrevet af Ann Cleeves


"Døden på stranden" skrevet af Ann Cleeves

Forfatter: Ann Cleeves

Forlag: GADs forlag

Udgivelse: 3. januar 2022

Sider: 376

Format: Paperback

Genre: Krimiserie

Serie: North Devon-krimi #1

ISBN: 9788712059226

Anmeldt: 25. august 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Leder du efter en ny krimiserie? Er du fan af Elly Griffiths og Robert Galbraith? Så er der godt nyt! Døden på stranden er første bind i en ny serie af Ann Cleeves, som er kvinden bag den populære tv-serie Vera. Som altid inddrager Cleeves på mesterlig vis de smukke omgivelser og lader dem danne baggrund for en atmosfærefyldt og overraskende kriminalitet.

Kriminalbetjent Matthew Venn har netop deltaget i sin fars begravelse efter ikke at have haft kontakt med ham i mange år. Da Matthew forlod det stærke religiøse miljø, han voksede op i, vendte hans familie ham til ryggen. Men nu, foran kirken, modtager han et opkald fra en kollega.

Der er fundet et lig af en mand på stranden i nærheden. Manden er blevet stukket ned med en kniv. Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros. Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst. Ingen ved, hvem han er. Hans eneste kendetegn er en tatovering af en albatros. Sagen fører Matthew direkte tilbage til det miljø, han troede, han havde lagt bag sig, og mens hans fortid kolliderer med nutiden, afdækker han en række dødbringende hemmeligheder i det lille, sammentømrede samfund.

Døden på stranden er klassisk britisk krimi, når den er allerbedst.


ANMELDELSE

Kender du krimi-serien med den karismatiske hovedperson Vera fra tv? ”Døden på stranden” er skrevet af Ann Cleeves, der også står bag tv-serien. Alene det faktum garanterer næsten for, at du sidder med en krimi i en helt særlig klasse, smækfyldt med spænding, drama og et plot helt ud over det sædvanlige.

Jeg har 2. bind i serien liggende på mit bord og vurderede, at det ville være passende at læse og anmelde ”Døden på stranden”, som er 1. bind i serien. Forfatteren har et helt fantastisk persongalleri i denne serie, hvor vi blandt andet møder hovedpersonen kriminalbetjent Matthew Venn.

Udover at Matthew er vokset op i et stærkt religiøst miljø, som for mange år siden vendte ryggen til ham, så er han i tilgift homoseksuel og gift med sin mangeårige partner. På trods af, at Matthew ikke har sat sine forældre i mange år, så har han valgt at møde op til sin fars bisættelse, uden at give sig til kende.

Han taler ikke med nogen af ​​dem han kendte tidligt i sit liv og lister stille væk igen, da bisættelsen er overstået. Matthew er vred over, at hans forældre ikke accepterer hans fravalg af deres tro og Matthews valg af sin homoseksualitet. Matthew er bestemt ikke velkommen til bisættelsen og vælger at liste stille væk igen.

Matthews kollega kriminalbetjent Ross May kontakter Matthew Vern. Der er blevet fundet et lig på stranden ved Crow point. Det er en mand med et stiksår. En kvinde der var ude at lufte sin hund fandt manden livløs nede ved stranden.

Hans kollegaer Ross og Jen venter på ham, da Venn ankommer. Scenen skifter til Maurice Braddick, der er bekymret for sin datter Lucy. Lucy er godt nok 30 år, men bor stadig hjemme hos faderen og har sin daglige gang på det aktivitetscenter, hvor Matthews mand er daglig leder.

Lucy er udviklingshæmmet og Maurice bryder sig ikke om, at hun skal tage bussen alene frem og tilbage imellem centret og deres hjem i Lovacott. Maurice holder bekymret øje med Lucy ud af vinduet. Heldigvis ankommer Lucy sikkert til hjemmet.

Det viser sig dog snart, at Lucy er bekymret for den mand, der plejer at sidde ved siden af ​​hende i bussen, han var ikke med i dag. Det skræmmer Maurice, at Lucy havde kontakt med en fremmed mand. Det viser sig snart, at Lucys nabo i bussen var den mand der er blevet fundet på stranden.

Ud over mordet på manden så forsvinder der snart flere udviklingshæmmede voksne mennesker sporløst. Alle er brugere på det center, hvor Matthews mand er daglig leder. Er Matthew nødt til at trække sig fra efterforskningen, nu da hans mand har forbindelse til centeret, hvor de forsvundne personer har deres daglige gang?

”Døden på stranden” er bestemt en fængslende og fantastisk krimi med fascinerende karakterer og et plot der overrasker og fanger læseren hele vejen igennem bogen. Personligt så er jeg ret så fascineret af krimierne fra tv med Vera og ”Døden på stranden” lever fuldt ud op til serien.

”Døden på stranden får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en fængslende og dramatisk krimi i en helt særlig klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen findes som serie på DR1:


5/6 Roser

27 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page