top of page
Søg
  • krimiormen

"DRIFT"

6 noveller om lidenskab og død. Skrevet af Anne-Marie Vedsø Olesen.


"Drift" 6 noveller

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen

Forlag: 2-Feet Entertainment

Udgivelse: 20. januar 2023

Side: 142

Format: Paperback

Genre: Novellesamling

ISBN: 9788779949225

Anmeldt: 5. marts 2023

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


Anne-Marie Vedsø Olesens noveller er korte dramaer med store armbevægelser og sitrende nerve. Om mennesker i drifternes vold, kærlighedens destruktive sider, begær og undergang. Der står noget på spil. Der ofres alt. Der leves fuldt ud. Der brændes op.


Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten om novellen ‘Tip’: "Det er som et erotisk afsnit af “Borgen” – bare med et godt manuskript!”

Bo Tao Michaëlis, Politiken om novellen ‘Orkestergraven’: "En snildt depraveret, erotisk betændt sag drejet over ‘Hjertet der sladrede”

Lillian Munk Rösing, DR2 Smagsdommerne om novellen ‘Brangænes medicin’: “Sex på obduktionsbordet, det er godt!”

Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten om novellen ‘Postulanten’: "Lucie er fristeren i underskøn forklædning og begæret efter at besidde hende, kræver det største offer overhovedet. Det er en tvetydig, gådefuld novelle og derfor ret fascinerende.”


Anne-Marie Vedsø Olesens forfatterskab er noget ganske særligt. Den genkendelige skarpe pen, de medrivende og ofte fabulerende fortællinger, den sanselige lidenskab, hvor undergang og død aldrig er langt væk. Hendes mange romaner har høstet en strøm af anmelderstjerner, en sværm af faste læsere, og en række litterære priser, senest DR Romanprisen.


Anmeldelse:


2 Feet Entertainment har udgivet 6 små noveller i bogen ”Drift” Skrevet af Anne-Marie Vedsø Olesen. Alle novellerne er oprindeligt udgivet 1. gang i 2009-2015. Her er de så samlet i en lille fin bog med navnet ”Drift”. Samlingen består af novellerne ”Tip”, ”Brangænes medicin”, ”Postulanten”, ”Min hvidklædte ven”, ”På månens horn” samt ”Orkestergraven”.


Novellen ”Tip” handler om begær og hykleri, når en kvindelig politiker i kamp mod prostitution overmandes af sine egne fornægtede, undertrykte lyster. Det må nødvendigvis føre til undergang. Den 2. novelle ”Brangænes medicin” er en gendigtning af Richard Wagners ”Tristan og Isolde” fra 1865.


Handlingen er dog henlagt til et moderne hospital. Forfatteren har selv arbejdet som Patolog og foretaget obduktioner i en hospitalskælder. ”Postulanten” handler om en ung religiøs mand, der skal leve i cølibat. Han møder på sin pilgrimsrejse den forførende kvinde Lucie og sætter alt over styr.


Der er tidligere udkommet en hel roman med titlen ”Lucie” der tager udgangspunkt i Postulanten. ”Min hvidklædte ven” har ikke tidligere været udgivet. Det er forfatterens første novelle, skrevet omkring 1977. ”På månens horn” er en leg med Shakespeare.


En skuespillerinde overmandes af alle de roller hun tidligere har haft. Den sidste novelle i denne bog ”Orkestergraven” sætter punktum for denne novellesamling. Novellen handler om en dirigent der besættes af et begær efter en sangerinde og drives til vanvid af hendes skønsang.


Det var lidt om ”Drift”s indhold i kort format. ”Drift” er små noveller om mennesker i drifternes vold, kærlighedens destruktive sider, begær og undergang. Med ”Drift” sidder læseren med 6 noveller om lidenskab og død i en helt særlig grad. Jeg blev hurtigt fanget ind af forfatterens evne til at beskrive sine menneskers liv, lidenskab og indre drifter.


Med ”Drift” sidder læseren med små noveller der evner at fastholde og fængsle i en helt særlig grad. Ordet Drift er et psykologisk begreb, der betegner en medfødt reaktionsmåde, som udløses af en kropslig stimulus. Det passer vel meget fint med bogen ”Drift”s indhold og vej igennem denne lille bog smækfyldt med lidenskab og død i en helt særlig grad.


Hvis du er til noveller i et helt særligt segment, så må ”Drift” være det helt rigtige at give sig i kast med. Mine varmeste anbefalinger, skal lyde til denne fantastiske samling af noveller, det må du ikke lade dig selv snyde for. Jeg var stærkt underholdt hele vejen igennem bogen.


Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

51 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page