top of page
Søg
  • krimiormen

"DRABSCHEFERNE-FRA DRAB TIL DOM"

Skrevet af Stine Bolther i samarbejde med Kurt Kragh og Ove Dahl


"Drabscheferne-Fra drab til dom"

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Stine Bolther i samarbejde med Kurt Kragh og Ove Dahl

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 11. oktober 2022

Sider: 264

Format: Hardback

Genre: True Crime

ISBN: 978874007663

Anmeldt: 30. november 2022.

Om Bogen:

Et dansk drømmehold inden for true crime giver et unikt indblik i, hvordan man kommer fra gerningsstedets mysterier til at stå med en dømt forbryder. Engagement og indsigt har gjort Ove Dahl og Kurt Kragh til to af landets mest populære formidlere af politiets arbejde.

Gennem både bestsellere, tv-optrædener og utallige foredrag har de involveret danskerne i efterforskningen af flere opsigtsvækkende sager. Derfor har de også mødt en lang række vigtige spørgsmål fra læsere og tilhørere:

”Er samfundet mere råt end tidligere'”, ”Hvad betyder fængsel på livstid'” og ikke mindst det helt centrale ”Hvordan opklarer politiet en forbrydelse'”. Med afsæt i især det sidste spørgsmål har de to tidligere drabschefer sat sig sammen for at forklare, hvordan efterforskere griber deres opgave an.

De bruger deres erfaring fra talrige sager til at føre læseren fra gerningsstedet via gerningsmandsprofilering og retsmedicinske undersøgelser til dommen og det retslige efterspil. Samtalebogen er tætpakket med den viden om de processer, metoder og det menneskekendskab, det kræver at samarbejde sig frem til opklaringen af forbrydelser.

Læserne hører om en lang række sager, som Ove Dahl og Kurt Kragh har været med til at efterforske. Man lærer nye sider af de to herrer at kende og hører om sager, de ikke før har omtalt. Bogen er skabt i samarbejde med Stine Bolther, som har stået bag en stribe populære bøger.

Herunder Dahl og Kraghs første fælles bestseller Drabscheferne – de største sager. Så det er en dansk true-crime drømmetrio, som igen og med nye sager gør os klogere på noget af det vigtigste arbejde, der findes: Opklaringen af den ultimative forbrydelse.


ANMELDELSE

Til dette års BogForum var et af de interviews, som jeg havde set meget frem til, der hvor Stine Bolther interviewede de 2 tidligere drabschefer Kurt Kragh og Ove Dahl. Begge de tidligere chefer er yderst karismatiske og veltalende.

Bogen tager afsæt i nogle af de mange spørgsmål som de 2 tidligere drabschefer har besvaret via deres utallige foredrag rundt i landet. Intervieweren er den dygtige forfatter Stine Bolther, som også tidligere har beskrevet true crime genren.

”Drabscheferne-fra drab til dom” kommer dybt ind i efterforskningen af mord, fra en personbliver fundet død og helt frem til der, hvor politiet har opklaret mordet og fundet gerningsmanden eller gerningsmændene. Stine Bolther beskriver sammen med de 2 drabschefer fra henholdsvis Rigspolitiets rejsehold og Drabschef ved Københavns politis Drabsafdeling øjeblikket, hvor man finder en død person og helt frem til der, hvor man har fundet og får dømt drabsmanden.

Hvis drabsmanden altså bliver fundet og dømt. ”Drabscheferne-Fra drab til dom” er en stærk og fascinerende fortælling fra virkelighedens verden. Hvis man er fascineret af krimier og thrillere særligt fra virkelighedens verden, så må ”Drabscheferne-Fra drab til dom” være et absolut must.

Det er stærkt, fascinerende og spændende helt udover, hvad man tidligere har stiftet bekendtskab med. Læseren kommer helt tæt på efterforskningen i drabssager uden at afsløre for meget. Læseren bliver ført igennem efterforskningen fra drabet til gerningsstedet videre til liget, efterforskningen, gerningsmanden, offentligheden, dommen, hensigten og videre til ansvaret.

”Drabscheferne-fra drab til dom” fører læseren hele vejen igennem et drab og videre igennem efterforskningen og hele vejen til drabsmanden bliver fundet og dømt for drabet. De 2 efterforskere Kurt Kragh og Ove Dahl evner på fornemmeste vis at føre den interesserede læser hele vejen igennem fra den dræbte bliver fundet og til gerningsmanden bliver pågrebet og eventuelt dømt.

”Drabscheferne-Fra drab til dom” er en samtalebog imellem de 2 drabschefer og forfatteren Stine Bolther. Læseren føres sikkert og stabilt igennem deres efterforskning på mere eller mindre kendte sager igennem tiden. Er man en læser som interesserer sig for virkelighedens True Crime så får man i denne bog et indgribende indblik i virkelighedens drab og efterforskernes vej igennem opklaring og dom af en drabsmand.

Samtidig så får man et fint og realistisk indblik i virkelighedens drabssager. ”Drabscheferne-Fra drab til dom” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til litteratur der giver et eminent indblik i virkelighedens drabssager uden at udstille hverken de dømte eller deres ofre.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.


5/6 Roser

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page