top of page
Søg
  • krimiormen

"DEN USYNLIGE PIGE"

psykologisk krimi skrevet af Lisa Jewell


"Den usynlige pige" skrevet af Lisa Jewell

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lisa Jewell

Originalt sprog: Engelsk

Originaltitel: The invisible girl

Oversættelse: Lisbet Kjær Johansen

Forlag: Gads Forlag

Udgivelse: 2. juni 2021

Sider: 360

Genre: Krimi

Isbn: 9788712064084

Anmeldt: 2. juni 2021

Om Bogen:

En gribende og spændingsfyldt krimi om svigt og mørke familiehemmeligheder, fuld af twists og uventede drejninger.

Efter sine forældres død har 17-årige Saffyre Maddox gået i terapi hos børnepsykologen Roan Fours. Da Roan efter tre års behandling vurderer, at Saffyre er klar til at komme videre, føler hun sig svigtet, og i ly af mørket begynder hun at udspionere Roan og hans familie for at bevare en forbindelse til ham.

Over for familien Fours' hus bor Owen Pick. Han har aldrig haft en kæreste, bor på sin tantes gæsteværelse, og så er han for nylig blevet fyret fra sit job som lærer efter at være blevet beskyldt for seksuelt krænkende adfærd. Han benægter selv på det kraftigste, og da han en dag desperat søger efter professionel hjælp online, bliver han suget ind i internettets mørkeste afkroge.

På valentinsdag forsvinder Saffyre – og det viser sig, at Owen var den sidste, der så hende i levende live.

"Lisa Jewells Den usynlige pige skiller sig ud fra mængden. Den får dig helt ud på kanten af sædet." – USA TODAY

Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub


Lisa Jewell (Foto: Andrew Whitton. Gads Forlag).

”Den usynlige pige” er ikke mit første bekendtskab med Lisa Jewell, derfor vidste jeg næsten godt, at jeg stod med en anderledes krimi i hånden, da jeg modtog ”Den usynlige pige”. Jeg har tidligere læst:

”Den usynlige pige” er egentlig ikke bare en krimi, men mere en psykologisk krimi.

Lisa Jewell er ikke tilhænger af blodige sider, men langt mere det psykologiske spil. Det gælder også ”Den usynlige pige”. Selvom siderne i ”Den usynlige pige” ikke vrimler med mord og blod, så står den bestemt ikke stille og læseren fyldes med gru over menneskets grusomhed og ondskab.

Sagt med andre ord: ”Den usynlige pige” er virkelig spændende og fænger læseren hele vejen igennem historien. 17-årige Saffyre Maddox mistede begge sine forældre i en meget ung alder. Derfor er saffyre vokset op hos sin bedstefar, der er død for nyligt.

Derfor bor hun nu sammen med sin kun 10 år ældre onkel Aaron. Saffyres anden onkel er gift og har 2 små børn. Af samme grund står Aaron lidt alene med ansvaret for Saffyre. Som kun 10-årig var Saffyre udsat for en rigtig grim oplevelse, der medførte at Saffyre begyndte at skære i sig selv.

Hun begyndte hos børnepsykologen og terapeuten Roan Fours. Roan fik stor betydning for Saffyres liv og hun føler sig svigtet, da Roan ikke mener, at han kan hjælpe hende længere. Roan er gift med Cate og de har børnene 15-årige Georgia og 14-årige Josh sammen.

Cate har altid været hjemmegående og bruger næsten al sin tid på, at sørge for at deres hjem fungerer. Sidste år var Roan og Cates ægteskab ude i en stor krise. Cate mistænkte Roan for at have en affære. Roan og Cates rækkehus er ved at blive sat i stand, derfor er de blevet genhuset i et område de ikke rigtig kender.

Over for dem bor gymnasielæreren Owen Pick. Owen er 33 år og har aldrig haft en kæreste. Owen har boet hos sin tante de sidste 15 år og er egentlig lidt af en særling. Vi kommer ind i historien hvor Owen står overfor nogle meget voldsomme anklager i sit liv, som han slet ikke kan overskue.

Det fører Owen lidt på afveje og det gør ikke ligefrem hans tilværelse nemmere. Saffyre forsvinder pludselig sporløst. Ingen har åbenbart set hvad der er sket og omgivelsernes fordomme får snart frit spil. Det får katastrofale følger for flere mennesker.

”Den usynlige pige” er virkelig velskrevet og læseren sidder yderst på stolen hele vejen igennem til sidste side. Lisa Jewell formår at skrive uforudsigeligt og føre læseren ind i de mørkeste afkroge af menneskets psyke. Det er grusomt og du kan godt forberede dig på, at gåsehuden har kronede dage under læsningen af ”Den usynlige pige”.

Jeg må indrømme at ”Den usynlige pige” virkelig fik sat min retfærdighedssans på en hård prøve. ”Den usynlige pige” er virkelig anderledes, spændende og med et højst usædvanligt plot. ”Den usynlige pige” får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Gør dig klar til at læne dig tilbage med denne fantastisk psykologiske krimi der forstår at fange læseren, hele vejen igennem.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Besøg forlaget her:


5/6 Roser

20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page