top of page
Søg
  • krimiormen

"DEN MØRKE ENGEL"

Ruth Galloway # 10 skrevet af Elly Griffiths


"Den mørke engel" skrevet af Elly Griffiths

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Elly Griffiths

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 4. marts 2022

Sider: 328

Originalsprog: Engelsk

Originaltitel: The dark angel

Oversætter: Lærke Pade & Christa Leve Poulsen

Format: Hæftet

Genre: Krimi-serie

Serie: Ruth Galloway #10

ISBN: 9788712062295

Anmeldt: 23. april 2022

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Da en række gamle knogler dukker op i den lille italienske bjergby Fontana Liri, må arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway tage på en uventet forretningsrejse til Italien – og endnu en gang må Ruth bruge sin arkæologiske ekspertise til at opklare en sag, der bringer fortid og nutid sammen.

Arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver smigret, da hun modtager et brev fra den italienske arkæolog Dr. Angelo Morelli, som spørger hende om hjælp til sin forskning. Han har fundet nogle knogler i en lille italiensk bjergby, som han ikke kan finde ud af hvad er.

Det er flere år siden, Ruth har været på ferie, så selv en forretningsrejse er mere end velkommen! Ruth rejser til Fontana Liri sammen med sin datter og sin veninde Shona. I den lille bjergby finder hun et middelalderligt gravkammer og en mørk hemmelighed om anden verdenskrig og modstandsbevægelsen.

Til hendes store forbløffelse finder hun også kriminalkommissær Harry Nelson, som tilfældigvis opholder sig på et nærliggende ferieresort (hvilket han selvfølgelig hader, for ferier og ferieresorts er ikke ligefrem hans kop te).

Men der er ingen tid at spilde på det glade gensyn, for de gamle knogler viser sig nemlig at hænge sammen med et nutidigt mord, og Ruth må finde ud af, hvilke hemmeligheder der gemmer sig i Fontana Liri – som nogen tilsyneladende er villige til at dræbe for at beskytte.


Elly Griffiths

ANMELDELSE

”Den mørke engel” er mit 4. bekendtskab med Ruth Galloway og personerne omkring den karismatiske arkæolog. Men faktisk er det 10. bind i den fantastiske serie. Jeg har tidligere læst og anmeldt:

1. bind i serien om Harbinder Kaur:

Hovedpersonen i denne serie Ruth Galloway er en kvinde i en helt særlig klasse. Hun er alene mor til Kate, kaldet Katie som Kriminalkommisær Harry Nelson er far til. Nelson er dog stadig gift med sin kone Michelle. De har været gift i mange år og venter nu endnu et barn sammen….

Eller måske er barnet ikke Nelsons men Michelles elsker Jim, som også er Nelsons kollega. Nelson og Ruth arbejder sammen på de kriminalgåder, hvor Ruths ekspertise som arkæolog er et nødvendigt indspark i opklaringen af mordsagerne i serien.

Alle bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden. Personligt synes jeg egentlig ikke, at krimi-delen i bøgerne er det væsentlige, men derimod karakterernes indbyrdes forhold. Umiddelbar lyder deres indbyrdes forhold forvirrende og rodet, men det giver alligevel mening i dynamikken imellem karaktererne.

Lige præcis i dette 10. bind er opklaringen af mord ikke specielt meget i fokus, men derimod karakterernes indbyrdes dynamik. ”Den mørke engel” er smækfyldt med dramatik, politiarbejde og ubehagelige karakterer i baggrunden iblandet en vis del romantik og feriestemning.

Ruth bliver kontaktet af en tidligere elsker, der har fundet nogle knogler i en udgravning i Italien, som han gerne vil have den Engelske arkæologs blik på. Arkæologen Dr. Angelo Morelli er vært i nogle tv-programmer, hvor arkæologi har hovedrollen. Ruth tager til Italien med datteren Kate og veninden Shona og hendes søn.

Der går dog ikke lang tid inden Harry Nelson følger efter. Den italienske by findes ikke i virkeligheden men er et udslag af forfatterens fantasi. Det hindrer dog ikke historien i at være realistisk og yderst spændende. Der går ikke længe inden Ruth og hendes venner befinder sig i yderste livsfare.

Det samme gør Michelle i forbindelse med én af Nelsons gamle sager. Michelle har dog sin egen helt til at beskytte sig imens Nelson er rejst efter Ruth og Katie, da han fornemmer at de befinder sig i yderste livsfare. I ”Den mørke engel” er Nelson virkelig splittet for alvor i forhold til sin forbindelse til Ruth Galloway og sit forhold til den gravide Michelle.

Elly Griffiths skriver simpelthen fænomenalt og evner at fastholde læseren i yderste spænding. Forfatteren evner at fastholde sine læsere hele vejen igennem bøgerne, så siderne næsten vender sig, af sig selv. Elly Griffiths fik udgivet 1. bind i denne serie i 2017 og dette bind er som jeg skrev tidligere 10. bind i serien.

En imponerende præstation på bare 5 år. Jeg ser med længsel frem til endnu et bind i serien. På intet tidspunkt står handlingen stille i denne serie om en arkæolog og hendes forbindelse med kriminalkommissæren. Jeg er dybt imponeret over Elly Griffiths evne til at fastholde læseren hele vejen igennem hendes bøger og konstant overraske og chokere med hendes fantastiske plots i hendes forfatterskab.

”Den mørke engel” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi, der kan så meget andet, end bare at opklare mysterier.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Du kan besøge forlaget her:


5/6 Roser

28 visninger3 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

"Utøj"

"Syv M2 med lås" skrevet af Jussi adler-olsen

Anmeldelse: ”Syv kvm med lås” er Jussi adler-Olsens sidste og 10. bind om og med afdeling Q. Jeg vil klart anbefale at man læser alle 10. bind for at få det fulde udbytte af hele serien. Bogen er afsl

bottom of page