top of page
Søg
  • krimiormen

"DET SMUKKE MYSTERIUM"

Armand Gamache #8 skrevet af Louise Penny


"Det smukke mysterium" skrevet af Louise Penny

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Louise Penny


Oversætter: Helena Brennum


Originalsprog: Canadisk Engelsk


Original Titel: The Beautiful Mystery


Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag


Udgivelse: 21. januar 2021


Sider: 480


Format: Paperback


Genre: Krimi-serie


Serie: Armand Gamache #8


ISBN: 9788740067828


Tidligere udgivelser:



Anmeldt: 6. februar 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


I klosteret Saint-Gilbert-Entre-les-Loups har tolv munke viet deres liv til fred og bøn. De dyrker grøntsager, passer høns, fremstiller chokolade og synger. Til trods for munkenes tavshedsløfte er de blevet verdensberømte for deres sang, hvis virkning på både sanger og tilhører er så bemærkelsesværdig, at det er kendt som Det smukke mysterium.


Men da en anerkendt korleder findes død, må kommissær Gamache forstyrre freden i klosteret for at finde kilden til den dødelige disharmoni.


Armand Gamache

Anmeldelse:


”Det smukke mysterium” er 8. bind i Louise Pennys fantastiske serie om den Canadiske drabsefterforsker Armand Gamache og hans næstkommanderende Jean-Guy Beauvoir.


I 1833 pustede den unge munk Dom Prosper liv i det Franske kloster Sankt Pierre i Solesmes og ville genoplive de Gregorianske sange. Sangene blev kendt som det smukke mysterium. 1000 åt tidligere var der en munk der nedskrev sine hænders bevægelser når munkene skulle synge.


Det blev til de første noder, kaldet neumer. De oprindelige Gregorianske sange forsvandt og Prosper sendte sine munke ud for at finde de originale manuskripter. De fandt en såkaldt koralbog skrevet i falmede neumer. Men paven mente ikke at det var de originale og de kom i krig.


Hvem skulle løse det smukke mysterium?


I et fjerntliggende kloster i Quebec starter dagen for 24 munke. Det bliver den ene munks sidste morgen. Kommissær Armand Gamache ringer efter sin næstkommanderende Jean-Guy Beauvois, de har et mord der skal opklares i klosteret Saint-Gilbert-entrè-les-Loups.


Armand ved ikke, at Jean-Guy ikke er hjemme hos sig selv, men opholder sig hos sin nye kæreste. Jean-Guy er kort tid før blevet skilt fra sin eks-kone Enid. Netop denne dag kan Jean-Guy fejre 3-måneders dag med sin nye kæreste. Kæresten er Armands datter Annie Gamache.


De har begge haft et godt øje til hinanden. Men det er først nu, efter at de begge er blevet skilt, at de har indledt et forhold. Jean-Guy er netop kommet ud af et større misbrug af medicin og befinder sig godt i sit nye liv med sin nye kærlighed.


Det viser sig dog snart at, Jean-Guy Beauvois stadig er skrøbelig og endnu ikke stærk nok. Sammen med politikommissær Charbonneau bliver Gamache og Beauvois sejlet ud til det svært fremkommelige kloster. Der er ellers ingen der bliver lukket ind i klostret, men nu må de tavse munke lukke politiet ind på grund af en død broder.


Abbed Dom Philippe tager imod dem. Hans Prior broder Matthieu er blevet myrdet. Prioren var samtidig klosterets korleder. Gamache og Beauvois må nu forstyrre freden i klostret i forsøget på, at finde den munk der er gerningsmanden.


Gamache og Beauvois har ikke været længe i klostret inden Armands chef Francoeur dukker op i klostret. Gamache og Francoeur hader hinanden på grund af en sag flere år tidligere. Der er ingen rimelig grund til at Francoeur skal være en del af opklaringen af mordet i klostret, så hvorfor er han dukket op?


Francoeur gør hvad han kan for at overbevise Beauvois om at, han i virkeligheden bare er Gamaches` skødehund. Gamache og Beauvois har arbejdet sammen i 15 år og har et meget tæt forhold. Jean-Guy er som en søn for Armand og hans kone Reine-Marie.


Situationen eskalerer og ”Det smukke mysterium” ender temmelig dramatisk. Louise Penny har en fantastisk skrivestil og et sprog der har fascineret mig lige fra jeg læste 1. bind. Penny skriver fængslende og medrivende. ”Det smukke mysterium” er en del anderledes end de forrige bind.


Men det er netop det, der gør Pennys bøger så fascinerende, at ikke 2 historier i serien er ens. ”Det smukke mysterium” er vanvittig velskrevet, fortryllende og en page-turner når de er bedst.


Vurdering: 4/6 Roser.


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


Bogen findes på Bookmate:


4/6 Roser

36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page