top of page
Søg
  • krimiormen

"DØDELIG EFFEKT"

Team Milton skrevet af Steen B. J.


"Dødelig effekt" skrevet af Steen B. J.

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Steen B. J.

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 16. november 2020

Sider: 316

Genre: Krimi

Serie: Team Milton

ISBN: 9788772370903

Anmeldt: 1. april 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Ella, Li-Mei, Ibsen og Milton fra Team Milton stilles over for et opklaringsarbejde, hvor kvinden Selma findes død. Det viser sig, at hun er forgiftet med det dødelige stof arsen, hvor døden har været meget smertefuld.

I Selmas seng finders der hårrester fra både en mand og en kvinde, hvilket undrer Team Milton meget. I dette opklaringsarbejde bringes specielt Li-Mei ud i etiske overvejelser, da hun via mobilkontakt skal prøve at redde et nyt offer fra samme skæbne som Selma.

Ibsen og Ella foretager ligeledes en drastisk arrestation, der får katastrofale følger. Ellas mor Oline og Layla kastets ud i voldsomme og drabelige ting, da pengeafpresserne kræver deres penge, mens Ella er yderst bekymret for, om Oline er blevet dement.

Hun opfører sig hele tiden specielt, mener Ella og er bekymret og vil foreslå et lægetjek. Uddrag af bogen:

"Bilen med Winnie kørte videre og Winnie kunne mærke, at de nu kørte væk fra den bumlede vej og ud på en asfalteret vej. Desuden blev farten sat op og lyset blev nu tændt på bilen, kunne hun se på den ene lysende baglygte. Resolut fandt hun kosteskaftet og hamrede den anden baglygte ud, så den splintres i flere stykker og lyset gik ud.

Hun ignorerede fuldstændigt smerterne i kroppen, som hun havde pådraget sig fra “Bjørn” og den strabadserende tur. Hun havde håbet på, at den bagvedkørende bil havde set det og undret sig, men den drejede blot fra ved en udkørsel.

Hun havde efterhånden fået gaffatapen rimelig fri fra fodleddene, men kæmpede med det sidste, mens hun kiggede ud af det nye hul, hvor baglygten skulle sidde. Hun fik de sidste stumper glas slået væk, så hun kunne stikke hånden ud, uden at skære hånden på glasstumper.

Men der kørte ikke lige nogen bil bag ved, og når der ingen baglygter var længere til at lyse op, så var det måske svært i nattemørket at spotte en vinkende hånd."

Om forfatteren

Steen B. J. (f. 1965) skriver en serie af krimier med hverdagsrealisme, der henvender sig til krimiinteresserede læsere i alle aldre og mest handler om mennesker og skæbnefortællinger frem for blod, sex, vold og action. Sproget er hverdagsagtigt og uden manipulerende billed­sproglige virkemidler.

Det giver læseren en unik frihed til selv at danne sig uforglemmelige og personlige billeder ud fra de menneskelige relationer i den fremadskridende handling, hvor mord- og andre krimigåder løses.

Anmeldelse:

Jeg kender efterhånden Team Milton temmelig godt, da ”Dødelig effekt” er den 3. bog i serien som jeg har kastet mig over. Det betyder også, at jeg er ved at vænne mig til forfatterens skrivestil. Enkel uden de store virkemidler. I starten betragtede jeg stilen som lidt naiv.

Samtidig lader skrivestilen læseren selv danne sine helt egne indtryk. Efterforskningsenheden Team Milton består af lederen Milton, Ella, Li-Mei og Ibsen, der er kæreste med Ellas søster, den uligevægtige Søs. Udover teamet, så har Ella og Søs` mor Oline og hendes veninde Layla en ret så væsentlig rolle i bøgerne.

Olines døtre, opfatter til gengæld ikke helt, hvad deres mor foretager sig. ”Dødelig effekt” starter med en fortælling om Leonora tilbage i 90`erne. Leonora bor sammen med sin storebror Bjørn og sin alkoholiserede mor. Leonora må leve med, at hun dagligt har knuder i maven af frygt for, hvilken tilstand moderen er i, når Leonora kommer hjem fra skole.

Leonora og Bjørns far er for længst død af sit alkoholmisbrug. Vi springer frem til 0`erne hvor Leonora efterhånden er blevet 17 år og hun er blevet kæreste med Jack. En nat da Leonora besøger Jack, dør hendes mor og Leonora kan endelig slippe for åget, med at passe på sin mor.

Leonora og Jack flytter sammen og får en datter. Leonoras liv sammen med Jack er dog ikke meget bedre, end det liv hun havde sammen med sin mor. Leonora er frustreret. En aften serverer Leonora en øl for Jack og han dør.

Tilbage i nutiden har Oline lige hentet Layla hjem fra Skejby sygehus. Layla bor stadig hos Oline. Dette ved døtrene dog ikke noget om og Oline og Layla har deres hyr med, at gemme Layla af vejen for døtrene. Samtidig planlægger Oline og Layla hvordan de kan slippe af med de mænd, der afpresser Oline.

Søs har lige fået sit første elektrochok. Ibsen bliver sendt til retsmedicinsk. Der er blevet fundet en del medikamenter i en død kvinde, Selma. Selmas mor har bedt om en obduktion, da hun mener, at datterens død ikke er naturlig.

Det viser sig, at Selmas krop er fyldt med arsenik. Team Milton står nu overfor en jagt på en gift morder, der bruger noget usædvanlige metoder, for at finde sine ofre. Der bliver brug for alle de evner som hvert enkelt medlem af Miltons Team er i besiddelse af.

”Dødelig effekt” lægger fint op til endnu et bind i den spændende serie om Team Milton. ”Dødelig effekt” er absolut den bedste af de 3 bind jeg, indtil nu har læst i serien om Team Milton. Tidligere har jeg læst og anmeldt

Der findes dog en del flere bind i serien. Jeg har haft vanskeligt ved at finde ud af, præcis hvor mange bøger der er i serien. Men jeg fandt dog omkring 20 bind, så der er nok at gå i gang med, hvis man vil læse meget mere om Team Milton.

”Dødelig effekt” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til en ublodig, spændende krimi med mysterier du kan gætte med på.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


4/6 Roser

8 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page