top of page
Søg
  • krimiormen

"DØDBRINGENDE BESKED"

Kitt Hartley #1 krimi skrevet af Helen Cox


"Dødbringende besked" skrevet af Helen Cox

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Helen Cox


Oversætter: Kamilla Pontoppidan Haderup


Originalsprog: Engelsk


Original titel: Murder by the minster


Forlag: Forlaget Zara


Udgivelse: 27. december 2020


Sider: 390


Format: Paperback


Genre: Krimi-serie #1


ISBN: 9788771163728


Anmeldt: 27. december 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Mød Kitt Hartley – bibliotekar, Lady Grey te-drikkende, no-nonsense kvinde ... og detektiv! For Kitt Hartley begynder arbejdsdagen som mange andre på Universitetsbiblioteket i Vale i York, indtil kriminalkommissær Halloran dukker op og fortæller, at hendes bedste veninde, Evie Bowes, er anklaget for mord på sin ekskæreste, Owen.


Han er fundet død med en fyldepen stukket gennem hjertet – og alt peger på Evie som den skyldige. Kitt ved, at Evie ikke kan have myrdet Owen, da hun stadig er forelsket i ham. Forfærdet over, at politiet kan tage så meget fejl, tager Kitt sagen i egen hånd – hun vil selv undersøge mordet på Owen.


Hun har læst hundredvis af krimier – hvor svært kan det være? Men da endnu en ung mand findes myrdet med en fyldepen solidt plantet i hjertet, går det op for Kitt, at hun er på dybt vand.


Dødbringende besked er første bog i serien om Kitt Hartley. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.


Helen Cox (Forlaget Zara)

Anmeldelse:


”Dødbringende besked” er 1. bind om bibliotekaren Katherine kaldet Kitt Hartley og kriminalkommissær Malcolm kaldet Mal Halloran. Kitt er bibliotekar på universitetsbiblioteket i York. Kitt og hendes assistent Grace har et rigtig fint forhold til hinanden.


Deres øverste chef Michelle er noget mere stram i omgangstonen til sine underordnede medarbejdere. Kitt har lidt tømmermænd efter en våd weekend i byen med bedsteveninden Evie. Den 80-årige Ruby er ellers ikke berettiget til at bruge biblioteket men kommer ofte forbi alligevel, med sine umulige og fantasifulde forudsigelser eller spådomme, som hun selv kalder dem.


Ruby kan se at 2 betjente vil opsøge kitt i den nærmeste fremtid. I virkeligheden har Ruby set 2 betjente på vej hen mod biblioteket. Mal Halloran og kriminalassistent Charlotte Banks opsøger Kitt og vil høre lidt mere om Evie og hendes ekskæreste Owens forhold.


Owen og Evie havde været kærester i 2 år, da Owen slog op med Evie via Messenger på Facebook. Evie er dybt ulykkelig, ikke mindst på grund af måden Owen gjorde det forbi. Nu er Owen fundet myrdet. Dødsårsagen var forgiftning.


Halloran og Banks mistænker Evie for at have myrdet Owen. Kitt var sammen med Evie den aften Owen blev myrdet. Derfor er Kitt sikker på, at Evie ikke kan være gerningsmanden. Desuden har Evie været Kitts bedste veninde i 8 år.


Kitt er klar til at forsvare Evie med næb og klør. Kitt har læst et hav af kriminalromaner og tror nok, at hun kan finde ud af hvem der har myrdet Owen, Evie er det i hvert fald ikke mener hun. Halloran og Banks er dog ikke helt enige med Kitt i at hun skal blande sig i efterforskningen.


Kitt og Halloran støder adskillige gange på hinanden efterhånden som de begge efterforsker Owens mord. Det fører uundgåeligt til at Kitt og Halloran føler sig tiltrukket af hinanden. Men både Halloran og ikke mindst Kitt har en fortid som vanskeliggør et måske fremtidigt forhold.


Kitt har ikke haft et forhold til en mand, siden hendes ekskæreste Theo forlod Kitt, uden et ord til forklaring 10 år tidligere. Kitt har det derfor vanskeligt med tillid til andre end Evie. Halloran gør dog hvad han kan for at nedbryde Kitts ydre skal.


Endnu et lig bliver funder og det går op for Kitt at Owens mord nok ikke er så nemt at opklare som hun troede. Historien udvikler sig efterhånden ret så spændende og dramatisk. ”Dødbringende besked” er absolut en hyggekrimi med nogle anderledes, underholdende karakterer og pletvis morsomme passager i tilgift.


Jeg er bestemt meget begejstret for at ”Dødbringende besked” kun er 1. bind ud af foreløbigt 4 bind på originalsproget. Det må betyde at vi kan se frem til flere oversættelser med Kitt og Halloran i hovedrollerne. Jeg er en stor fan af Forfatter Louise Pennys bøger om Armand Gamache og skrivestilen i ”Dødbringende besked” er absolut i samme liga.


"Dødbringende besked" indeholder en fantastisk skrivestil, har et overraskende plot og er tilpas morsom og vanedannende. At man så i tilgift bliver præsenteret for en lille smuk kærlighedshistorie, gør kun ”Dødbringende besked” til så meget mere end ”Bare” en krimi.


”Dødbringende besked” får de varmeste anbefalinger med på vejen og et ønske om meget snart at kunne få fingre i 2. bind med Kitt Hartley i hovedrollen.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen


Bogen kan købes her også som e-bog og lydbog:


Besøg forlaget her:


5/6 Roser



26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page