top of page
Søg
  • krimiormen

"DEROUTE"

Krimithriller skrevet af Kent Langkjær


"Deroute" skrevet af Kent Langkjær

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Kent Langkjær



Udgivelse: 14. august 2020


Sider: 292


Format: Hæftet


Genre: Krimithriller


ISBN: 9788793927759


Anmeldt: 16. august 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


En ung kvinde findes voldtaget og kvalt under festugen i Aarhus. Efterforskningsleder Torsten T. Lange er ny hos Østjyllands Politi, hvor han forsøger at genfinde sig selv som politimand efter en dramatisk afsked med Nordjyllands Politi.


Sammen med sit team fører efterforskningen ham i retningen af et maleri udstillet på festugen, en rockertype med bøllehat og et delvist opløst kvindelig i en kolonihaveforening i Aalborg. Som presset øges, opstår der kampe på de indre linjer, og Torsten må træffe valg, der får konsekvenser for efterforskningens succes.


Anmelderne skriver:


”Bragende flot debut.” Krimicirklen


”En ny krimiforfatter er trådt ind på scenen med en solid krimi fra provinsen.” Krimisiden.dk


Om forfatteren


Kent Langkjær (f. 1972) er leder i Aalborg kommunes socialpsykiatri og har en fortid som ergoterapeut på Aalborg psykiatriske sygehus og som distriktspsykiatrisk ergoterapeut på Nørrebro i København. Bøgerne med efterforskningsleder Torsten Lange er inspireret af de mange års arbejde i psykiatrisk regi.


Anmeldelse:


”Deroute” er Kent Langkjærs 1. bind af serien om Torsten T. Lange. Lange har nogle alvorlige psykiske problemer han slås med. Samtidig er 42-årige, fraskilte, Lange en dygtig efterforsker men hans psykiske udfordringer giver ham tillidsproblemer i forhold til sine kolleger.


Jeg læste Kent Langkjærs 2. bind ”Elektrochok” før jeg læste ”Deroute”. Det kan man også sagtens og få et godt udbytte af begge bøger, men jeg vil da helt klart anbefale at man læser ”Deroute” først, nu den er blevet genudgivet. Det giver et meget bedre billede af hovedpersonen Torsten Langes komplekse personlighed.


Jeg er dybt imponeret af opbygningen af karakteren Torsten Lange og hans personlighed. Måske indeholder de fleste mennesker i virkeligheden en snert af Torsten Langes personlighed. Torsten er født og opvokset i Aalborg og har det meste af sit arbejdsliv været tilknyttet Nordjyllands politi.


Af forskellige årsager er Torsten nu blevet presset til at starte som ny efterforskningsleder hos Østjyllands politi i Aarhus. Foran ham ligger en stor opgave med at finde sit ståsted i forhold til sine kolleger. En næsten uoverkommelig opgave hvor han presses fra flere sider.


En kvinde bliver fundet voldtaget og myrdet under Aarhus Festuge. Beate Morrild og hendes kollega Victor Enevoldsen er de første efterforskere på gerningsstedet. Indtil Lange startede som efterforskningsleder var Enevoldsen konstitueret som leder.


Enevoldsen er ikke et sekund i tvivl om, at han er en meget bedre efterforsker end Lange og modarbejder Lange konstant. Det giver selvfølgelig alvorlige problemer under efterforskningen at de 2 mænd ingen tillid har til hinanden. Beate Morrild føler sig klemt imellem de 2 kamphaner og ønsker egentlig ikke at vælge side.


Men hun kan ikke helt undslå sig. En måned tidligere blev en anden kvinde myrdet i Ålborg. Har de 2 mord noget med hinanden at gøre, eller er det en tilfældighed at de 2 mord har nogle lighedspunkter. Umiddelbart er der ikke nogen egentlig fællesnævner imellem de 2 kvinder.


En 3. kvinde findes myrdet på samme måde som de 2 andre og nu er forvirringen total. Middelbart er det kun Torsten Lange der kan se en sammenhæng og han modarbejdes voldsommere end nogensinde. Som læser fornemmer man at Torsten Lange er ved at bryde sammen.


Han presses helt umenneskeligt og mangler sine kollegers tillid og det giver næring til hans egen mistillid til andre. Samtidig er Lange overbevist om at morderen ikke har myrdet sit sidste offer endnu. Snart er det kun et spørgsmål om efterforskerne kan nå at stoppe morderen inden han slår til igen.


”Deroute” er en fantastisk debut og lægger fint op til efterfølgeren, som er i den absolutte topklasse. Når det kommer til Torsten Langes personlighed, så er man ikke et sekund i tvivl om, at forfatteren har en helt særlig og saglig viden på lige præcis dette felt.


”Deroute” er fantastisk velskrevet og evner på bedste vis, at fastholde læseren, lige fra første side. Plottet er virkelig godt tænkt. Hele historien er troværdig, velskrevet og har en god sammenhæng i historien. Kommer der mon et 3. bind?


Det så jeg da meget gerne. ”Deroute” får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen. En eminent skrevet Krimithriller der lægger fint op til efterfølgeren.


Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


4/6 Roser

39 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page