top of page
Søg
  • krimiormen

"DEN TAVSE ENKE"

LOUISE RICK-KRIMI # 11 SKREVET AF SARA BLÆDEL


"Den tavse enke" skrevet af Sara Blædel

ANMELDEREKSEMPLAR


Forfatter: Sara Blædel


Forlag: Politikens forlag


Udgivelse: 6. november 2020


Sider: 400


Format: Indbundet


Genre: Krimi-serie


ISBN: 9788740056617


Anmeldt: 6. november 2020


Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.


Om bogen:


"Den tavse enke" er 11. bog i Sara Blædels krimiserie om Louise Rick, der som lederen af Rejseenheden P13 skal opklare en besynderlig drabssag i Tåsinge, som udvikler sig drastisk. I "Den tavse enke" tilkaldes Louise Rick som leder af Rejseenheden til Tåsinge, hvor en kvinde er blevet dræbt.


Kvinden ejede den lokale kro, og i politiets undersøgelse af kvindens bolig gøres et bemærkelsesværdigt fund. Sagen udvikler sig, og Louise føler sig tvunget til at få Eik Nordstrøm med på efterforskningen. Imens er Camilla Lind ikke synderligt optaget af drabssagen, men af en ung mands forsvinden for seks måneder siden.


Med sin journalistiske sans opsnapper hun informationer, der kan få afgørende konsekvenser for sagens involverede. Sara Blædel er en af Danmarks mest læste krimiforfattere, og "Den tavse enke" er endnu en bog i rækken, der ikke vil skuffe fans af serien om Louise Rick.


Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub


Anmeldelse:


”Den tavse enke” er den 11. bog i Sara Blædels serie med Louise Rick i hovedrollen. ”Den tavse enke” er nok én af de bøger jeg har set mest frem til her i efteråret. Jeg har læst alle de tidligere bøger i Louise Rick-serien og ”Den tavse enke” springer alle rammer for de tidligere udgivelser.


Louise Rick er med ”Den tavse enke” tilbage på sporet. ”Den tavse enke” starter lige på og barskt med en kvinde der bliver myrdet med et spækbræt. Vi befinder os på en kro på Tåsinge. Kvinden Hedder Dorthe Hyllested er enke, 38 år, kroejer og gerningsstedet er hendes kro i Strammelse.


Dorthe var få måneder i forvejen blevet enke efter Nils Hyllested. Louise Rick er blevet leder af en ny rejseenhed P13. Fyns politi beder om assistance for at få opklaret mordet på kvinden. De står ret meget på bar bund. Louise er ikke helt tilfreds med den nye enhed.


Hun mener at man har skrabet rester sammen fra de forskellige enheder til at bemande rejseenheden. Rejseenheden P13 skal afløse det tidligere rejsehold så Louise skulle meget gerne vise at holdet har en berettigelse. Louise får tildelt den 31-åriger Lisa Lindén som teknik ansvarlig og Lange der er god til at huske detaljer.


Dorthe Hyllested havde en lejlighed ovenpå kroen. Jack Skovby fandt liget af Dorthe. Jack lavede forskellige små opgaver for Dorthe efter behov. Derudover havde Dorthe 2 fastansatte. Kokken Jon og Oldfruen Eva Nørregaard.


Der er ikke rigtigt nogle spor at gå efter og det virker som om, Dorthe var ret så vellidt i lokalområdet. Louise bliver hurtigt meget imponeret over sit hold. Både Lange og Lisa går virkelig ind i arbejdet med liv og sjæl. Louise beslutter sig for at ringe til veninden journalisten Camilla Lind.


Hun vil have Camilla til at undersøge om avisen har skrevet noget om mordet på Dorthe Hyllested. Imellem linjerne synes jeg, at man kan fornemme at Louise og Camillas forhold ikke er så tæt som det var i de tidligere bøger. De ender dog med at indlede et vist samarbejde i løbet af ”Den tavse enke”.


Louise beslutter sig for, at de må gå hele kroen inklusive Dorthes lejlighed igennem for beviser. I hendes lejlighed finder de noget, som ikke burde være der. Dorthe Hyllested har åbenbart haft en hemmelighed som ingen der kendte hende, har haft kendskab til.


Pludselig udvikler opklaringen af et enkelt mord sig til meget mere end det så ud til, ved første øjekast. Louise har ikke talt med sin ekskæreste Eik siden hun forlod ham på en strand i Thailand. Men nu ser hun sig nødsaget til at kontakte Eik og bede ham om assistance til opklaringen af mordet på Dorthe Hyllested.


”Den tavse enke” er skrevet i Sara Blædels sædvanlige skrivestil. Men denne gang overgår både spændingen, plottet og overraskelserne i handlingen de tidligere bøger i Louise Rick-serien. Sara Blædel viser i ”Den tavse enke” at det ikke er hverken held eller tilfældigheder der gør hende til en af Danmarks populæreste og mest læste krimiforfattere.


”Den tavse enke” er en fuldstændig fantastisk page turner og får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen. Det er præcis sådan en krimi i topklasse skal være.


Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen


Bogen kan købes her:


Besøg forlaget her:


6/6 Roser

49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page